کاهش نسبی دمای هوای برخی مناطق کشور

    کد خبر :1081399
کاهش نسبی دمای هوا

از اواسط هفته آینده تا دو هفته بعد هوا در شمال غرب و سواحل شمالی و تا حدودی غرب کشور خنک‌تر می‌شود ولی همچنان ماندگاری توده هوای بسیار گرم در نیمه جنوبی و غربی پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: تا اواسط هفته آینده دمای هوای کشور افزایش می‌یابد و در اواسط آن با گذر موجی، هوای شمال غرب و دامنه‌های جنوب البرز اندکی خنک می‌شود اما دمای هوای بقیه نقاط گرم‌تر از نرمال خواهد شد.

احد وظیفه افزود: هفته جاری به‌ویژه نیمه جنوبی، نوار غربی و جنوب شرق کشور با بی‌هنجاری مثبت دما مواجه است، به‌گونه‌ای که در استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، جنوب اصفهان، بخش‌های شرقی فارس و یزد دما به‌طور میانگین بین ۳ تا ۶ درجه بیش از نرمال است و در سایر مناطق کشور مانند تهران ۱ تا ۳ درجه آنومالی مثبت دما پیش‌بینی می‌شود.

وی اضافه کرد: از پنجشنبه تا یکشنبه (۴ تا ۷ مرداد) با توده هوای گرم مواجه هستیم، به‌طوری که احتمالاً دمای هوای پایتخت حتی به ۴۱ تا ۴۲ درجه سلسیوس می‌رسد، به‌ویژه شنبه و یکشنبه (۶ تا ۷ مرداد) گرم‌تر می‌شود البته این دما برای تهران رکورد محسوب نمی‌شود چرا که رکورد بیشینه دمای پایتخت ۴۳ درجه سلسیوس است.

وظیفه تاکید کرد: از اواسط هفته آینده تا دو هفته بعد هوا در شمال غرب و سواحل شمالی و تا حدودی غرب کشور خنک‌تر می‌شود ولی همچنان ماندگاری توده هوای بسیار گرم در نیمه جنوبی و غربی پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: طی هفته منتهی به ۳۱ خرداد در استان‌های نیمه جنوبی و نوار غربی کشور شامل جنوب اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، خراسان جنوبی، کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان تا حدی بوشهر بی‌هنجاری قابل ملاحظه دما از ۱.۵ تا بیش از ۴ درجه سلسیوس رخ داد. دما به‌ویژه در استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان بالاتر از حد نرمال بود.

وی اضافه کرد: طی این مدت دمای هوا در نیمه شمالی کشور شامل استان‌های خراسان رضوی، سمنان، سواحل شمالی کشور، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین و تهران تقریبا در حد نرمال ثبت شده است البته دمای هوا در نوار غربی اندکی با وضعیت نرمال فاصله داشت.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره علت دمای بالای جنوب کشورطی هفته گذشته اظهارکرد: طی سال‌های گذشته در این بازه زمانی جنوب شرق کشور درگیر بارش‌های مونسونی به‌ویژه در جنوب سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان، جنوب کرمان بود که تا حدی دمای روز را تعدیل می‌کرد اما امسال مونسون مقداری ضعیف است بنابراین این بارش‌ها کم‌تر از نرمال است و اثر ضعف مونسون را با افزایش گرما مشاهده می‌کنیم البته مونسون حتی در کشورهای هند و پاکستانی ضعیف‌تر از نرمال بوده است.

وظیفه درباره وضعیت دمای هوای کشور طی تیرماه گفت: طی این مدت میانگین دمای نیمه جنوبی کشور و نوار غربی یعنی استان‌های آذربایجان غربی، کرستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان،‌ کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، یزد، خراسان جنوبی، فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و بوشهر با بی‌هنجاری مثبت قابل ملاحظه دما بین ۰.۵ تا ۳.۵ درجه سلسیوس مواجه بود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: طی تیرماه استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی، بخش‌های شرقی فارس، نیمه شرقی هرمزگان با بی‌هنجاری مثبت دمایی نسبتا شدید با ۲.۵ تا ۳.۵ درجه سلسیوس مواجه بودند.

وظیفه در گفت و گو با ایسنا در پایان درباره وضعیت بارش طی تیرماه نیز اظهارکرد: بارش‌ها در تابستان معمولاً به شکل رگبار و رعد و برق در جنوب شرق است و از نظر میزان قابل ملاحظه نیست تنها می‌تواند اثر تخریبی محلی داشته باشد و در نیمه دوم تابستان در سواحل شمالی بارش اندکی رخ می‌دهد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید