رشد شدید واردات مسافری موبایل در ایران؛ واردات رسمی ۲۴ درصد کاهش یافت

    کد خبر :1174403
واردات مسافری موبایل در ایران

بازار تلفن همراه ایران در ماه‌های اخیر با نوسانات قابل توجهی مواجه شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود موجودی کافی گوشی در فروشگاه‌ها و انبارهای داخلی، کاهش قدرت خرید مردم و محدودیت نقدینگی باعث افت شدید معاملات شده است.

محمدرضا رمضان، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تلفن همراه تهران، می‌گوید افزایش دو برابری قیمت گوشی‌ها از سال گذشته تاکنون، همراه با کمبود نقدینگی، باعث کاهش حداقل ۳۰ درصدی تقاضا شده است. محدودیت در واردات مستقیم از تولیدکنندگان خارجی و مسیر غالب واردات از دبی، از عوامل اصلی افزایش قیمت‌ها هستند.

آمارهای رسمی تجارت خارجی تا پایان مهرماه امسال نشان می‌دهد بیش از ۳ میلیون و ۳۵۵ هزار دستگاه موبایل به ارزش حدود ۱.۰۵۸ میلیارد دلار از طریق مسیر تجاری وارد کشور شده است؛ رقمی که نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد کاهش در تعداد و بیش از ۲۴ درصد کاهش در ارزش دلاری داشته است.

در مقابل، واردات مسافری موبایل جهش قابل توجهی داشته و نزدیک به ۳۹۶ هزار دستگاه گوشی وارد کشور شده است که نسبت به سال گذشته ۹۹ درصد افزایش در تعداد و ۱۶۵ درصد رشد در ارزش دلاری را نشان می‌دهد. این روند، جایگزینی واردات مسافری به جای مسیر رسمی و بازتاب محدودیت‌های ارزی و مقررات پیچیده را نشان می‌دهد.

کارشناسان هشدار می‌دهند کاهش واردات رسمی، نظارت بر کیفیت و استاندارد گوشی‌ها را دشوار کرده و افزایش واردات مسافری می‌تواند بر شبکه خدمات پس از فروش، نظام قیمت‌گذاری و تضمین کیفیت کالا تأثیر منفی بگذارد.

به گزارش مهر، همچنین کاهش قدرت خرید مردم، فشار مضاعفی بر فروشندگان وارد کرده و حتی موجودی کافی گوشی نیز فروش را افزایش نمی‌دهد. ادامه این روند می‌تواند منجر به کاهش سرمایه‌گذاری در خدمات پس از فروش و تعطیلی برخی واحدهای کوچک شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید