جدیدترین دستورالعمل‌ها برای پیشگیری از سکته مغزی

    کد خبر :1118664
پیشگیری از سکته مغزی

سکته مغزی زمانی رخ می‌دهد که جریان خون در بخشی از مغز مسدود شود یا رگ خونی در مغز بترکد. این اتفاق موجب می‌شود مغز از اکسیژن محروم شده و در نتیجه آسیب مغزی یا حتی مرگ رخ دهد.

سکته مغزی چهارمین علت مرگ و میر در ایالات متحده است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا اعلام کرده که سالانه بیش از نیم میلیون نفر در این کشور دچار سکته مغزی می‌شوند، در حالی که تا ۸۰ درصد از این موارد با تغذیه سالم، ورزش و شناسایی عوامل خطر قابل پیشگیری هستند.

دویچه‌وله گزارش داده است که خبر خوب این است که بهترین راه برای کاهش خطر سکته مغزی، همان راهی است که می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر را نیز کاهش دهد. انجمن سکته مغزی آمریکا به‌روزرسانی‌های جدیدی را برای پیشگیری از این بیماری ارائه کرده است که بسیاری از علائم آن خاموش و پنهان هستند.

تغذیه سالم می‌تواند به کنترل عوامل مختلفی که خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهند، مانند کلسترول بالا، قند خون بالا و چاقی، کمک کند. انجمن سکته مغزی آمریکا مصرف غذاهایی که به رژیم غذایی مدیترانه‌ای تعلق دارند، مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و روغن زیتون را توصیه می‌کند؛ این مواد غذایی می‌توانند به کاهش سطح کلسترول کمک کنند. همچنین، توصیه می‌شود مصرف گوشت قرمز و چربی‌های اشباع شده را محدود کرده و به جای آن پروتئین‌های سالمی مانند لوبیا، آجیل، مرغ، ماهی و غذاهای دریایی مصرف کنید. علاوه بر این، محدود کردن مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده و نوشیدنی‌های شیرین نیز مهم است.

بر اساس توصیه انجمن سکته مغزی آمریکا، پیاده‌روی حداقل ۱۰ دقیقه در روز می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهد. ورزش منظم فشار خون را کاهش می‌دهد، سطح کلسترول خوب بدن را افزایش می‌دهد و سلامت کلی قلب و عروق را بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، ورزش به کاهش وزن، کنترل دیابت و کاهش استرس نیز کمک می‌کند. به تدریج باید زمان ورزش خود را افزایش داده و به حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط مانند پیاده‌روی، دویدن آرام، شنا یا دوچرخه‌سواری در بیشتر روزهای هفته برسید.

متخصصان همچنین انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه ایروبیک با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید در هفته را توصیه می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین اقدامات برای پیشگیری از سکته مغزی، عدم مصرف دخانیات و داروهای غیرمجاز مانند متامفتامین و کوکائین است. باید توجه داشت که سیگار کشیدن خطر سکته مغزی را نه تنها برای افراد سیگاری، بلکه برای کسانی که در معرض دود سیگار هستند، نیز افزایش می‌دهد.

طبق گزارش خبرآنلاین، دستورالعمل‌های جدید همچنین به پزشکان توصیه کرده است که علاوه بر عوامل پزشکی، بیماران را از نظر عواملی مانند جنسیت و شرایط اقتصادی که می‌توانند خطر سکته مغزی را افزایش دهند، بررسی کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید