کاهش قیمت گوشت مرغ در بازار تهران

    کد خبر :122834

در حالی که شرکت پشتیبانی امور دام ادعا می‌کند با جمع‌آوری مرغ مازاد از بازار با قیمت بالاتر اجازه ورشکستگی مرغداران را نمی‌دهد رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی می‌گوید قیمت هر کیلوگرم مرغ به مرز ۵ هزار تومان رسیده است.

طی دو ماه اخیر قیمت مرغ به عنوان یکی از کالاهای پرمصرف در کشور افت و خیزهای زیادی داشته است. عوامل مختلفی از جمله قیمت جوجه یک روزه، قیمت ذرت و کنجاله و همچنین وجود بیماری‌هایی همچون آنفلوآنزای حاد پرندگان در فصول سرد سال سبب بالا و پایین شدن قیمت تمام شده مرغ می‌شود اما از طرف دیگر به دلیل وجود واحدهای پرورش مرغ گوشتی و تولید این محصول بیش از نیاز بازار گاهی شاهد افزایش قیمت این محصول هستیم.

اگر چه شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان بازوی اجرایی دولت برای تنظیم بازار هنگام ارزان شدن مرغ آن را با قیمت بالاتر از بازار جمع‌آوری کرده و هنگام گران شدن این محصول، محصولات منجمد را با قیمت زیر بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه می‌کند اما ظاهراً این کار هم تأثیر چندانی در بازار نداشته است.

در اوایل شهریور ماه قیمت هر کیلوگرم مرغ تا مرز 8 هزار تومان هم رسید اما به مرور سیر نزولی گرفت و این روزها به مرز 6 هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده است. دو هفته گذشته علیرضا ولی مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام به خبرنگار فارس گفته بود که هر کیلوگرم مرغ کشتار شده لاین یک را به قیمت کیلویی 6600 و لاین دو را به قیمت 6950 تومان از مرغداران خریداری می‌کنیم تا قیمت زیاد در بازار افت نکند.

اما امروز محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی به خبرنگار فارس، از کاهش شدید قیمت هر کیلوگرم مرغ خبر می‌دهد و می‌گوید: ظرف دو هفته گذشته قیمت مرغ روند نزولی گرفته تا حدی که صبح امروز هر کیلوگرم مرغ کشتار شده در میدان بهمن به کیلویی 5 هزار تومان رسیده است و هر کیلوگرم مرغ زنده در درب مرغداری 3500 تومان است.

وی با انتقاد از سیاست‌های شرکت پشتیبانی امور دام در تنظیم قیمت مرغ، تصریح کرد: قاعدتاً اگر این شرکت جمع‌آوری محصول مازاد را به درستی انجام دهد باید قیمت مرغ افزایش پیدا کند نه کاهش و برداشتمان این است که این شرکت باید روش دیگری را برای تعادل قیمت در بازار اتخاذ کند.

این سخنان در حالی است که دادن مجوزهای بی‌رویه برای تأسیس مرغداری از اقصی نقاط کشور و نبودن بازار صادراتی مناسب باعث شده تا عرضه بیش از تقاضا باشد. مضاف بر آنکه افزایش بیش از حد قیمت سبب می‌شود تا قدرت خرید مردم کاهش یافته و تقاضا کم شود.

یوسفی تأکید می‌کند که اگر قیمت مرغ همچنان روند نزولی بگیرد مرغداران اصلاً جوجه‌ریزی نمی‌کنند و در نتیجه در دو ماه آینده با کاهش شدید عرضه و کمبود مرغ و افزایش قیمت مواجه خواهیم شد و این گونه مواقع دولت از سوی وزیر کشاورزی یا معاون رئیس جمهور انعطاف بیشتری نشان می‌داد تا مرغداران را از ورشکستگی نجات دهند. اتفاقی که اکنون رخ نداده است.

خبرنگار فارس پرسید، که آیا مردم باید هزینه بالای تولید مرغداران را بدهند و گفته می‌شود قیمت تمام شده مرغ در کشور بسیار بالاست که یوسفی با رد این موضوع، گفت: قیمت تمام شده مرغداری‌های ما با مشابه برزیلی فقط در هر کیلوگرم 100 تا 200 تومان فاصله دارد مضاف بر آنکه برای حمل ذرت و کنجاله از برزیل به کشور باید در هر تن 50 تا 70 دلار هزینه بدهیم در حالی که طرف برزیلی چنین هزینه‌ای را ندارد.

گزارش‌های میدانی خبرنگار فارس از سطح پایتخت نشان می‌دهد که هر کیلوگرم مرغ تازه در خیابان خورشید و میدان شهدا بین 6 هزار تا 6350 تومان به فروش می‌رسد و نکته جالب توجه اینکه مرغ‌فروشی‌ها از درج قیمت روی تابلو خودداری می‌کنند.

جالب‌تر آنکه هر کیلوگرم مرغ در میدان تره‌بار خیابان نجات‌اللهی 6550 تومان قیمت خورده و وقتی به فروشنده می‌گوییم که در میدان بهمن کیلویی 5 هزار تومان به فروش می‌رسد و چرا باید تفاوت قیمت اینقدر زیاد باشد در جواب می‌گوید که خودش هر کیلوگرم مرغ را 5620 تومان از میدان بهمن خریداری کرده است.

همچنین هر کیلوگرم مرغ تازه در منطقه یوسف‌آباد 7 هزار تومان و در منطقه تجریش 7200 تومان به فروش می‌رسد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید