تلاش پنهانی ظریف برای مذاکره با ترامپ پس از ترور سردار سلیمانی

    کد خبر :1170614
ظریف
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور: هجمه به مجلس و قالیباف در شرایط فعلی که توسط عده‌ای در حال انجام است در حقیقت یک سناریویی است که عده‌ای تنظیم کرده‌اند تا باز بتوانند مناسبات خودشان را با غرب برقرار کنند.

در روزهایی که اختلاف‌نظرها میان چهره‌های سیاسی درباره مسیر سیاست خارجی کشور بالا گرفته، رئیس کمیسیون امور داخلی مجلس از سناریوی طراحی‌شده برای تضعیف مجلس و قالیباف سخن گفت و تأکید کرد:

«هجمه به مجلس و شخص رئیس آن در واقع تلاشی از سوی برخی جریان‌هاست که می‌خواهند زمینه را برای ازسرگیری ارتباط با غرب فراهم کنند.»

وی افزود که مجلس در برابر این جریان «افراط‌گرایی غرب‌گرا» خواهد ایستاد و اجازه نخواهد داد به منافع ملی و مصالح کشور لطمه‌ای وارد شود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که در روزهای اخیر، قالیباف با انتقاد از مواضع حسن روحانی و محمدجواد ظریف گفته بود:

«در شرایطی که مسیر همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه در حال پیشرفت است، متأسفانه برخی با اظهارات خود به این مسیر آسیب می‌زنند.»

در مقابل، روحانی با اشاره به رفتار گذشته روسیه اظهار کرده بود: «چگونه ممکن است کشوری که پیش‌تر علیه ما رأی داده، امروز شریک راهبردی ایران باشد؟»
همچنین ظریف در اظهاراتی مدعی شده بود که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در جریان مذاکرات برجام «عمداً نقش مانع» ایفا کرده است.

اما در کنار این جدال‌های سیاسی، روایت تازه‌ای از تماس‌های پنهانی ظریف با دولت ترامپ پس از ترور سردار شهید سلیمانی نیز منتشر شده است.

بر اساس گفته‌های مجاهد، معاون پیگیری‌های ویژه دفتر شهید رئیسی، در روزهای پایانی دولت قبل، روابط ایران با شرکای شرقی در وضعیت شکننده‌ای قرار داشت و بی‌اعتمادی متقابل به اوج رسیده بود. او مدعی شد:

«ظریف چند ماه پس از ترور سردار سلیمانی، از رئیس‌جمهور روسیه خواسته بود میانجی شود تا باب مذاکره مجدد با ترامپ باز شود. حتی پیشنهادهایی درباره پروتکل الحاقی و گفت‌وگوهای منطقه‌ای ارائه شده بود.»

به گفته او، ظریف استدلال می‌کرد که مخالفت با برجام از سوی مایک پمپئو، وزیر خارجه وقت آمریکا است و باید ترامپ را قانع کرد تا شخصاً بدون اطلاع پمپئو وارد گفت‌وگو شود.
با این حال، طبق روایت مجاهد، پاسخ واشنگتن منفی بود و هیچ گفت‌وگویی شکل نگرفت.

در حالی که فضای سیاسی کشور همچنان درگیر این مباحث است، تحلیلگران معتقدند تقابل میان جریان‌های شرق‌گرا و غرب‌گرا بار دیگر به یکی از محورهای اصلی مناقشات سیاسی ایران تبدیل شده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید