به این دلایل هرگز این نوشیدنی محبوب را در مایکروویو گرم نکنید!

    کد خبر :1174003
نوشیدن-شیر

گرم کردن آب یا سایر نوشیدنی‌ها در ماکروویو ممکن است خطرناک‌تر از چیزی باشد که فکر می‌کنید. وقتی آب را روی اجاق‌گاز می‌جوشانید، حباب‌های ریز اولین نشانه جوشیدن هستند و از افزایش دما و رسیدن به نقطه جوش خبر می‌دهند. اما در ماکروویو خبری از این حباب‌ها نیست.

متخصصان دینامیک سیالات توضیح می‌دهند که جوشیدن واقعی نیازمند شکل‌گیری حباب است؛ اما در مایکروویو، امواج الکترومغناطیسی باعث می‌شوند مولکول‌های آب به‌صورت یکنواخت و سریع گرم شوند و این مانع تشکیل حباب‌ها می‌شود. نتیجه این‌که آب می‌تواند تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیشتر از نقطه جوش تئوری گرم شود؛ پدیده‌ای که به آن «فوق داغ شدن» یا superheating گفته می‌شود.

این آب فوق داغ، به محض ایجاد کوچک‌ترین اختلال یا تماس با قاشق یا مواد اضافه، ناگهان و به صورت انفجاری جوش می‌آید و می‌تواند باعث سوختگی شدید شود. این خطر فقط محدود به آب نیست و سایر مایعات هم می‌توانند این پدیده را تجربه کنند، به ویژه اگر کشش سطحی بالایی داشته باشند.

به همین دلیل، متخصصان توصیه می‌کنند هرگز آب یا نوشیدنی‌های دیگر را در ماکروویو تا جوش کامل و بدون نظارت گرم نکنید و بهتر است از روش‌های سنتی مثل کتری یا قابلمه برای جوشاندن استفاده شود تا حباب‌ها به آرامی تشکیل شده و خطر انفجار جلوگیری شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید