رادیو بین المللی چین مطرح کرد؛

فکر می‌کردیم رهبر ایران نسبت به آمریکا شاید زیادی سخت می‌گیرد

    کد خبر :622986

برخی غربی ها همیشه احساس برتری نسبت به دیگران دارند و تکبر و تعصب عمیقی در قبال تمدنهای دیگر و به ویژه اکثر کشورهای در حال توسعه دارند.

 

به گزارش بازتاب به نقل از رادیو بین المللی چین، آیت الله خامنه ای، رهبر ایران معمولاً امریکا را به تکبر متهم می کند و گاه از این کشور با صفاتی مانند شرور، منفور و خبیث یاد می کند.

 

بر اساس این گزارش، ما در چین قبلا فکر می کردیم رهبر ایران نسبت به آمریکا شاید زیادی سخت می گیرد، ولی در سالهای اخیر این رویکرد و حرفهای او معنای عمیق تری در چین پیدا کرده است.

 

برخی غربی ها همیشه احساس برتری نسبت به دیگران دارند و تکبر و تعصب عمیقی در قبال تمدنهای دیگر و به ویژه اکثر کشورهای در حال توسعه دارند. بنابراین ظاهراً این برچسبها روی آمریکا پُر بیراه و غیرمنصفانه نیست.

 

بد نیست نگاهی به جنجالی که اخیراً داریل موری مدیر عامل باشگاه موشکهای هیوستن (هیوستن راکتس) آمریکا به پا کرده بیاندازیم.

 

تیم هیوستن راکتس به دلیل اینکه یائو مینگ، معروفترین بسکتبالیست و رییس کنونی فدراسیون بسکتبال چین در سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۱ در آن بازی کرد، شاید محبوبترین تیم ان بی ای در چین است. جیمز هاردن، نفر اول این تیم هم یکی از محبوبترین ستارگان ان بی ای برای بسکتبال دوستان چینی محسوب می شود. فصل جدید مسابقات ان بی ای به زودی آغاز می شود و تیم موشکهای هیوستن، ستاره بزرگ دیگری به نام وستبروک را به خدمت گرفته و در جدول رقابت قهرمانی جا گرفته است. به طور کلی می توان گفت دورنمای این تیم بسیار درخشان به نظر می رسید. اما همه این پیش بینیها و نقشه ها در یک شب نقش بر آب شد.

 

داریل موری مدیر عامل تیم هیوستن راکتس، روز شنبه ۱۳ مهر، در توئیتر خود عکسی از هنگ کنگ منتشر کرد که در آن شعار «مبارزه برای آزادی، ایستادن در کنار هنگ کنگ» نقش بسته بود.

 

پیام توییتری موری در زمان حساس و در میانه رویدادهای حساس هنگ کنگ، پیام حمایت از آشوبگران هنگ کنگ را ارسال می کرد که تجاوز شدیدی از خطوط قرمز چین بود؛ به طوری که اگرچه او بی درنگ این پیام را پاک کرد، ولی دیگر دیر شده بود و انزجار شدید مردم چین نسبت به آن اوج گرفت.

 

یک روز پیش از آن، دولت منطقه اداری ویژه هنگ کنگ قرار منع استفاده از نقاب را صادر کرد تا نظم اجتماعی هر چه زودتر احیاء و از ادامه خشونتها جلوگیری شود. اقدامات قاطع دولت منطقه اداری ویژه هنگ کنگ مورد پشتیبانی محافل مختلف این منطقه که خواهان بازگشت آرامش به زندگی خود هستند، قرار گرفت و درک و حمایت اکثر کشورهای جهان از جمله ایران را در پی داشت.

 

علی ربیعی سخنگوی دولت ایران ۱۵مهر در پاسخ به سؤالی درباره رای کنگره امریکا به مصوبه ای تحت عنوان دمکراسی و حقوق بشر در هنگ کنگ و موضع ایران در این باره گفت: هیچ کشوری در دنیا حق ندارد برای کشور دیگری تعیین تکلیف و بیانیه صادر کند. این سیاست آمریکا است که در مورد کشورهای دیگر به طور مداخله گرایانه بیانیه صادر می کند.

 

وی تصریح کرد: چین همواره در زمان تحریمها در کنار ایران بوده و ما از تمامیت ارضی چین قطعاً حمایت می کنیم و مداخله گری آمریکا هم در چین هم در جاهای دیگر محکوم است.

 

رویدادی که در چین به «رویداد موری» معروف شد، به سرعت دامنه پیدا کرد. امروز(۱۶مهر)شبکه ورزش سی سی تی وی توقف پخش همه مسابقات ان بی ای اعلام کرد ؛ چندی پیش شرکت تنسنت هم از توقف پخش مسابقات تیم هیوستن خبر داد. برخی از بازرگانان و شرکای بازرگانی این باشگاه در چین، اعلام کردند که همکاریشان را با این تیم قطع می کنند. از روز دوشنبه جستجوی کالاهای مربوط به تیم هیوستن راکتس در پایگاه تجارت الکترونیک جین دونگ و تائو بائو نتیجه ای نشان نمی دهد.

 

قابل تصور است که این رویداد نه تنها تیم هیوستن راکتس را به بحران کشانده، بلکه کل بازار ان بی ای در چین را تحت تاثیر قرار داده است.

 

به گزارش بلومبرگ، ان بی ای پس از چندین دهه تلاش سخت در چین، دومین قدرت اقتصادی جهان، فرصت تجاری دهها میلیارد دلاری ایجاد کرده بود، اما حالا با یک توییت که دیری نپایید و زود حذف شد، همۀ این تلاشها به باد رفت.

 

آمار ان بی ای نشان می دهد که در سال گذشته ۸۰۰ میلیون چینی از طریق تلویزیون، رسانه های دیجیتال یا گوشی هوشمند برنامه هایش را تماشا کردند، که این رقم حدود ۲.۵ برابر جمیعت آمریکا است. این نرخ بالای دیده شدن، فرصت بسیار بزرگی برای بازرگانان و حامیان و فروشندگان کالاهای مرتبط با ان بی ای فراهم کرده بود؛ اما حالا سرنوشت این دو مورد به مویی بند شده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید