برگزاری چالش فناوری ساخت مواد جدید جاذب آلودگیهای نفتی
چالش فناوری ساخت ابرجاذبهای جذبکننده آلودگیهای نفتی به همت دانشگاه هرمزگان همزمان با همایش ملی زیستفناوری دریا برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، سالانه ۱۴۰۰۰ هزار حادثه نشت نفت رخ میدهد که بسیاری از آنها در ابعاد کوچک و قابل جمعآوری هستند، اما برخی هم فاجعه بار و آسیب زننده هستند. زمانی که نفت وارد محیط آبی میشود به شکلهای متفاوتی از جمله فیزیکی، شیمیایی و فرایندهای زیستی دچار تغییر و تحول شده و بر محیط آبی اثر میگذارند. به محض ورود آلودگی نفتی به محیطهای آبی، فرآیند تغییرات فیزیکی و شیمیایی آغاز میشود. ورود مواد نفتی به منابع آبی اثرات زیانبار کوتاه مدت و بلند مدت متعددی بر زیستگاهها و انواع مخلوقات دارد.
ورود نفت به منابع آبی، صدمات و خسارات متعددی را بر محیط زیست انسانها و دیگر جانداران بههمراه دارد که این مسئله موجب شده تا در مراکز علمی جهان بهطور مستمر بر روی ساخت موادی برای کاهش و رفع آلودگی نفتی آبها مطالعه و آزمایش کنند تا موادی به تولید برسد که بیشترین بهرهوری را در این مسئله داشته باشد.
از این رو چالش فناوری ساخت ابرجاذبهای جذب کننده آلودگیهای نفتی توسط دانشگاه هرمزگان و با حمایت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی برگزار میشود.
دریافت ایدههای اولیه این رویداد اول آبان لغایت 15 آذر و داوری اولیه و انتخاب ایدههای برگزیده 15 الی 20 آذرماه است که 3 ایده برگزیده انتخاب و به هر کدام تسهیلات 3 میلیون تومانی جهت ارائه نمونه اولیه اعطا میشود.
بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، جلسه ارائه نمونه و داوری در تاریخ 30 بهمن ماه برگزار خواهد شد و در مراسمی از ایده برتر تقدیر و مبلغ 5 میلیون تومان اهدا میشود.