ادعای جدید درباره تصمیمات ترامپ در مورد ایران

    کد خبر :1120179
سیدحسین موسویان

سید حسین موسویان، پژوهشگر دانشگاه پرینستون، در مقاله‌ای که در نشریه هیل منتشر کرده، به اظهارات اخیر دونالد ترامپ درباره ایران پرداخته است.

به گفته موسویان، ترامپ حمایت خود را از مذاکرات با ایران برای حل مشکلات دوجانبه اعلام کرده و هنگامی که از او در مورد پیامی برای رهبر ایران پرسیده شد، تنها به آرزوی موفقیت برای او اکتفا کرد.

در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴، ترامپ اظهار داشت که سیاستش در قبال ایران در صورت انتخاب مجدد به‌طور کامل با دوره اول متفاوت خواهد بود. او سیاست «تغییر رژیم» را رد کرده و اعلام کرده که هدفش این است که ایران موفق باشد، هرچند مخالف دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای است.

در سپتامبر ۲۰۲۴، رئیس‌جمهور ایران، آقای پزشکیان، اعلام کرد که تهران آماده مذاکره سازنده با غرب است و تمایل خود را برای بهبود روابط با ایالات متحده و تعامل در زمینه انرژی هسته‌ای اعلام کرده است. با این حال، پر کردن شکاف‌ها میان واشنگتن و تهران به نظر دشوار می‌آید و ترامپ اگر بخواهد با مذاکرات این بن‌بست را بشکند، با چالش‌های بسیاری در داخل ایالات متحده، ایران و منطقه مواجه خواهد شد.

اگر ترامپ به‌دنبال اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، باید طرحی برای جلوگیری از این امر در سطح منطقه‌ای ارائه دهد. همان‌طور که جو بایدن هشدار داده، اگر ایران به بمب هسته‌ای دست یابد، احتمالاً کشورهای دیگر نظیر عربستان سعودی، ترکیه و مصر نیز به دنبال سلاح هسته‌ای خواهند رفت.

مذاکرات موفق نیازمند شفافیت کامل ایران در برنامه هسته‌ای خود و اقدامات جدی برای راستی‌آزمایی از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. این مذاکرات باید جنبه‌های منطقه‌ای نیز به خود بگیرد و کشورهای دیگر منطقه را نیز در بر گیرد تا محدودیت‌های هسته‌ای در سطح وسیع‌تری اعمال شود.

در این مسیر، گفتگوهای امنیتی و توقف تهدیدها و خصومت‌ها میان دو کشور می‌تواند به عنوان گام‌های اولیه به‌کار گرفته شود. برای پیشرفت در این زمینه، رهبر ایران، آیت‌الله خامنه‌ای، در ۸ ژانویه ۲۰۲۴ اظهار داشت که ایالات متحده ذاتاً دشمن ایران است و هدفش نابودی جمهوری اسلامی است.

موسویان بر اساس تجربه و تحقیقات خود معتقد است که برای رسیدن به یک توافق عادلانه و متوازن، باید نگرانی‌های مشروع هر دو کشور در زمینه امنیت منطقه‌ای به رسمیت شناخته شود. این توافق ممکن است شامل ایجاد یک ساختار امنیتی جدید برای منطقه خلیج فارس، کاهش درگیری‌های نظامی میان ایران و اسرائیل و دستیابی به یک راه‌حل عادلانه برای مناقشه فلسطین و اسرائیل باشد.

در نهایت، موسویان پیشنهاد می‌کند که پس از انتخاب ترامپ، رئیس‌جمهور ایران و ایالات متحده می‌توانند از طریق نمایندگان ویژه خود، مذاکراتی مستقیم و سازنده برای رسیدن به توافقی پایدار و تاریخی آغاز کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید