ابراهیم رئیسی؛ سرلیست پنهانی اصولگرایان در انتخابات 98؟
عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری گرچه آشتی ملی را رد می کند اما معتقد به گفتگوی بین جناح های سیاسی است.
این روزها که جمنا در سکوت نصفه و نیمه ای به سر می برد و گمانه زنی هایی انتخاباتی هم به قوت خود باقی است؛ هنوز مشخص نیست اصول گرایان برای انتخابات مجلس 98، چه راهبردی را در پیش گرفته اند. آیا قرار است بر همان مسیر جمنا پیش بروند یا اصرارها برای تغییر ساختار درونی این جبهه به سرانجامی خواهد رسید. در این میان برخی زمزمه های آهسته حکایت از آن دارد شاید اصولگرایان با سرلیستی مرد 16 میلیونی خود یعنی رئیسی وارد کارزار انتخابات مجلس شوند.
در این خصوص نامه نیوز با یکی از فعالین سیاسی اصول گرا، به گفتگو نشسته است. او معتقد است کشور دچار سوء مدیریت شده است و علیرغم داشتن منابع طبیعی و معدنی وافر، اما پیشرفت اقتصادی حاصل نمی شود. گره کار هم به دست هیچ کدام از طیف های سیاسی کشور، باز نمی شود و تنها راه چاره آن، اجماع ملی و کنار آمدن دو طیف اصول گرا و اصلاح طلب است.
احمد کریمی اصفهانی دبیر کل جامعه اصناف و بازار،گفت: جدیدا به یک نظر خاص رسیده ام. ما خسارات سنگینی را از زمانی که جداسازی بین اصلاح طلب و اصول گرا انجام دادیم، دیده ایم؛ همان گونه که میان جامعه روحانیت و مجمع روحانیون مبارز، این جداسازی انجام شد. اگر بر آنچه که در گذشته، اتفاق افتاده است، مروری داشته باشیم به این نتیجه خواهیم رسید که بهتر است از وضعیت سهم خواهی جناحی که در نهایت موجب خسارت برای نظام می شود، گذر کنیم. ید واحدی بشویم در برابر دشمنان. باید بتوانیم از این مرزبندی های جناحی عبور کنیم و منافع حزبی و گروهی مطرح نباشد و صرفا اسلام و نظام برای ما مهم باشد. نظامی که بر پایه ایدئولوژی قوی اسلامی بنا نهاده شده است را بتوانیم به پیش ببریم و آن را به موفقیت نزدیک کنیم. بایستی سعی کنیم شایستگان امور را در دست بگیرند و آنچه که خیر است رقم بخورد.
وی افزود: پس در این شرایط به نظرم اینکه آقای رئیسی یک بخش از جامعه را با خود همراه سازند، آقای عارف یک بخش دیگر جامعه را داشته باشند مخالفم؛ هرکدام که بهتر می توانند شایستگان را به میدان بیاورند تا آنچه که از مجلس به عنوان قانون خارج می شود بتواند به اقتدار نظام کمک کنند. نه تنها در بعد قوه مقننه بلکه در قوه مجریه نیز، وزرای کارآمدی امور را به دست بگیرند. باید بپذیریم که دشمن مشترک داریم؛ استکبار همه ما را هدف گرفته و اگر خدایی ناکرده فردا روزی برای نظام مشکلی پیش بیاید، این نیست که به واسطه لبخندهای یک جناح سیاسی، با آن همکاری کند؛ این طور نیست، با همه ما دشمنی دارد.
کریمی اصفهانی در ادامه گفت: پیشنهادی ندارم برای اینکه اگر آقای عارف آمد، یا اگر آقای رئیسی آمد چه کنند. مسیر مشخص است؛ اعتلا و سربلندی و کرامت انسانی ملت ایران است و در طرف مقابل هم دشمنی است که تنها با وحدت می توانیم آن را شکست دهیم.
وی افزود: در خصوص ادامه ساز و کار جمنا و حضور این جبهه در انتخابات مجلس 98، اظهار داشت: از اول اعتقادی به جمنا نداشتم و بعدا هم نخواهم داشت؛ با این مباحثی هم که مطرح کردم، نمی توانم بگویم چه گروهی می تواند به تنهایی نقش مؤثر در پیش برد اهداف داشته باشد. معتقدم هیچ یک از گروه های سیاسی برای پیشرفت کار و اصلاح امور نظام جمهوری اسلامی، قابل قبول نیست. نکته ای برای مجلس آینده بسیار مهم است و هم اصلاح طلب و هم اصول گرا بایستی به آن توجه کنند این است که باید بدانیم امروز و با توجه به تهاجمی که در عرصه بین الملل داریم و مشکلات داخلی که به وجود آمده، باید تمام متخصص اقتصادی را به کار بگیریم؛ نه تنها کسانی که به صورت تئوری مسائل اقتصادی را می دانند. به لحاظ منابع طبیعی بسیار قوی هستیم و حدود 7 درصد منابع و ذخایر طبیعی را داریم در حالی که، تنها 1 درصد از جمعیت جهان را داریم. پس یک جای ماجرا، اشکال دارد که وضع اقتصادی این چنین است. آن هم سوء مدیریت وجود دارد. معتقدم بحران اقتصادی نداریم، بلکه بحران مدیریت داریم. باید روزی برسد که این سوء مدیریت که مانعی برای پیشرفت شده است را حل کنیم.
کریمی اصفهانی خاطر نشان کرد: نمی خواهم نامی از فردی ببرم؛ ولی طی دو دوره نهم و دهم ریاست جمهوری بالای پنجاه درصد درآمد نفت طی سی و شش سال پیروزی انقلاب، داشتیم. اگر این موضوع به درستی مدیریت شده بود، یک شانس و فرصت را در آن مقطع طلایی که دیگر تکرار نخواهد شد و قیمت نفت میانگین 110 دلار بود. زمانی مملکت را در ابتدای انقلاب و در زمان جنگ کشور را با نفت 7 تا 12 دلار، اداره می کردیم. چرا اینگونه بود، چون وحدت بین جناح های سیاسی بود.
این فعال سیاسی اصول گرا با تأکید بر ایجاد فضای کفتگو میان طیف های سیاسی کشور، در خصوص آشتی ملی که پیش از این توسط اصلاح طلبان مطرح شده بود، گفت: منظورشان از طرح آشتی ملی، این بود که از تمام خطوط قرمز عبور کنیم. آشتی ملی به این معنا نیست که ارزش های انقلاب را کنار بگذاریم یا در برخی از مسائل، از اسلام عبور کنیم و آن را کنار بگذاریم. در مسائل بین المللی هیچ جایی برای ولایت فقیه وجود ندارد ولی در اسلام یک اصل برای ماست. برخی از مسائلی که پیش آمده مانند سند 2020، در تلاش است تا ارزش های ما را حذف کنند. ما نمی توانیم در مدارس خود درس هایی را تدریس کنیم که با فرهنگ ما مغایرت دارد. هرگز آشتی ملی با آن منظور، نه! بلکه معتقدم یک گفتگوی بین جناحی صورت گیرد تا آنچه که برای مملکت طی این سال ها موجب خسارت شده است را با همدلی کنار بگذاریم و قله های موفقیت را فتح کنیم.
وی در پایان در خصوص مشی ابراهیم رئیسی و فاصله گرفتن ایشان از سیاست و تمرکز بر امور آستان قدس رضوی، گفت: در آن نشست عمومی که هر دو جناح با یکدیگر برگزار خواهند کرد و توضیح دادم، در آن افراد در جای خودشان قرار خواهند گرفت. اینکه ایشان در چه جایگاهی قرار خواهند گرفت، عقلا و بزرگان کشور باید به این جمع بندی برسند که جایگاه ایشان کجاست. فرقی هم ندارد، برای هر فرد همین است؛ اگر من هم قرار باشد جاروکشی کنم، باید آن را بپذیرم. نظام، اصل و برای مهم است و فرد اهمیتی ندارد. جایی فرد اهمیت دارد که بتواند خدمت به نظام و ملت داشته باشد.