مصرف داروی‌های تزریقی در ایران چهار برابر میانگین جهان

    کد خبر :1118703
داروی‌های تزریقی

یک پزشک در مصاحبه‌ای توضیح داد که یکی از دلایل مصرف زیاد دارو در ایران، کیفیت پایین داروها است. به گفته او، وقتی یک مسکن با کیفیت می‌تواند درد بیمار را برطرف کند، دیگر نیازی نیست بیمار برای خرید انواع مختلف دارو به داروخانه مراجعه کند و در نهایت انبوهی از دارو جمع می‌شود.

مسعود پزشکیان نیز در سخنانی به این موضوع اشاره کرده بود که در بسیاری از خانه‌ها کیسه‌ای از دارو وجود دارد. وزیر بهداشت نیز این موضوع را عمومی‌تر بیان کرد و به این نکته اشاره کرد که هر ایرانی به نوعی دارو در خانه ذخیره کرده است. محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی نیز اعلام کرد که میانگین تجویز دارو در هر نسخه در ایران ۴.۲ قلم است که این میزان بیش از دو برابر میانگین جهانی است.

در این میان، برخی افراد باور دارند که ایران پرمصرف‌ترین کشور در زمینه دارو است، اما اکبر عبداللهی‌اصل، سرپرست اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، در یک کنگره بین‌المللی تاکید کرد که این باور اشتباه است و ایران پرمصرف‌ترین کشور در این زمینه نیست.

با این حال، انباشت دارو در خانه‌ها مسئله‌ای است که نیاز به بررسی دارد. متخصصان دلایل مختلفی برای این موضوع مطرح کرده‌اند که یکی از آن‌ها عوامل فرهنگی است. حمید سوری، اپیدمیولوژیست، اشاره کرد که در برخی موارد، فرهنگ عمومی مردم به مصرف خودسرانه دارو و استفاده از داروهای غیرضروری گرایش دارد.

هادی یزدانی، پزشک دیگر، نیز در مورد فرهنگ مصرف دارو در ایران گفت که در جامعه ما پزشکی که داروی زیاد تجویز نکند، در نظر مردم ناکارآمد محسوب می‌شود. بنابراین، برخی پزشکان حتی اگر داروهایی که تجویز می‌کنند تاثیر چندانی نداشته باشند، برای اطمینان خاطر بیمار و به دلیل فشار اجتماعی، داروهای اضافی تجویز می‌کنند.

یکی دیگر از عوامل انباشت دارو، مراجعه مکرر بیماران به پزشک برای یک مشکل خاص است. در چنین شرایطی، بیمار ممکن است داروهای مشابه یا متفاوت دریافت کند، زیرا پزشک اعتماد به نفس کافی برای تجویز همان داروهای قبلی را نداشته باشد.

از دیگر علل مصرف زیاد دارو، همکاری داروخانه‌ها با بیماران است. برخی داروخانه‌ها داروهای بدون نسخه را به مشتریان ارائه می‌دهند، چرا که داروخانه‌ها نیاز به گردش مالی دارند و از طرفی بیماران ترجیح می‌دهند بدون مراجعه به پزشک، دارو را مستقیماً از داروخانه خریداری کنند.

همچنین، در برخی موارد، بین پزشکان و داروخانه‌ها یک نوع فساد شکل می‌گیرد که منجر به تجویز داروهای غیرضروری و افزایش مصرف دارو در جامعه می‌شود.

در نهایت، کیفیت پایین داروها و تغییرات قیمت آن‌ها نیز از عوامل دیگری است که باعث می‌شود مردم بیشتر دارو بخرند و در خانه نگهداری کنند، به‌ویژه زمانی که بیماران احساس کنند ممکن است دسترسی به داروهای مورد نیازشان محدود شود.

خبرآنلاین

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید