نحوه مسدود شدن ویز به اعتماد عمومی ضربه زد

    کد خبر :160077

وزیر ارتباطات با انتقاد از نحوه اجرای دستور قضایی درباره مسدود شدن اپلیکیشن مسیریاب ویز، گفت: اگرچه برای مسدود شدن این اپلیکیشن که اسرائیلی است و ما نیز استفاده از آن را قبول نداریم، دستور قضایی صادر شد، اما نحوه اجرای آن به اعتماد عمومی برای استفاده از اپلیکیشن‌های داخلی صدمه زد.

محمدجواد آذری جهرمی امروز در برنامه صبحانه کاری اتاق بازرگانی با بیان این که با ایجاد موانع نمی‌توان انتظار توسعه تولیدات بومی را داشت، اظهار کرد: درست است که در مواردی دولت مانع توسعه استارت‌آپ‌هاست، اما تنها دولت در این موضوع نقش ندارد و موانع برای استارت‌آپ‌ها زیاد است.

وزیر ارتباطات با بیان این که وزارت ارتباطات تا حد زیادی تصدی‌گری را واگذار کرده است، افزود: هرچند انتقاداتی به نحوه خصوصی شدن مطرح است و برخی می‌گویند شرکت‌ها بیشتر خصولتی شدند اما در حال حاضر تنها شرکت ارتباطات زیرساخت به صورت مستقیم برای ارتباطات درآمد دارد که درآمد آن سالانه ۲۰۰۰ میلیارد تومان است که در مقایسه با درآمد سایر بخش‌ها از جمله اپراتورها و مخابرات شش تا هفت درصد بازار را تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به رفع تصدی‌گری و آزادسازی فعالیت‌ها در حوزه پست، بیان کرد: با تلاشی که طی چهار سال گذشته صورت گرفت درآمد ۳۵۰ میلیارد تومانی پست به ۸۰۰ میلیارد تومان رسید که امیدواریم با اجازه دادن به بخش خصوصی و فعال شدن دو اپراتور خصوصی در کوتاه‌مدت، درآمد حوزه پستی را به دو برابر برسانیم.

آذری جهرمی با بیان این که ارتباطات حوزه مناسبی است که دولت تصدی‌گری خود را کاهش دهد و مقررات‌زدایی داشته باشد، گفت: حجم بازار ارتباطات کشور امروز ۳۵ هزار میلیارد تومان است که مطابق برنامه ششم باید ۲.۵ برابر شود. البته ما در حوزه ارتباطات ثابت عقب‌ماندگی‌هایی داریم که باید جبران شود، زیرا به نظر می‌رسد بازار این بخش یک دهم آن چیزی است که باید باشد، در صورتی که در حوزه موبایل این توسعه اتفاق افتاده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر رشد چند برابری کشورهای دنیا در حوزه فناوری اطلاعات، بیان کرد: اگر روزی شرکت‌های بزرگ دنیا شرکت‌های صنعتی بودند، امروز عمدتا فناوری اطلاعات هستند، بنابراین این حوزه از اهمیت زیادی برخوردار است. در سفر به مالزی، دریافتم مهم‌ترین پیام کشورهای اسلامی توسعه اقتصاد دیجیتال است و این کار با توسعه فناوری اطلاعات ممکن می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در سفر هند نیز که از ۱۲۴ کشور دنیا حضور داشتند، سخنرانان کلیدی همه در توسعه اقتصاد دیجیتال تاکید داشتند و هند به عنوان یک اقتصاد در حال توسعه مقرر کرده تا سال ۲۰۲۵ که اقتصاد آن پنج تریلیون دلار است، یک تریلیون یعنی ۲۰ درصد آن به بخش اقتصاد دیجیتال اختصاص یابد.

آذری جهرمی با بیان این که ما همچنان به اقتصاد کلان مثل نفت و پتروشیمی وابسته‌ایم، افزود: قدرت تحول اقتصاد دیجیتال بسیار بزرگ‌تر از اینهاست و همه کشورها برای آن برنامه‌ریزی کرده‌اند. در حال حاضر حجم بازار IT، ۴.۲ تریلیون دلار است و در کشورهای توسعه‌یافته سهم اقتصاد دیجیتال پنج درصد است و بین رشد GDP و اقتصاد دیجیتال ارتباط معناداری وجود دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که رشد ارزش IT در برنامه ششم توسعه ۱۹.۴ است، گفت: ما حتی اگر دخالتی در این بازار نداشته باشیم، ۱۹.۴ درصد رشد خواهیم داشت. در حال حاضر فناوری اطلاعات که زیرساخت اقتصاد دیجیتال است حتی یک سرفصل مجزا ندارد. در اقتصاد دیجیتال مرسوم است که دولت‌هایی که می‌خواهند از این فرصت استفاده کنند علاوه بر رگولاتوری ENABLER نیز باشند.
برخی مسئولان هنوز نگاه فناوری‌ستیز دارند

به گزارش  ایسنا،وی با بیان این که برخی همچنان نگاه فناوری‌ستیز در کشور دارند و این نگاه حتی در برخی از مسئولان دیده می‌شود، افزود: اما دنیا به فکر استفاده از فرصت‌های فناوری است.

آذری جهرمی درباره‌ کاهش تصدی‌گری دولت و رفع انحصار ادامه داد: یکی از این اقدامات آزادسازی ظرفیت ترانزیت بین‌الملل بود که در انحصار زیرساخت قرار داشت. همچنین با عقد قرارداد ترانزیت جنوب به شمال که بعد از سه ماه مذاکره صورت گرفت ۳۰۰ گیگ به ظرفیت ترانزیت بین‌الملل اضافه شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اهمیت بخش خصوصی در توسعه فناوری اطلاعات، بیان کرد: ما رئیس نظام صنفی رایانه‌ای را در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات عضو کردیم تا نظرات بخش خصوصی که از ارکان مهم این عرصه هستند بدون ملاحظه و رانت و دخالت نظر دولتی مطرح شود و این کار نیز کمک شایانی به ما کرده است. دولت برنامه‌ریزی و بخش خصوصی اجرا می‌کند بنابراین اگر نظرات بخش خصوصی را نداشته باشیم توسعه محقق نخواهد شد.

وی با بیان این که تخمین زده شده چه میزان تجهیزات در حوزه تا پنج سال آینده نیاز است، افزود: در بخش اول ما می‌توانیم تولید و صادرات داشته باشیم. در بخش دوم مسیری لازم است که به دنیا برسیم و بخش سوم حوزه‌هایی است که نمی‌توانیم تولید کنیم.

وی ادامه داد: ما با هماهنگی سندیکای مخابرات اقلامی را استخراج کردیم که می‌توان از تولیدات بومی آن استفاده کرد. همچنین کمیسیون تنظیم مقررات نیز مصوبه‌ای برای حمایت از شرکت‌هایی دارد که از محصولات داخلی استفاده می‌کند و ما ظرفیت داریم تولید داخلی را توسعه دهیم.

آذری جهرمی خاطر نشان کرد: در چهار سال آینده با توجه به برنامه ششم توسعه حداقل پهنای باند مورد دسترسی باید ۲۰ مگابیت بر ثانیه باشد، بنابراین باید از فناوری ADSL به سمت VDSL برویم و در حوزه فیبر نوری و ارتباطات ثابت نیز انقلاب خواهیم داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به انتقادی مبنی بر تغییر تعرفه‌های اینترنت ثابت توسط وزارت ارتباطات، گفت: وظیفه دولت قیمت‌گذاری نیست بلکه سیاست‌گذاری است به شرطی که شرایط رقابتی را فراهم کنیم. شاخص رقابت‌پذیری ما در دو حوزه نهادسازی و سرمایه‌ گذاری مشکل دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر حوزه ثابت ما انحصاری است. اگر در حوزه ثابت نیز مانند موبایل چند نوع اپراتور پیدا کنیم تعرفه نمی‌گذاریم، بنابراین تا زمانی که شرایط رقابتی فراهم نشده و انحصار وجود دارد ما موظف به تعرفه‌گذاری هستیم.
رونمایی از اپلیکیشن «دولت موبایل» تا سه ماه آینده

جهرمی با اشاره به مشکلات سد راه اجرای دولت الکترونیک در کشور و عدم همکاری برخی دستگاه‌ها، گفت: وضعیت دولت الکترونیک در کشور مطلوب نیست و ما در این زمینه برای حل مشکلات با سازمان امور استخدامی جلسات مفصلی داشته‌ایم. رئیس‌جمهور نیز بر اجرای دولت الکترونیک تاکید ویژه داشته و در جلسات دولت اجرای دولت الکترونیک را پیگیری کردند.

وی ادامه داد: ما نیز بر این موضوع تاکید داریم و باید دستگاه‌های اجرایی با ما همکاری کنند. در این زمینه آسیب‌شناسی کرده‌ایم و قرار است در این مرحله با همکاری سازمان امور استخدامی، ۲۰ سرویس اولیه را که مردم بتوانند از آنها خدمات بگیرند استخراج کرده و الکترونیکی کنیم.

وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات هم نسبت به تکالیف خود در دولت الکترونیکی عقب است، گفت: امیدواریم با تشکیل کمیته مشترک با سازمان امور استخدامی بسیاری از چالش‌ها رفع شود. مطابق با مصوبات جدید دولت، دستگاه‌های دولتی از ایجاد شبکه برای ارائه خدمات دولتی منع شده‌اند و ملزم هستند که خدماتشان را بر بستر شبکه دولت الکترونیک ارائه کنند.

وی ادامه داد: سازمان فناوری اطلاعات نیز اپلیکیشن دولت موبایل را طراحی و آماده کرده است که امیدواریم تا سه ماه آینده رونمایی شود. این دو موضوع می‌تواند باعث پیشرفت این پروژه ملی شود.
لزوم رفع موانع استارت‌آپ‌ها

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر لزوم حل موانع استارتاپ‌ها اظهار کرد: شروع به کار این شرکت‌ها به دلیل موانع دست‌وپاگیر زمان‌بر است و حتی روال انحلال این شرکت‌ها هم حداقل سه ماه زمان می‌برد. استارت‌آپ‌ها ممکن است در ۹۰ درصد مورارد شکست بخورند اما روند انحلال آنها به حدی دشوار است که اقدام به این کار نمی‌کنند که ممکن است بعدها برای آنها دچار مشکل شود.

جهرمی ادامه داد: در کشوری مانند آلمان شرکت‌ها می‌توانند در عرض چند ساعت آغاز به کار کنند و در صورتی که طول عمر کمتر از دو سال داشته باشند، از مالیات معاف هستند و دولت در پرداخت بیمه آنها مشارکت می‌کند. ما نیز پیشنهادهایی را برای حمایت از استارتاپ‌ها درنظر گرفته‌ایم که در جلساتی با معاونت علمی و وزارتخانه‌های صنعت و اقتصاد، به بحث گذاشته‌ایم تا در نهایت بتوانیم مدل چارچوب قانونی برای کسب و کارهای نوپای ICT ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات چیزی جز رشد کسب‌وکارهای نوپا نیست، افزود: کسی که برای کسب‌وکارهای نوپا مانع ایجاد کند، مانع شبکه ملی اطلاعات است. ۱۷ درصد فارغ‌التحصیلان ما در حوزه فناوری اطلاعات هستند که باید برایشان برنامه‌ریزی اشتغال کرد. ما همچنین پیشنهاد می‌کنیم سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به نظام صنفی فناوری اطلاعات و سندیکای صنعت مخابرات به سندیکای فناوری اطلاعات تبدیل شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین خواستار بازگشت لایحه مالکیت معنوی که هم اکنون در کمیسیون اجتماعی مجلس در دست بررسی است به دولت شد و گفت: این لایحه نیازمند اصلاح است. همچنین ما پیگیر تسهیل نظام پرداخت الکترونیک برای کسب‌وکارهای فناوری اطلاعات از بانک مرکزی هستیم.

در این مراسم همچنین غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به ورود پارلمان بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی استانی برای توجه جدی به استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوین با هماهنگی و همکاری سازمان‌های ذی‌ربط، اظهار کرد: امیدواریم بخش خصوصی به عنوان مجری اصلی عرصه فناوری اطلاعات به حساب آمده و نظرات از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مود توجه قرار گیرد تا در اجرای برنامه‌ها با مشکل مواجه نشویم.

وی با بیان اینکه رشد فناوری‌های نوین و توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات به سرعت در حال تسخیر عرصه‌ها و فعالیت‌های مختلف اقتصادی در سطح جهان بوده و ارتقای بهره‌وری و کارایی در گروی توسعه این بخش است، گفت: اگر تا دیروز نام‌هایی همچون جنرال موتورز، سونی و سامسونگ به عنوان شرکت‌های بزرگ در جهان مطرح بود، به فاصله کوتاهی شرکت‌های بزرگ و تاثیرگذار به گوگل، مایکروسافت و آمازون تغییر یافته است.

شافعی همچنین خاطرنشان کرد: باید در ایران نیز ضمن حرکت در این راستا، در زمینه جبران مافات کرده و با هماهنگ کردن اقتصاد کشور با فناوری‌های نو، متناسب با آن رو به جلو حرکت کنیم. همگام با این مسئله، باید نیروهای جوان کشور را دریافته و نسبت به بهبود فضای کسب‌وکار اقدام کنیم؛ هرچند مقاومت‌هایی نیز در این راستا وجود دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید