مرداد ۹۶ نقطه عطف رویدادهای نجومی/ کاوشگری که به پایان راه رسید

    کد خبر :252585

سال ۹۶ رویدادهای نجومی زیادی در آسمان ایران رخ داد که برخی از مهم ترین آنها در تاریخ به ثبت رسیدند.

هر ساله رویدادهای نجومی مختلفی از جمله خسوف، کسوف، بارش های شهابی، همنشینی سیاره ها و ستاره ها رخ می دهد. سال ۹۶ هم بی نصیب از این رویدادها نبوده و خورشید گرفتگی، ماه گرفتگی و… از مهم ترین رویدادهایی بودند که دوربین های عکاسی آنها را به ثبت رساندند.

علی آزادگان کارشناس نجوم مهمترین رویدادهای نجومی سال ۹۶ را برشمرده است که به برخی از آنها اشاره می کنیم.

اردیبهشت ۹۶

در اردیبهشت سال ۹۶ ناسا از منبع انرژی احتمالی در اعماق اقیانوس آب مایع در قمر زحل، انسلادوس پرده برداشت. این تحقیقات به این نتیجه رسیده بود که وجود هیدروژن مولکولی در این اقیانوس می تواند به عنوان منبع انرژی برای حیات احتمالی در آنجا باشد.

مرداد۹۶

در این ماه سال ۹۶ شاهد خسوفی جزئی در کشور بودیم که فقط گوشه ای از ماه در سایه زمین فرو رفت.

یکی از مهمترین رویدادهای سال ۹۶ که در کتابهای تاریخ نجوم ثبت خواهد شد مشاهده همزمان برخورد دو ستاره نوترونی در طیف امواج نوری و امواج گرانشی بود.

در ۲۶ مرداد آشکارسازهای گرانشی «لایگو» و «ویرگو» همراه با بیش از ۷۰ رصدخانه زمینی و فضایی این رخداد را ثبت کردند. یکی از مهمترین روش های تشکیل عناصر سنگین مانند طلا در کیهان، این گونه برخوردها هستند.

همچنین ۳۱ مرداد ماه همزمان با کسوفی کلی که در پهنه آمریکای شمالی اتفاق افتاد از دیدنی ترین ماه گرفتگی ها به شمار می رفت. هرچند در ایران امکان رصد این پدیده شگفت انگیز مهیا نبود اما حضور عکاسان ایرانی در محل ماه گرفتگی، عکسهای زیبایی آفرید و در میان خیل عظیم عکس های این کسوف بسیار چشمگیر شد.

شهریور ۹۶

از دیدگاه منجمان ۲۴ شهریور پایان ماموریت فضاپیما و کاوشگر کاسینی پس از ۱۳ سال بود. بر اساس گفته ناسا سوخت پلوتونیم این فضاپیما رو به اتمام بود و این خطر وجود داشت که به یکی از قمرهای زحل که احتمال حیات در آنها وجود دارد برخورد کند، بنابراین ناسا آن را وارد جو ضخیم زحل کرد تا از بین برود.

مهر ۹۶

در مهرماه ۹۶ منظومه شمسی برای اولین بار در تاریخ علم مدرن شاهد حضور جسمی از خارج این منظومه بود. این صخره عجیب فضایی که «اُموآموآ» نامیده شد توجه اخترشناس ها را به سرعت جلب کرد. در ابتدا به نظر می رسید که دنباله دار باشد و حتی کمی بعدتر بعضی مطرح کردند که شاید فضاپیمایی بیگانه باشد. این صخره فضایی بعد از دور زدن خورشید منظومه شمسی را برای همیشه ترک کرد.

بهمن ۹۶

۱۲ بهمن خسوفی کلی رخ داد، هرچند در اغلب مناطق ایران ماه به شکل گرفته طلوع کرد و مناطق غربی هم فقط مراحل پایانی خسوف کلی را مشاهده کردند اما برای عکاس های نجومی فرصتی بی نظیر بوجود آمد تا ماه گرفته را در لبه افق شکار کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید