خطرات باورنکردنی تن ماهی برای سلامت بدن
یکی از آنها اسکیپ جک میباشد که معروفترین نوع ماهی مصرف شده در تن ماهی است که در آن مقدار زیادی جیوه قرار دارد که یک ماده شیمیایی است و اغلب در ترموستات و ترمومترها و سوئیچهای نور اتوماتیک به کار میرود و امکانات صنعتی مثل استفاده از مواد شیمیایی خاص در کارخانهها را فراهم میکند. زمانی که جیوه در داخل محیط آزاد میشود، میتواند یک مشکل جدی برای سلامت انسانها محسوب شود؛ مخصوصاً اگر وارد دریا و اقیانوس شده باشد.
باکتری طبیعی، جیوه را به خود جذب میکند و آن را به متیل جیوه تبدیل میکند که یک زنجیره غذایی جدید میباشد. ماهی کوچک آن را مصرف میکند یا متیل جیوه را به خود جذب میکند و این کار را از طریق خوردن ماهیهای بزرگتر انجام میدهد. جیوه به جای شکستن و یا حل شدن میتواند در هر سطح از زنجیره غذایی یافت شود.
ماهی بزرگ مثل تن ماهی غلظتهای متفاوتی از جیوه را در خود دارد که ۱۰ هزار برابر بیشتر از ماهیهای غیر تن است.
اگرچه که تن ماهی با وجود همه تفاسیر بالا میتواند در مقدار مشخص یک ماده غذایی محسوب شود، اما در این قسمت از سلامت به شما میگوییم که چه مقدار تن ماهی مصرف کنید تا به سلامت شما آسیب وارد نشود.
خطرات تن ماهی
جیوه یک ماده غیر قابل رویت و بدون بو برای انسانها میباشد و زمانی که وارد بدن میشود به عنوان یک سم عصبی فعالیت میکند و سیستم عصبی و مغز را دچار اختلال خواهد کرد.
قرار گرفتن جیوه در بدن میتواند برای بچههای کوچک و خانمهای باردار بیش از بقیه خطرناک باشد. همزمان که مغز کودک رشد میکند، به همان سرعت نیز مواد مغذی را به خود جذب میکند. جذب جیوه روی ذهن تاثیر میگذارد و باعث میشود که کودک دچار اختلالات یادگیری و یا تأخیر در رشد مغزی شود. نوزادان و جنین نیز بر اثر قرار گرفتن در معرض مصرف بالای تن ماهی با مشکلات ذهنی، کری و کوری مواجه خواهند شد.
سم جیوه در نوجوانان نیز روی باروری و فشارخون آنها تاثیر گذار است.
سم جیوه همچنین باعث ایجاد علائم زیر میشود:
کاهش حافظه
کاهش بینایی
رعشه
بی حسی شدید
تحقیقات در مورد تن ماهی حاوی جیوه نشان میدهد که این ماده غذایی در در ماهیهای بزرگ بیش از بقیه یافت میشود. بیشتر افراد از تن ماهیهایی مصرف میکنند که میزان جیوه بالایی ندارند و بنابراین نباید در مورد آن نگران باشید، اما ممکن است یک گروه خاصی از افراد به این جیوه کم نیز واکنش نشان دهند. مثل خانمهای سن بالا، خانمهای باردار، کودکان و نوزادان.
به این علت که جیوه برای سیستم عصبی کودک بسیار خطرناک است، در نتیجه هرچقدر که کودکان بیشتر در معرض مصرف آن قرار بگیرند، مشکلات بیشتری گریبانگیرشان میشود.
جیوه میتواند از بدن مادر به نوزاد درون شکم او منتقل شود.
اگر باردار یا شیرده میباشید، باید مصرف تن ماهی را کاهش دهید و یا اگر نوزاد و کودک دارید، تا مدت زمان زیادی از تن ماهی استفاده نکنید.