شکلات داغ؛ تهدیدی پنهان برای سلامت استخوان‌ها

    کد خبر :1180054
شکلات داغ سلامت استخوان‌ها

متخصصان ارتوپد نسبت به مصرف مداوم و زیاد شکلات داغ هشدار داده و تأکید می‌کنند که این نوشیدنی پرطرفدار، با وجود حس گرما و لذت‌بخشی که در فصل سرما ایجاد می‌کند، می‌تواند در صورت مصرف بیش از حد به سلامت استخوان‌ها آسیب بزند؛ به‌ویژه زمانی که به اشتباه به‌عنوان منبع کلسیم در نظر گرفته شود.

در حالی که یک لیوان شیر حدود ۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم دارد و تنها بخشی از نیاز روزانه بزرگسالان را تأمین می‌کند، بسیاری از انواع شکلات داغ آماده حاوی ۲۰ تا ۶۰ گرم شکر هستند؛ میزانی که حتی می‌تواند از حد مجاز مصرف روزانه شکر نیز فراتر رود. این مقدار شکر بالا، اثرات مثبت مواد مغذی مفید برای استخوان را کاهش می‌دهد.

کارشناسان می‌گویند مصرف گاه‌به‌گاه شکلات داغ در چارچوب یک رژیم غذایی سالم معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما استفاده مکرر و در حجم بالا می‌تواند در بلندمدت به کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر پوکی استخوان منجر شود.

پزشکان توصیه می‌کنند در صورت تمایل به مصرف این نوشیدنی، شکلات داغ خانگی و بدون شکر افزوده تهیه شود. استفاده از پودر کاکائوی خالص و شیرین‌کننده‌های طبیعی می‌تواند امکان بهره‌مندی از کلسیم و آنتی‌اکسیدان‌ها را فراهم کند، بدون آنکه مصرف شکر افزایش یابد.

به گفته متخصصان، کاکائو حاوی ترکیبات مفیدی مانند فلاوانول‌هاست که می‌توانند به کاهش التهاب، بهبود سلامت قلب و عروق، تنظیم قند خون و تقویت حافظه کمک کنند. این ماده همچنین سرشار از مواد معدنی مهمی مانند منیزیم، آهن، پتاسیم، فسفر و روی است و برخی ترکیبات طبیعی آن در بهبود خلق‌وخو و افزایش آرامش نقش دارند.

در همین زمینه، جرمی اسمیت، جراح ارتوپد در کالیفرنیا، تأکید می‌کند که سلامت استخوان به عوامل متعددی از جمله نوع تغذیه و نوشیدنی‌ها وابسته است و در کنار مواد مفید، برخی خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های پرشکر می‌توانند باعث تضعیف استخوان‌ها شوند.

رابین دسیچو، متخصص تغذیه در نیویورک نیز با اشاره به منابع متنوع کلسیم گفت: پنیر، ماست، ماهی‌های کنسروی همراه با استخوان، سبزیجاتی مانند بروکلی، حبوبات، مغزها و سویا از بهترین منابع تأمین کلسیم هستند و شکلات داغ نباید به‌عنوان منبع این ماده معدنی در نظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش ایندیپندنت، پژوهش‌ها نشان می‌دهند مصرف بیش از حد شکر می‌تواند با افزایش دفع کلسیم و منیزیم از بدن، خطر پوکی استخوان را بالا ببرد. همچنین رژیم غذایی بلندمدت سرشار از شکر، نمک و غذاهای فراوری‌شده با کاهش تراکم استخوان، اختلال در بازسازی استخوان و تسریع روند تحلیل آن ارتباط مستقیم دارد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید