الکل بعد از سیگار دومین ماده کشنده در جهان

    کد خبر :1111309
الکل سیگار

آسیب‌های اجتماعی ناشی از مصرف الکل و ضرورت آگاهی‌بخشی عمومی..

بازتاب_سید کمیل حسینی، پژوهشگر حوزه آسیب‌های اجتماعی، درباره خطرات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های الکلی اظهار کرد: «الکل یک ماده آسیب‌زا است که از جنبه‌های مختلف به فرد آسیب می‌زند.» وی توضیح داد که تاثیرات الکل بر بدن انسان در سه سطح مختلف رخ می‌دهد.

حسینی افزود: «الکل می‌تواند بیش از ۱۲۰ بیماری مختلف را ایجاد کند، از جمله انواع سرطان‌ها، کم‌کاری تیروئید، کبد چرب، اختلالات گوارشی، آسیب به دهان، نای، قلب و کبد. این آسیب‌ها نه تنها توسط متخصصان ایرانی، بلکه در تحقیقات جهانی نیز به اثبات رسیده است.»

این پژوهشگر ادامه داد: «آسیب‌های الکل تنها به جسم محدود نمی‌شود. در حوزه روانی، الکل می‌تواند فرد را از نظر تصمیم‌گیری و رفتار دچار مشکلات جدی کند؛ برای مثال، فرد قادر به کنترل خود نبوده و ممکن است دست به رفتارهای پرخطر مانند رانندگی تحت تاثیر الکل، تجاوز، خشونت یا پرخاشگری بزند. علاوه بر این، مصرف الکل باعث کاهش بهداشت فردی می‌شود، زیرا افراد معتاد به الکل، دیگر سبک زندگی سالم و نرمالی ندارند.»

حسینی به آسیب‌های اجتماعی ناشی از مصرف الکل اشاره کرده و گفت: «الکل می‌تواند روابط خانوادگی را تخریب کند. فردی که دچار اعتیاد به الکل می‌شود، نمی‌تواند به درستی فرزند خود را تربیت کند و رابطه‌اش با همسرش دچار مشکلات جدی می‌شود که در نهایت می‌تواند به طلاق منجر شود. همچنین، بیش از ۶۰ درصد از موارد تجاوز جنسی مرتبط با مصرف الکل است.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «طبق آمار جهانی، الکل پس از سیگار، دومین ماده کشنده در جهان محسوب می‌شود و بسیاری از کشورهای دنیا بودجه‌های زیادی را برای مقابله با پیامدهای مصرف الکل اختصاص می‌دهند.»

وابستگی به الکل و انواع آن

حسینی در ادامه توضیح داد: «مواد مخدر و الکل دو نوع وابستگی دارند. در الکل، ماده مؤثر اتانول است که باعث ایجاد وابستگی می‌شود. این ماده نه تنها از نظر جسمی، بلکه از نظر روانی نیز فرد را به خود وابسته می‌کند. در ابتدا فرد ممکن است تنها برای تسکین استرس به الکل روی آورد، اما رفته‌رفته مصرف آن تبدیل به عادت می‌شود و فرد به آن وابسته می‌شود.»

وی افزود: «الکل به دو نوع تقسیم می‌شود: الکل خوراکی و الکل سمی. الکل خوراکی حاوی اتانول است که برای انسان قابل مصرف است، در حالی که الکل سمی، مانند متانول یا الکل چوب، می‌تواند به طور جدی به سلامت فرد آسیب بزند. مصرف این نوع الکل می‌تواند به نابینایی و حتی مرگ منجر شود.»

حسینی در ادامه گفت: «وقتی فرد متانول مصرف می‌کند، این ماده در بدن به اسید تبدیل شده و می‌تواند سیستم ایمنی بدن را به شدت آسیب بزند. اولین بخش از بدن که تحت تاثیر قرار می‌گیرد، بینایی فرد است و حتی ممکن است درمان پزشکی نتواند از بروز عوارض جبران‌ناپذیر جلوگیری کند.»

راهکارهای مقابله با مصرف الکل

این پژوهشگر بر لزوم آگاهی‌بخشی در جامعه برای کاهش مصرف الکل تاکید کرد و گفت: «اولین قدم در مقابله با این معضل، آگاهی‌بخشی به مردم است. متاسفانه در کشور ما هنوز در زمینه آگاهی عمومی درباره خطرات الکل، به ویژه در میان جوانان، اقدامات جدی صورت نگرفته است.»

وی افزود: «آموزش و پرورش باید در مدارس، به دانش‌آموزان و جوانان اطلاعات دقیقی درباره مضرات الکل، هم از نوع خوراکی و هم از نوع سمی، ارائه دهد. این اقدام می‌تواند از ابتلا به اعتیاد و افزایش مصرف الکل جلوگیری کند. متاسفانه در حال حاضر هیچ برنامه آموزشی مشخصی در این زمینه وجود ندارد.»

حسینی همچنین به نقش رسانه‌ها در مقابله با مصرف الکل اشاره کرد و گفت: «رسانه‌ها باید برای آگاهی‌دهی و پیشگیری از مصرف الکل، مستندهای آموزشی تولید کنند. در حال حاضر، تنها یک مستند محدود و چند تولید محتوای جزئی در رسانه‌ها دیده شده است. باید برای مقابله با این معضل در جامعه، جنبش‌های مردمی و فعال در فضای مجازی ایجاد شود.»

وی در پایان افزود: «ما یک جنبش ضد الکل راه‌اندازی کرده‌ایم که در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و بله، محتوای آموزشی تولید می‌کنیم. این اقدامات می‌تواند به کاهش مصرف الکل و جلوگیری از گسترش این آسیب اجتماعی کمک کند.»

 

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید