تاکید بر توسعه روابط تجاری ایران-پاکستان در ملاقات تجار پاکستان با سرکنسول ایران در کویته
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته اخیرا با هیاتی بازرگانی متشکل از 50 تاجر عضو فدراسیون اتاق های بازرگانی مشترک ایران و پاکستان و تجار وابسته به صنایع کوچک پاکستان، دیدار و در این ملاقات راه های توسعه مناسبات تجاری دو کشور مورد گفت و گو و تبادل نظر قرار گرفت.در این ملاقات که به میزبانی ‘ولید محمد’ معاون فدراسیون اتاق های بازرگانی ایران و پاکستان و منظور احمد خان رئیس اتاق صنایع کوچک برگزار شد، ابتدا معاون اتاق های مشترک ایران و پاکستان سخنانی را در خصوص راه های ارتقای سطح روابط اقتصادی به پنج میلیارد دلار مطرح کرد.
سپس بعضی از اعضای اتاق مشترک و صنایع کوچک به طرح برخی از مشکلات پرداختند و خواستار حل مشکلات و برطرف شدن موانع موجود در مسیر توسعه روابط تجاری دو کشور شدند.
عمده مسائل مطرح شده در این جلسه، درخواست فدارسیون اتاق های بازرگانی مشترک ایران و پاکستان برای تاسیس هر چه سریع تر اتاق مشابه در ایران بود. حدود یک سال پیش اتاق مشترک بازرگانی ایران و پاکستان در لاهور تاسیس شد و پس از آن نیز، فعالیت این اتاق در کویته آغاز شد.
حدود پنج ماه پیش اعجاز الحق و ولید محمد به اتفاق تعدادی از اعضا به تهران و مشهد سفر کردند.
تجار پاکستانی خواستار تاسیس سریع اتاق مشترک در ایران هستند. آنان همچنین مصمم به تشکیل اتاق های مشترک در شهرهای پیشاور و کراچی هستند.
موضوع دیگری که در جلسه یاد شده مطرح شد، تشکیل کمیته مشترک برای رفع اختلافات مالی میان تجار ایران و پاکستان است. در این جلسه عنوان شد که بعد از شکل گرفتن اتاق بازرگانی مشترک در ایران، این موضوع پیگیری شود که کمیته ای در این اتاق تاسیس شود.
یکی دیگر از موضوع های مطروحه، اختصاص معبر ویژه در گمرک میرجاوه برای عبور تجار است تا با توجه به ازدحام مسافران به وِیژه زائران در برخی فصول سال، وقت کمتری از تجار و بازرگانان گرفته شود.
درخواست صدور روادید اقامت سه تا پنج ساله (با امکان چند بار تردد بین دو کشور) توسط ایران برای تاجران عضو اتاق مشترک ایران و پاکستان، از جمله دیگر خواسته های طرف پاکستانی با هدف سهولت در رفت و آمد بود.
در این جلسه همچنین بر ضرورت اجرای هر چه سریعتر موافقتنامه تجارت آزاد و اجرای تجارت ترجیحی میان دو کشور تاکید فراوان شد.
شرکت کنندگان در این ملاقات ابراز امیدواری کردند که با ایجاد شعب بانکی ایران و پاکستان کراچی و تهران و ایجاد امکان گشای خط اعتباری (ال -سی)، زمینه افزایش تجاری میان دو کشور افزایش یابد.
در این ملاقات از همکاری مطلوب نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کویته در زمینه تسهیل فعالیت ها و تردد تجار پاکستانی، قدردانی شد.