برای عید به هیچ وجه این ماهی های قرمز را نخرید
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه سپس از شهروندان خواست ماهی قرمز را از مراکز معتبر خریداری کند و از فروشندگانی که ماهی را در شرایط نامناسب نگهداری میکنند، ماهی قرمز نخرند.
به گزارش مهر: پگاه رستمی مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه ، اظهار کرد: اکیپها طرح نظارت عرضه خرید ماهی قرمز شب عید در صورتی که علائم بیماری را مشاهده کننده، نسبت به نمونه برداری و ارجاع نمونهها برای انجام آزمایشات تشخیصی اقدام خواهند کرد.
رستمی گفت: در هریک از شهرستانها یک اکیپ و در شهر کرمانشاه نیز دو تا سه اکیپ بر عرضه ماهی قرمز نظارت دارند.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه سپس از شهروندان خواست ماهی قرمز را از مراکز معتبر خریداری کند و از فروشندگانی که ماهی را در شرایط نامناسب نگهداری میکنند، ماهی قرمز نخرند.
رستمی افزود: مغازههایی که آکواریوم دارند بهترین مکانها برای خرید ماهی قرمز هستند، چراکه این ماهیها در شرایط مناسبتری پرورش مییابند.
وی با بیان اینکه ماهیهایی که پولکهای آنها ریخته شده و یا چشمهای بیرون زده دارند سالم نیستند، به خانوادهها توصیه کرد: از خرید ماهیهای قرمز با لکههای سفید یا متمایل به قرمز و خاکستری صرف نظر کنند.
وی با اشاره به اینکه ماهی قرمز هنگام خرید باید ظاهری سالم و شنای متعادل داشته باشد به شهروندان توصیه کرد: ماهیهای قرمز با باله “تاخورده” یا جمع شده نخرند.
رستمی بهترین دما برای نگهداری ماهی قرمز را دمای بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد عنوان کرد و افزود: در دمای بالاتر و پایینتر این ماهیهاآسیب میبینند.
رستمی افزود: به هیچ عنوان نباید ظرف ماهی را در یخچال نگهداری کرد، چراکه این کار نه تنها از نظر بهداشتی توصیه نمیشود، بلکه برای پرورش ماهی هم مناسب نیست.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در مورد تغذیه ماهی قرمز هم گفت: باید دو بار در روز به ماهیهای قرمز غذا داد و میزان آن باید به اندازهای باشد که ماهی همه آن را مصرف کرده و در کف ظرف ته نشین نشود، زیرا غذا دادن بیش از حد باعث مسمومیت ماهیها خواهد شد.
وی در مورد عوض کردن آب ماهی قرمز هم توضیحاتی داد و گفت: آب باید هم دما با محیط بوده و برای هم دما شدن آب با دمای محیط و از بین رفتن کلر آن توصیه میشود آب از ۲۴ ساعت قبل از تعویض در دمای محیط نگهداری شود. برای هر قطعه ماهی بندانگشتی نیز یک لیتر آب نیاز است.
رستمی بهترین ظروف برای نگهداری ماهی قرمز را ظروف دهانه گشاد دانست و گفت: این نوع ظروف سطح بالاتری از اکسیژن را در اختیار ماهی میگذارند.
وی اضافه کرد: ظروف ماهی بهتر است به صورت دورهای با مخلوط نمک طعام ضدعفونی شود.
رستمی افزود: ماهی قرمز در شرایط مطلوب میتواند تا ۲۰ سال زنده بماند، این در حالیست که معمولا این ماهیها بیش از شش تا هشت سال دوام نمیآورند.
رستمی با بیان اینکه در کرمانشاه مرکز تکثیر ماهی قرمز نداریم، گفت: ماهیهای قرمز مورد نیاز مردم استان از استانهای شمالی کشور وارد میشود.
وی گفت: ماهی قرمز در واقع بومی کشور چین و ژاپن بوده، هرچند در اکثر کشورها نیز دیده میشود و از سالیان خیلی دور هم وارد فرهنگ نوروز شده است.
رستمی با بیان اینکه تماس دست با ماهیهای قرمز به ویژه برای سالمندان و کودکان توصیه نمیشود، گفت: در صورت تماس دست با ماهیها باید قبل از تماس دست با چشم، دهان و صورت، دستها را با شویندهها بشوییم.