چند توصیه تغذیه ای در دوران شیمی درمانی

    کد خبر :1017328
تغذیه شیمی درمانی

شیمی‌درمانی یکی از راه‌های درمان سرطان است که البته برای کسانی که لازم است آن را انجام دهند مشکلاتی هم به همراه دارد؛ این افراد می‌توانند با مصرف برخی مواد غذایی این مشکلات را کاهش دهند.

برای به حداقل رساندن عوارض ناشی از شیمی درمانی، شما نیاز به دریافت دستورهای غذایی از سوی پزشک‌تان دارید. با این حال این نکته ثابت شده که برخی مواد غذایی عوارض این روند درمانی را کمتر و تکمیل دوره شیمی درمانی را برای بیماران راحت‌تر می‌کنند.

مواد غدایی زیر می‌توانند به بهبود عوارض درمان سرطان کمک کنند:

_ هویج: مصرف منظم آب هویج و سبزیجات برگ‌دار باید بخشی از برنامه درمانی هر بیمار سرطانی باشد. هویج سرشار از کاروتنوئیدها با خواص آنتی‌اکسیدانی است. مصرف منظم آب هویج باعث کاهش اندازه تومور و بهبود سرطان‌هایی مانند سرطان سینه می‌شود.

_ برنج و موز: در صورت ابتلا به اسهال ناشی از شیمی درمانی، مصرف غذاهایی مانند برنج، موز، سیب پخته شده و نان تست خشک به بیماران توصیه می‌شود. از خوردن غذاهای چرب و یا میوه های خام اجتناب کنید؛ زیرا این غذاها اسهال را بدتر می‌کنند.

_ غلات سبوس‌دار: در صورت ابتلا به یبوست ناشی از شیمی درمانی، نوشیدن مایعات فراوان به همراه غذاهای حاوی فیبر نامحلول مانند نان سبوس‌دار یا غلات، میوه‌های خشک، نخود فرنگی و … توصیه می‌شود. برخی تحقیقات نوشیدن روزانه ۸ تا ۱۲ لیوان مایعات برای افراد تحت شیمی درمانی را توصیه می‌کند.

_ وعده‌های غذایی کوچک: از دست دادن اشتها یک عارضه جانبی شایع در شیمی درمانی است. اما بیماران به جای خوردن سه وعده غذایی بزرگ، می‌توانند از 5 یا 6 وعده غذایی کوچک بهره ببرند. هر بیمار مبتلا به سرطان نیاز به یک رژیم غذایی متفاوت دارد؛ بنابراین برای دریافت رژیم مناسب، باید با پزشک‌تان مشورت کنید.

_ آب زنجبیل: شیمی درمانی اغلب با حالت تهوع همراه است اما مصرف آب زنجبیل همراه با چند قطره لیمو این اثر را کاهش می‌دهد. می‌توانید از آبنبات‌های حاوی زنجبیل قبل از وعده‌های غذایی استفاده کنید و یا این که به وعده‌های غذایی خود زنجبیل اضافه کنید. مصرف زنجبیل مشکلات گوارشی ناشی از شیمی درمانی را کاهش می‌دهد.

_ آب پرتقال: خشکی دهان یکی از عوارض شیمی درمانی است. اما نوشیدن مایعاتی مانند آب مرکبات یا لیموناد به تولید بزاق بیشتر کمک کرده و خطر ابتلا به زخم‌های دهانی را کاهش می‌دهد.

_ پیاز و سیر: یک رژیم غذایی سالم برای بیماران سرطانی همیشه شامل پیاز و سیر است. پیاز و سیر سرشار از آنتی اکسیدان‌ها هستند و منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند. پیاز حتی به کنترل رشد برخی سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.

_ پروتئین: در طول شیمی درمانی، بیماران باید پروتئین بیشتری دریافت کنند تا عضلات در هنگام درمان، قوی باشند.

_ سلنیوم: آجیل، غذاهای دریایی، جوی دو سر، برنج قهوه‌ای و … منابع عالی سلنیوم هستند. سلنیوم یک ماده معدنی ضد سرطان است. مطالعات نشان می‌دهد که ترکیبات سلنیوم سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان خون و ملانوما را کاهش می‌دهد.

 ایسنا

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید