سید بودن ملکه الیزابت جنجالی شد
شرق نوشت: حجتالاسلاموالمسلمين سيدمهدي رجایي، رئيس پژوهشکده انساب قم، گفت: شجرهنامه سيادت ملکه اليزابت جعلي است.
وی گفت: بايد مرکز «دارالنقابه» زير نظر ولايت فقيه و مراجع تقليد تأسيس شود و جلوي ادعاهاي کاذب گرفته شود. شجرهنامهاي که براي ملکه انگلستان تهيه شده، بسيار ناشيانه جعل شده است؛ چراکه شجرهنامه از حيث نسب بايد حداقل در حدود ٤٢ نفر باشد، حال آنکه اين شجرهنامه ساختگي اينگونه نيست.
روشهاي احراز سيادت چگونه است؟
حجتالاسلاموالمسلمين رجایي چندي قبل در گفتوگوي ديگري روشهاي احراز سيادت را چنين برشمرده است: در اصطلاح شرع و ضوابط علم انساب، سيد به کسي ميگويند که از طرف پدر به يکي از ائمه معصومين عليهمالسلام برسد. براي احراز اين سيادت، سه راه شرعي و معتبر داريم که اينگونهاند:
١. اشتهار (صدهاساله) يک خاندان به سيادت، بهگونهاي که همه اهل محل، اين خاندان را از ديرزمان به سيادت بشناسند و به سيادتشان اعتراف کنند.
٢. شهادت دو عادل آگاه که در اصطلاح آن را بينه شرعي ميگويند؛ يعني چنانچه دو نفر عادل مورد اعتماد و آگاه به مسائل نسبشناسي به سيادت کسي شهادت دهند، شرعا قبول است.
٣. وجود اسناد و مدارک بسيار معتبر در خاندان که بر سيادت اين خاندان دلالت کنند و اين اسناد عبارتاند از:
الف: شجرهنامه معتبر که به تأييد علماي نسبشناس رسيده باشد؛
ب: اسناد سيادت که در قديم سراغ بزرگ محل، کدخداي محل و آقاي محل ميرفتند و آن شخص هم از روي شناختي که با اين خاندان داشت، سندي مبني بر سيادت اين خاندان مينوشت و به آنها ميداد؛ ج: وجود وقفنامهها و امثال اين اسناد معتبر که سيادت اين خاندان در آنها قيد شده باشد. بنابراين با اين سه شيوه، سيادت يک خاندان ثابت ميشود و هيچ راه ديگري براي اثبات سيادت، شرعيت ندارد.