پرتاب همزمان سه ماهواره ایرانی به فضا

    کد خبر :1174826
پرتاب همزمان سه ماهواره ایرانی به فضا

حسن سالاری، رئیس سازمان فضایی ایران، از پرتاب همزمان سه ماهواره ایرانی «ظفر۲»، «پایا» و «کوثر۲» خبر داد.

وی سه‌شنبه ۲۷ آبان در جریان دومین دوره لیگ رسانه‌ای امید با اشاره به تاریخچه صنعت فضایی جهان گفت: رقابت‌های فضایی در قرن بیستم بین بلوک شرق و غرب، از پرتاب اولین ماهواره شوروی در سال ۱۹۵۷ تا پروژه‌های بزرگی مانند آپولو ۱۱، زمینه شکل‌گیری نگاه اقتدارآفرین و نظامی به فضا را فراهم کرد. با گذر زمان، صنعت فضایی با اهداف اقتصادی، سیاسی و امنیتی توسعه یافت.

سالاری افزود: پس از فروپاشی شوروی و ظهور قدرت فضایی چین، صنعت فضایی جهانی گسترده‌تر شد و ماهواره‌های مخابراتی، ناوبری و تصویربرداری به تدریج وارد مدار زمین شدند. در ایران، صنعت فضایی با رشد صنعت موشکی و توسعه قطعات الکترونیکی آغاز شد و سازمان فضایی ایران در دهه ۸۰ با هدف مدیریت کلان و سیاست‌گذاری در بخش فضایی تأسیس شد. نقطه عطف پیشرفت فضایی ایران، پرتاب ماهواره «امید» در سال ۱۳۸۷ بود.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های کشور پروژه‌های متعددی را تعریف کردند که نتیجه آن ساخت ماهواره‌های «شریف»، «امیرکبیر»، «نوید» و «ظفر» بوده است. ماهواره‌های جدید با دقت ۵ متر، شامل «ظفر۲»، «پایا» و «کوثر۲»، به‌زودی به فضا پرتاب می‌شوند و بخش خصوصی در ساخت این ماهواره‌ها مشارکت داشته است.

سالاری همچنین به پروژه‌های راهبردی مانند منظومه ماهواره‌ای «شهید سلیمانی» اشاره کرد که با هدف ارائه خدمات اینترنت اشیا و انتقال داده در شرایط بحرانی اجرا می‌شود و پایگاه فضایی چابهار، به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز پرتاب ماهواره در غرب آسیا، از سال ۱۴۰۲ در حال احداث است و امسال اولین پرتاب آزمایشی از این پایگاه انجام خواهد شد.

رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه افزود: ایران از سال ۱۴۰۲ با تثبیت عملکرد پرتابگرهای سوخت جامد و مایع پیشرفت‌های قابل توجهی در حوزه اکتشافات فضایی و زیست‌فضا داشته است. پرتاب موفق ماهواره‌های «ناهید۲»، «قائم۱۰۰»، «چمران۱»، «کوثر» و «هدهد» نشان‌دهنده توانمندی دانشمندان ایرانی و افزایش سرعت و رقابت کشور در صنعت فضایی است.

سالاری در پایان از همکاری ایران با برنامه فضایی چین برای ارسال نخستین محموله تحقیقاتی ایرانی به ماه در سال ۱۴۰۴ خبر داد و آن را نمونه‌ای از بهره‌گیری از ظرفیت‌های بین‌المللی در توسعه صنعت فضایی کشور دانست.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید