هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری در پیام‌رسان شاد / لینک‌های جعلی و درخواست کد احراز هویت

    کد خبر :1191575
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری در پیام‌رسان شاد

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا نسبت به شیوه‌های جدید کلاهبرداری در پیام‌رسان آموزشی شاد هشدار داد و از والدین، دانش‌آموزان و معلمان خواست مراقب لینک‌های جعلی و تماس‌های فریبنده باشند.

سرهنگ جواد مختار رضایی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به رایج‌ترین روش‌های فیشینگ در این پیام‌رسان گفت: مجرمان سایبری با ارسال پیام‌هایی با عناوین فریبنده مانند «بخشنامه دولتی» یا «دریافت منابع درسی»، کاربران را به کلیک روی لینک‌های آلوده ترغیب می‌کنند. این اقدام به نفوذ در تلفن همراه و ارسال خودکار همان پیام برای سایر مخاطبان منجر می‌شود.

وی به شیوه دیگری از کلاهبرداری اشاره کرد و افزود: افراد سودجو با تماس تلفنی و معرفی خود به‌عنوان نماینده آموزش‌وپرورش یا پشتیبانی، کد احراز هویت ارسال‌شده به تلفن همراه مدیر یا معلم را درخواست می‌کنند. با ارائه این کد، حساب کاربری فرد در اختیار مجرم قرار گرفته و زمینه سوءاستفاده فراهم می‌شود.

توصیه‌های امنیتی

سرهنگ مختار رضایی با تأکید بر اینکه هیچ نهاد رسمی کد احراز هویت را تلفنی دریافت نمی‌کند، تصریح کرد: کاربران از کلیک روی لینک‌های ناشناس خودداری کرده و کدهای دریافتی را در اختیار هیچ فردی قرار ندهند.

تهدیدات روانی در فضای مجازی

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا همچنین به تهدیدات روانی علیه دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: قلدری سایبری، آزار و اذیت اینترنتی و فعالیت شکارچیان سایبری از جمله خطراتی است که روح و روان دانش‌آموزان را تهدید می‌کند. این آسیب‌ها ممکن است از سوی همسالان یا افراد بزرگسال با نیت سوءاستفاده رخ دهد.

وی بر اهمیت آموزش حریم خصوصی به دانش‌آموزان تأکید کرد و افزود: آگاهی‌بخشی درباره مفهوم حریم خصوصی و نحوه حفاظت از اطلاعات شخصی، مهم‌ترین راهکار پیشگیری از جرایم و آسیب‌های فضای مجازی است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید