وزیر توسعه بین‌الملل انگلیس: ادامه ‌محاصره یمن به رابطه لندن – ریاض آسیب می‌زند

    کد خبر :177408

پنی موردانت وزیر توسعه بین‌الملل انگلیس اظهار کرد که عربستان سعودی هیچ دلیلی برای منع ورود مواد غذایی و کمک‌های بشردوستانه به یمن ندارد و اگر این کشور به رفتار خود ادامه دهد قوانین بین‌المللی را نقض کرده و به رابطه میان لندن-ریاض آسیب می‌زند.

روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی که روز دوشنبه منتشر کرد نوشت: خانم موردانت که به خاورمیانه سفرکرده است طی اظهاراتی از جیبوتی گفت که انگلیس نگرانی‌های امنیتی عربستان را درک می‌کند؛ اما این کشور نمی تواند به هر بهانه ای مانع ورود کالاهایی که پیش از این کنترل‌شده، به یمن شود.
وی به رهبران عربستان هشدار داد: روشن است که اگر شما از گرسنگی به‌عنوان سلاح استفاده می‌کنید قوانین بین‌المللی را نقض کرده‌اید.
خانم موردانت افزود: من در جریان سفرم [به جیبوتی] شاهد بودم که جلوی کمک‌های بشردوستانه [به یمن] گرفته‌شده است. اگر این کالاها وارد یمن نشود 150 هزار کودک ظرف چند ماه آینده از بین خواهند رفت
این وزیر دولت انگلیس گفت: در حال حاضر بیش از 400 هزار کودک در یمن دچار سوءتغذیه شده‌اند و اگر مواد غذایی وارد این کشور نشود نرخ مرگ‌ومیر به‌شدت بالا خواهد رفت.
وی بابیان اینکه از اهمیت رابطه راهبردی کشورش با عربستان آگاه است تصریح کرد: اما اگر درباره واقعیت‌ها سخن نگوییم به این رابطه کمکی نکرده‌ایم و چنانچه [عربستان] قوانین بشری را نقض کرده باشد، رابطه دو طرف دچار مشکل خواهد شد.
پنی موردانت خاطرنشان ساخت که دولت انگلیس انتظار دارد تا عربستان ظرف مدت کوتاهی به خواست کشورش پاسخ دهد و اگر برخلاف این انتظار رفتار کند، انگلیس در مواضع خود با ریاض تجدیدنظر خواهد کرد.
به نوشته دیلی تلگراف، خانم موردانت متعاقباً روز یکشنبه جیبوتی را به مقصد عربستان ترک و در آنجا با شماری از مقامات سعودی ازجمله عادل الجبیر وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.
دیلی تلگراف نوشت: خانم موردانت در ملاقات‌های خود بر لزوم بازشدن تمام گذرگاه‌های یمن برای ورود کمک‌های بشردوستانه تأکید کرده است.
این دومین سفر یک مقام بلندپایه انگلیسی به ریاض برای اعمال فشار بر مقامات سعودی در رابطه با کاهش محاصره یمن و ورود کالاهای بشردوستانه به این کشور طی یک ماه گذشته به شمار می‌رود.
ترزا می نخست‌وزیر انگلیس کمتر از یک ماه پیش به ریاض سفر کرد و در دیدار با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه و «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان بر لزوم ورود کمک‌های بشردوستانه به یمن تأکید کرده بود.
به گفته سخنگوی دفتر نخست‌وزیری، «ترزا می» در جریان دیدارهای خود ‘ روشن ساخت که اگر قرار است از فاجعه انسانی در یمن پیشگیری کنیم، ورود کالاهای تجاری و کمک‌های بشردوستانه بایستی از سر گرفته شود’
خسارات و تلفات جنگ یمن به سرکردگی عربستان نگرانی‌های زیادی در فضای سیاسی و رسانه‌ای انگلیس ایجاد کرده و دولت انگلیس به دلیل حمایت تسلیحاتی خود از عربستان به‌شدت تحت‌فشار قرار دارد.
انگلیس از زمان آغاز حملات عربستان به یمن در فروردین 94، مجوز فروش سلاح به ارزش حدود چهار میلیارد پوند به عربستان سعودی را صادر کرده است.
«کارزار تبلیغاتی علیه تجارت اسلحه» (CAAT )، که یک‌نهاد حقوق بشری است، اعلام کرد: عربستان بزرگ‌ترین خریدار تسلیحات از انگلیس است و از سال 2010 تجهیزاتی به ارزش شش میلیارد و 700 میلیون پوند از این کشور خرید کرده است.
این نهاد حقوق بشری می‌گوید، دولت عربستان با استفاده از تسلیحات انگلیس در جنگ یمن قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند. بااین‌حال دادگاه عالی انگلیس طی حکمی در ماه جولای گذشته به نفع دولت انگلیس رأی داد.
«اندرو میچل» وزیر پیشین توسعه بین‌الملل انگلیس نیز که به‌تازگی از سفر به یمن بازگشته، هشدار داد که عربستان سعودی، قوانین بین‌المللی را در جریان جنگ یمن نقض کرده است.
وی همکاری‌های تسلیحاتی انگلیس را با دولت سعودی در جنگ یمن خطرناک توصیف کرد و اظهار کرد که این رابطه محکوم‌ به شکست است.
میچل در همین حال درباره فاجعه بی‌سابقه انسانی در یمن هشدار داد و گفت که تداوم این شرایط سبب گسترش قحطی و آسیب به‌کل مردم یمن خواهد شد.
ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان، از فروردین‌ماه 94 تاکنون هزاران تن از یمنی را کشته و میلیون‌ها آواره برجای گذاشته است.
ائتلاف عربی در پاسخ به حمله اخیر موشکی گروه انصار الله یمن به فرودگاه ملک خالد ریاض، حملات هوایی به صنعا پایتخت یمن را افزایش داد و تمامی گذرگاه‌های هوایی، زمینی و دریایی یمن را مسدود کرد.
سرانجام با فشارهای بین‌المللی، ائتلاف عربی مجبور شد، روز شنبه (4آذر) بخش کوچکی از بندر الحدیده و فرودگاه صنعا را برای ورود کمک های بشردوستانه به یمن بازگشایی کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید