مطهری: آستانقدس نباید از مالیات معاف باشد
علي مطهري نايبرئيس مجلس در سخناني در کنگره حزب همبستگي با اشاره به سالگرد درگذشت مرحوم هاشميرفسنجاني گفت: «مرحوم هاشمي جايي که احساس کرد جامعه راه انحرافي را ميرود، ايستاد و آگاهيبخشي کرد و اجازه نداد اين اتفاق بيفتد و در نهايت پيروز شد. بالاخره صحنه جامعه را برگرداند و عوض کرد و کاري کرد که جريان حاکم در سال ۹۲ کنار رفت».
به گزارش «ايسنا» او افزود: «بايد برداشت درست از اصل ولايت فقيه داشته باشيم. ولايت فقيه تعطيلي عقل نيست که يک نفر فکر ميکند و بقيه عمل ميکنند بلکه همه بايد فکر کنند و همه اظهار نظر کنند و در نهايت حکم ولايت فقيه ملاک باشد؛ بنابراين جايي که خطايي رخ ميدهد، بايد حرفمان را بزنيم. اين نيست که صرفا ساکت باشيم و تملق و چاپلوسي کنيم».
نامه هاشمي در سال ۸۸ به رهبري سند افتخار است
مطهري در بخش ديگري از سخنانش ادامه داد: «جايي که احساس ميکنيم خطايي رخ ميدهد بايد وارد شويم. نامهاي که هاشميرفسنجاني در سال ۸۸ به رهبري نوشتند، به نظرم سند افتخاري است که ايشان تأکيد کردند اگر از اينجا جلويش را نگيريم، نميتوانيم کاري کنيم».
نايبرئيس مجلس با بيان اينکه «در شرايط امروز و بعد از حوادث اخير مجلس و دولت نبايد حالت انفعال پيدا کنند»، گفت: «اگر لازم است فعلا قيمت بنزين افزايش يابد و از اين منبع اصلاحات اقتصادي انجام شود. اينطور نباشد که بعد از چند تا شلوغي همه بگويند بنزين افزايش پيدا نميکند و يارانه کسي قطع نميشود».
او ادامه داد: «در حال حاضر در مجلس و دولت فضاي خوبي حاکم نيست. انفعالي عمل ميکنند؛ در مجلس هم گفتم يکي از آفتهاي اين مسئله اين است که ممکن است عدهاي تصور کنند با دو تظاهرات ميتوانند تصميمات را تغيير دهند».
ريشه اين حوادث بيشتر جنگ قدرت است
مطهري همچنين با اشاره به ريشه اينگونه اتفاقات گفت: «ريشه اين حوادث بيشتر جنگ قدرتي است که بين مسئولان کشور وجود دارد؛ اگر به تبليغات زمان انتخابات برگرديم، متوجه ميشويم در آن زمان هم رفتاري که آقاي قاليباف و آقاي روحاني داشتند و کمتر از آن رفتاري که آقاي رئيسي داشت، در روح و روان مردم تأثير خود را برجاي گذاشته است؛ اينکه بگوييم اين سه هزار ميليارد يا هشت هزار ميليارد را چه کسي برد يا چه کسي خورد، شايد درست نباشد و ممکن است خيلي از اين موارد و اختلاسهايي که نام برده ميشود، معوقات بانکي باشد؛ در واقع دزدي نشده، اختلاسي نشده؛ بايد بروند پول را برگردانند».
او همچنين به ضرورت بهرسميتشناختن حق اعتراض در کشور اشاره کرد و گفت: «امروز پا را يک گام فراتر گذاشتهايم. سال ۸۸ کسي جرئت نميکرد، اما امروز ميبينيم هم اصولگرايان و هم اصلاحطلبان حق اعتراض را قبول دارند اما اصلاحطلبان همان موقع هم ميگفتند».
بايد اعتراض را در جمهوري اسلامي به رسميت بشناسيم
مطهري افزود: «بايد اعتراض را در جمهوري اسلامي به رسميت بشناسيم و اين به معني براندازي و مخالفت با ولايت فقيه نيست. ما هم مانند بقيه کشورها بايد اجازه دهيم مردم در يک فضا و مکان مناسب کار خود را انجام دهند. نبايد از شعاردادن مردم و توهين مردم به مقامات بترسيم».
او ادامه داد: «نبايد جوانان و دانشجويان را به انقلابي و غيرانقلابي و ارزشي و غيرارزشي تعبير کنيم. بايد بگوييم همه انقلابي هستند. امام جوانان مشروبخور را به تظاهرات شاه کشاند و کمکم اينها متحول شدند؛ تحولات روحي پيدا کردند و حتي به جبههها رفتند. آن قدر مردم را دستهبندي و خطکشي نکنيم».
مطهري با بيان اينکه در اين اعتراضات شاهد عدم حضور معترضان ۸۸ بوديم، گفت: «شعارهايي از سنخ شعار ۸۸ نداشتيم و به اين دليل است که اتهاماتي که ميزنند که برانداز و ضدانقلاب هستند، غلط است. بايد نگاهشان را به معترضان ۸۸ تغيير دهند».
اين عضو هيئترئيسه مجلس در بخش ديگري از سخنان خود گفت: «شهيد مطهري يک اصل کلي را مطرح کردهاند که روحانيون نبايد پست اجرائي دولتي بگيرند مگر در شرايط اضطرار. اينکه روحانيت را مسئول توزيع مرغ و تخممرغ و گوشت کنيم، کار درستي نيست؛ روحانيت بايد به کار خودش بپردازد».
امام به شدت هشدار ميداد که نظاميان بايد از سياست خارج شوند
او با تأکيد بر فارغشدن نظاميان از سياست و اقتصاد گفت: «امام بهشدت هشدار ميداد که نظاميان بايد از سياست خارج شوند. يک بار يکي از فرماندهان سپاه درباره اتفاقي در مجلس اظهارنظر کرده بود. امام با تندي گفت به سپاه چه مربوط که در مجلس چه ميگذرد؟
لذا مصلحت کشور، سپاه و ساير نظاميان اقتضا ميکند که وارد سياست نشوند. معني ندارد که آنها در مورد انتخابات، سياست خارجي، برجام يا اينکه مذاکره کنيم يا نه، وارد شود. مصلحت نظاميها چنين اقتضائي را ندارد. اما متأسفانه امروز نظاميها وارد سياست شده و عملکرد حزبي دارند». مطهري در ادامه گفت: «مسئله ديگر تعيين تکليف نهادهاي زيرمجموعه رهبري از قبيل ستاد اجرائي فرمان امام (ره) و بنياد مستضعفان است که اينها بعد از سرنگوني حکومت شاه براي تعيين تکليف اموال به طور موقت ايجاد شدند، اما امروز بخشي از اقتصاد کشور در دست اينهاست و بايد اصلاح شوند؛ جز اين راه، راه ديگري نداريم. هر کسي يا هر نهادي که درآمدي دارد، بايد ماليات بدهد؛ معني ندارد که بگوييم آستان قدس معاف از ماليات است».
«سايت حزبالله مشهد» و پيروان احمدينژاد دعوت به تجمع کرده بودند
او همچنين در حاشيه مراسم بزرگداشت هاشميرفسنجاني درباره دستگيريهاي معترضان به «انصافنيوز» گفت: «ما در آن جلسه غيرعلني مجلس صحبت کرديم. گفتيم با دستگيرشدگاني که اقدام به تخريب اموال عمومي نکردهاند، سختگيري نکنند و زودتر آزاد شوند اما آنهايي که دست به تخريب زدند بايد پاسخگو باشند. اما اگر دستگيريهايي صرفا بهخاطر پيشگيري انجام شده باشد، قابلقبول نيست. در عين حال من اين را پرسيدم و پاسخ دادند افرادي اگرچه در خيابان حضور نداشتند اما از طريق فضاي مجازي تحريک ميکردند كه آنها هم بازداشت شدهاند. اگرچه من شخصا معتقدم فقط با آنهايي که دست به تخريب زدهاند، بايد برخورد شود و با بقيه نبايد سختگيري کنند. حتي آنهايي که شعارهاي تند دادند و به مقامات توهين شده است، بايد از اين چيزها بگذرند».
ايشان درباره مباشرت عوامل بيگانه و خارجي از جمله برادرزن صدام در قضاياي اخير هم گفت: «خير! ببينيد هر حرکت اعتراضي که در داخل ميشود بلافاصله رسانههاي خارجي ميآيند پشت اين حرکت. اين دليل بر اين نيست که اين معترضان يک پيوندي و يک وابستگي به آنها داشته باشند». نايبرئيس مجلس درباره چرايي بروز چنين اعتراضاتي نيز گفت: «بعضي مسائل به مرور انباشته شده است. برخي از جوانان ما احساس ميکنند که توجهي به آنها نميشود و به شخصيت آنها احترام گذاشته نشده است. مسئولان با آنها کمتر صحبت کردهاند و ارتباط درستي نداشتهاند. شايد اين جوانان خواستهاند اظهار وجودي کنند که ما هم هستيم. البته عدهاي هم هستند که دنبال آزاديهاي فردي هستند. بالاخره افرادي هم هستند که ميگويند حجاب نبايد اجباري باشد. برخي هم دنبال چنين خواستههايي هستند که بههيچوجه قابل قبول نيست».
مطهري در پاسخ به اين پرسش که آيا آمار بالاي بيکاري در شهرهايي که اعتراض در آنها صورت گرفت، ميتواند دليل اين حوادث باشد؟، گفت: «بله مؤثر بوده ولي عامل اصلي نبوده است. زيرا ما در شرايط سختتر از اين هم بوديم ولي مردم همراهي کردند. بنابراين صرفا مسائل معيشتي نبوده است. قبلا در دهه ٧٠ هم چنين اغتشاشاتي داشتيم که به دلايل اقتصادي روي داد و تورم ۴۹ درصد عامل آن بود. ولي اعتراضات امروز صرفا دلايل اقتصادي ندارد».
او همچنين در پاسخ به اين پرسش که آيا درست است که امام جمعه مشهد در شکلگيري اعتراضات نقش داشته است، گفت: «شخص ايشان را من نميدانم ولي آن کساني که در مشهد ابتدا دعوت به تجمع کردهاند، يکي «سايت حزبالله مشهد» بوده که اينها قبلا کنسولگري عربستان در مشهد را تخريب کردهاند و ديگري هم پيروان آقاي احمدينژاد بودهاند که از طريق فضاي مجازي دعوت به تجمع کرده بودند. آقاي علمالهدي هم در نماز جمعه آن هفته [به اين مضمون] گفته بودند که بخش اولش يعني اعتراض به گراني خوب بود اما بقيهاش خوب نبود که البته اين حرف خوبي نيست».