سن شروع مصرف مواد مخدر به 20 سال رسید
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: ۲ میلیون ۸۰۰ هزار نفر مصرفکننده مواد مخدر در کشور وجود دارند و سن شروع مصرف به ۲۰ تا ۲۴ سال رسیده است.
خبرگزاری تسنیم: حمید صرامی؛ مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه اعتیاد نخستین آسیب اجتماعی در کشور است، اظهار داشت: این آسیب اجتماعی از ابتدای انقلاب تاکنون سبب گرفتاری بسیاری از جوانان و نوجوانان شده به گونهای امروز 2 میلیون و 800 هزار نفر مصرفکننده مواد مخدر در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه در قانون برنامه پنجم اتفاق جدی برای مبارزه با مواد مخدر رخ نداد، گفت: پیش از برنامه پنجم نیز نسبت به این موضوع کمتوجهی میشد اما در برنامههای جدید به این آسیب اجتماعی توجه بیشتری شده و امید است که مبارزه با آن به صورت جدیتری انجام شود.
صرامی با اشاره به فعالیتهایی که در راستای مبارزه با قاچاق مواد مخدر انجام شده است، افزود: از ابتدای انقلاب تا سال گذشته بیش از 9 هزار تن مواد مخدر کشف شد و بیش از 7 میلیون نفر با این علت روانه زندان شدند که 30 درصد آنها تکراری بوده است.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه میانگین سن شروع مصرف مواد مخدر 20 تا 24 سال است، بیان کرد: 20 درصد مصرفکنندگان دارای مدرک فوق دیپلم به بالا و 156 هزار نفر زن هستند و الگوی مصرف تریاک 53.3درصد، گل و حشیش 11 درصد و شیشه 8.1 درصداست.
وی با اشاره به اینکه امروزه مصرف مواد مخدر در مدارس نیز شیوع پیدا کرده است، عنوان کرد: شیوع مصرف در متوسطه دوم 2.1 درصد در کشور است و آموزش و پرورش باید بیشتر در این زمینه وارد شود چراکه در برخی از استانها نظیر فارس این آمار بیشتر است، در استان فارس مصرف در مدارس 3 درصد گزارش شده است.
صرامی با اشاره به نقش خانواده در گرایش به مصرف در نوجوانان بیان کرد: شانس مصرف مواد در خانوادههای مشکلدار 2.21 درصد بیشتر است و دانشآموزانی که با والدین مشکل دارند 2.67 تمایل بیشتری به مصرف مواد مخدر پیدا میکنند.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه 69 درصد مردم ایران اعتقاد به فعالیت جدی در امور پیشگیرانه دارند، افزود: 8 هزار مرکز نگهداری معتادان در کشور فعال است که 40 درصد کل معتادین تحت پوشش هستند.