خطرات خوابیدن روی شکم

    کد خبر :1119357
خطرات خوابیدن روی شکم

خوابیدن بر روی شکم اگرچه به‌طور معمول یک مشکل جدی به شمار نمی‌رود، اما می‌تواند پیامدهای منفی به دنبال داشته باشد.

کارشناسان معتقدند که دراز کشیدن طولانی‌مدت به این حالت فشار زیادی به کمر، گردن و شانه‌ها وارد می‌کند. با این حال، این وضعیت می‌تواند برای افرادی که خروپف می‌کنند یا دچار مشکلات تنفسی هستند، مفید باشد.

خواب شبانه خوب تأثیرات مثبتی بر سلامت و عملکرد روزانه افراد دارد. عواملی چون استرس‌های کاری، مسئولیت‌های خانوادگی و حتی بیماری‌ها می‌توانند باعث اختلال در خواب شبانه و کاهش کیفیت آن شوند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اگرچه نمی‌توان تمامی عوامل مختل‌کننده خواب را کنترل کرد، اما می‌توان با اعمال راهکارهایی، کیفیت خواب را بهبود بخشید. همچنین نحوه خوابیدن افراد می‌تواند بر سلامت آنها تأثیر بگذارد که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.

خطرات خوابیدن روی شکم

اکثر متخصصان خوابیدن روی شکم را توصیه نمی‌کنند، به‌ویژه برای افرادی که از درد گردن یا کمر رنج می‌برند. این وضعیت موجب صاف شدن انحنای طبیعی ستون فقرات و افزایش فشار بر روی کمر می‌شود. علاوه بر این، چرخاندن سر به پهلو برای تنفس، ممکن است به سفت شدن و درد گردن منجر شود.

همچنین، خوابیدن به این حالت می‌تواند موجب فشار به صورت روی تخت و در نتیجه بروز چین و چروک روی پوست صورت شود.

خوابیدن روی شکم در دوران بارداری

در دوران بارداری، به‌ویژه در سه‌ماهه دوم و سوم، خوابیدن روی شکم مشکلات بیشتری به دنبال خواهد داشت. در این دوران، خوابیدن به این حالت یا صاف به پشت می‌تواند فشار زیادی به رگ‌های خونی در شکم وارد کند و موجب کاهش فشار خون شود. توصیه می‌شود زنان باردار به پهلوی چپ بخوابند تا جریان خون به رحم و جنین بهتر جریان یابد.

چه زمانی خوابیدن روی شکم مفید است؟

با این حال، خوابیدن روی شکم همیشه بد نیست. این وضعیت می‌تواند خروپف را کاهش دهد و به بهبود تنفس افراد مبتلا به مشکلات ریوی کمک کند. جاذبه به ریه‌ها کمک می‌کند تا در موقعیتی قرار گیرند که نفس کشیدن راحت‌تر انجام شود.

نکات برای خوابیدن روی شکم
اگر هیچ‌گونه دردی ندارید و قصد دارید روی شکم بخوابید، رعایت نکات زیر می‌تواند به حفظ موقعیت مناسب ستون فقرات کمک کند و خطر درد را کاهش دهد:

از یک بالش نازک زیر سر خود استفاده کنید یا از بالش استفاده نکنید.
یک بالش نازک زیر لگن خود قرار دهید.
از تشکی با سفتی متوسط یا سفت استفاده کنید.
قبل از بلند شدن از رختخواب، حرکات کششی انجام دهید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید