قرارداد تولید ۴۵۰ واگن ریلباس بین راهآهن با یک شرکت کره جنوبی
قرارداد تولید ۴۵۰ واگن مسافری ریلباس بین راهآهن ایران، شرکت واگنسازی ایریکو و شرکت روتم کره جنوبی روز شنبه با حضور وزیر راه و شهرسازی به امضا رسید.
وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای این قرارداد گفت: این قرارداد به ارزش 720 میلیون یورو به امضا رسیده و قرار است 450 واگن در طول شش سال و شش ماه تولید و به مرحله بهره برداری برسد. «عباس آخوندی» با بیان اینکه هم اکنون 100 دستگاه واگن ریل باس در شبکه فعال است، افزود: 150 واگن دیگر که در دست ساخت است، با این 450 واگن خودکششی شاهد تحولات بزرگی در توسعه قطارهای حومه ای خواهیم بود.
وی با بیان اینکه با ورود این ناوگان به شبکه قطارهای حومه ای سالانه 70 میلیون مسافر می توانند در شبکه حومه ای جابه جا شوند، گفت: تولید این واگن ها در ایران برای یک هزار نفر اشتغال مستقیم، برای 1700 نفر اشتغال غیرمستقیم و 2 هزار نفر نیز پس از ورود این ناوگان به شبکه ریلی کشور مشغول کار خواهند شد. مدیرعامل راه آهن نیز در حاشیه امضای این قرارداد گفت: این واگن ها در 78 ماه برای شرکت قطارهای حومه ای راه آهن ساخته می شود و اولین سری آن در کمتر از 1.5 سال آینده تحویل راه آهن خواهد شد.
«سعید محمدزاده» افزود: مالک اصلی این ریل باس ها دولت و راه آهن خواهد بود و بهره برداری از این واگن ها را در شبکه حومه ای به بخش خصوصی واگذار می کنیم. وی از نهایی شدن اساسنامه شرکت قطارهای حومه ای خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در ماه جاری با امضای وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان برنامه و بودجه، تشکیل شرکت قطارهای حومه ای زیرنظر راه آهن نهایی شود.
مدیرعامل شرکت راه آهن بیان کرد: دولت تدبیر و امید به توسعه قطارهای حومه ای در اطراف کلانشهرها توجه جدی دارد و با امضای این قرارداد و تولید این واگن ها ظرفیت بزرگی در قطارهای حومه ای به وجود می آید. معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: در طول سال های گذشته تلاش شد با توسعه زیرساخت های حمل ونقل ریلی، تامین ناوگان شبکه ریلی کشور در دستور کار ما قرار گیرد و امروز شاهد امضای قرارداد خرید450 واگن مسافری با استفاده از فاینانس مالی کره جنوبی در ایران هستیم.
محمدزاده با بیان اینکه در تولید این واگن ها سهم ایران بیشتر از شرکت روتم کره جنوبی است، گفت: هزینه تولید این واگن ها 720 میلیون یورو است و با ورود این واگن ها، توسعه قطارهای حومه ای در برنامه ششم توسعه وارد مرحله جدیدی خواهد شد. مدیرعامل شرکت راه آهن یادآور شد: سازنده تجهیزات این واگن ها روتم کره جنوبی است و بیشتر آنها در شرکت ایریکو تولید خواهد شد، ضمن اینکه اجرای این قرارداد همراه با انتقال دانش فنی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت هیوندای روتم کره جنوبی نیز گفت: در تولید این واگن های در شرکت ایریکو دانش فنی و تکنولوژی ساخت این واگن ها نیز به این شرکت ایرانی منتقل می شود. سئونگ تاگیم افزود: همکاری های فنی شرکت روتم کره جنوبی تا پایان ساخت این واگن ها با شرکت ایریکو ادامه خواهیم داد تا این ریل باس ها تماما به راه آهن ایران تحویل شود.
وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای این قرارداد گفت: این قرارداد به ارزش ۷۲۰ میلیون یورو به امضا رسیده و قرار است ۴۵۰ واگن در طول شش سال و شش ماه تولید و به مرحله بهرهبرداری برسد.
عباس آخوندی با بیان اینکه هماکنون ۱۰۰ دستگاه واگن ریلباس در شبکه فعال است، افزود: ۱۵۰ واگن دیگر که در دست ساخت است، با این ۴۵۰ واگن خودکششی شاهد تحولات بزرگی در توسعه قطارهای حومهای خواهیم بود.
وی با بیان اینکه با ورود این ناوگان به شبکه قطارهای حومهای سالانه ۷۰ میلیون مسافر میتوانند در شبکه حومهای جابهجا شوند، گفت: تولید این واگنها در ایران برای یکهزار نفر اشتغال مستقیم، برای ۱۷۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم و ۲ هزار نفر نیز پس از ورود این ناوگان به شبکه ریلی کشور مشغول کار خواهند شد.
مدیرعامل راهآهن نیز در حاشیه امضای این قرارداد گفت: این واگنها در ۷۸ ماه برای شرکت قطارهای حومهای راهآهن ساخته میشود و اولین سری آن در کمتر از ۱٫۵ سال آینده تحویل راهآهن خواهد شد.
سعید محمدزاده افزود: مالک اصلی این ریلباسها دولت و راهآهن خواهند بود و بهرهبرداری از این واگنها را در شبکه حومهای به بخش خصوصی واگذار میکنیم.
وی از نهایی شدن اساسنامه شرکت قطارهای حومهای خبر داد و ابراز امیدواری کرد که در ماه جاری با امضای وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان برنامه و بودجه، تشکیل شرکت قطارهای حومهای زیر نظر راهآهن نهایی شود.
مدیرعامل شرکت راهآهن بیان کرد: دولت تدبیر و امید به توسعه قطارهای حومهای در اطراف کلانشهرها توجه جدی دارد و با امضای این قرارداد و تولید این واگنها ظرفیت بزرگی در قطارهای حومهای به وجود میآید.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: در طول سالهای گذشته تلاش شد با توسعه زیرساختهای حملونقل ریلی، تامین ناوگان شبکه ریلی کشور در دستور کار ما قرار گیرد و امروز شاهد امضای قرارداد خرید ۴۵۰ واگن مسافری با استفاده از فاینانس مالی کره جنوبی در ایران هستیم.
محمدزاده با بیان اینکه در تولید این واگنها سهم ایران بیشتر از شرکت روتم کره جنوبی است، گفت: هزینه تولید این واگنها ۷۲۰ میلیون یورو است و با ورود این واگنها، توسعه قطارهای حومهای در برنامه ششم توسعه وارد مرحله جدیدی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت راهآهن یادآور شد: سازنده تجهیزات این واگنها روتم کره جنوبی است و بیشتر آنها در شرکت ایریکو تولید خواهد شد، ضمن اینکه اجرای این قرارداد همراه با انتقال دانش فنی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت هیوندای روتم کره جنوبی نیز گفت: در تولید این واگنها در شرکت ایریکو دانش فنی و تکنولوژی ساخت این واگنها نیز به این شرکت ایرانی منتقل میشود.
سئونگ تاگیم افزود: همکاریهای فنی شرکت روتم کره جنوبی تا پایان ساخت این واگنها با شرکت ایریکو ادامه خواهیم داد تا این ریلباسها تماما به راهآهن ایران تحویل شود.
منبع:فرصت امروز