سیاست‌های ترامپ، کشاورزان آمریکایی را کلافه کرده است

    کد خبر :542739

ادامه جنگ تجاری با چین موجب شده صادرات بسیاری از محصولات کشاورزی آمریکا به این کشور به شدت کاهش یابد و همین امر بسیاری از کشاورزان آمریکایی را از رأی به ترامپ پشیمان کرده است.

به گزارش بازتاب به نقل از فارس، سیاست‌های تجاری «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که با شعار «اول آمریکا» روی کار آمده، دستکم در بخش کشاورزی به ضرر هنگفتی منجر شده که بسیاری از کشاورزان آمریکایی را از رأی به او پشیمان کرده است.

ترامپ در ماه‌های گذشته به بهانه کاهش کسری تراز تجاری با چین، هر از چندگاهی میزان تعرفه گمرکی بر کالاهای وارداتی از این کشور را افزایش داده و پکن هم در اقدامی تلافی‌جویانه بر مجموعه‌ای از کالاهای وارداتی از آمریکا تعرفه گمرکی اعمال کرده است.

یکی از طبقاتی که در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶ میلادی نقشی تعیین‌کننده در پیروزی ترامپ داشت، کشاورزان، به خصوص کشاورزان دانه‌های سویا بودند و حالا چین همین طبقه را هدف تعرفه قرار داده و واردات سویا و دیگر دانه‌های روغنی از آمریکا را به شدت کاهش داده است.

به نوشته پایگاه «بلومبرگ»، در پی این رخداد، قیمت سویا در آمریکا اکنون به پایین‌ترین حد در یک دهه گذشته رسیده و صدها تن سویا روی دست کشاورزان آمریکایی مانده است. این سقوط قیمت فقط به سویا محدود نیست و قیمت دیگر محصولات زراعی آمریکا از جمله پنبه و گندم نیز کاهش یافته است.

در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶، از ۱۰ ایالتی که بیشترین تولید سویا را در آمریکا دارند، ۸ ایالت به ترامپ رأی دادند و اگر این ایالت‌ها در انتخابات بعدی به او رأی ندهند، چشم‌انداز ادامه حضور وی در کاخ سفید، به شدت مبهم می‌شود.

به نوشته پایگاه «Now This»، در ایالت «آیووا»، که یکی از کلیدی‌ترین ایالت‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری به شمار می‌آید، اوضاع کشاورزان به حدی بد شده که برخی مجبورند برای تأمین هزینه‌هایشان، شب‌ها به عنوان راننده کامیون کار کنند.

یکی از این کشاورزان که حالا رانندگی هم می‌کند، می‌گوید: «این کاری است که برای باقی ماندن زراعت انجام می‌دهم.» او که در انتخابات قبلی به ترامپ رأی داده، در پاسخ به این سؤال که آیا بابت رأیی که داده پشیمان است، با تأسف می‌گوید: «بله.»

بارندگی و سیل اخیر در مناطقی از آمریکا هم اوضاع را بدتر کرده و خودداری ترامپ از موافقت با اعطای کمک‌های دولتی به کشاورزان آسیب‌دیده، بیش از پیش به محبوبیت او لطمه زده است. ماه گذشته نمایندگان دموکرات و بخشی از نمایندگان جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان بودجه‌ای ۱۹ میلیارد دلاری را برای کمک به مناطق بحران‌زده تصویب کردند، اما ترامپ با این مصوبه مخالفت کرد.

یک کشاورز دیگر که او هم زمانی از حامیان ترامپ بوده، در پاسخ به این سؤال که چه پیامی برای ترامپ دارد، می‌گوید: «چند دقیقه پیش او ویدئویی پخش کرد که در آن می‌گوید ما وطن‌پرست هستیم. اما واقعیتش، از نظر من، هدف این کار این است که ما را همچنان ساکت نگه دارند، اما من ساکت نخواهم ماند.»

ترامپ هفته پس از شکست مذاکرات تجاری با چین، تعرفه گمرکی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از چین را از ۱۰% به ۲۵% افزایش داد. رئیس‌جمهور آمریکا دائما عنوان می‌کند که با این کار در حال تحمیل هزینه به پکن است، در حالی که کارشناسان اقتصادی با رد این رویکرد گفته‌اند که ترامپ در حقیقت با اعمال تعرفه‌های بیشتر، قیمت کالاهای وارداتی را افزایش داده و هزینه‌های خانوار آمریکایی را افزایش می‌دهد.

در واکنش به این تصمیم، وزارت اقتصاد چین هم اعلام کرد تعرفه گمرکی بر واردات مجموعه کالاهایی به ارزش ۶۰ میلیارد دلار را از ۵ به ۲۵% افزایش داده است. پکن عمدتا کالاهایی را هدف تعرفه بیشتر قرار داده که در ایالت‌هایی تولید می‌شوند که در انتخابات پیشین به ترامپ رأی دادند. رئیس‌جمهور آمریکا مدعی است پکن با این کار تلاش می‌کند پایگاه رأی او را تضعیف کند.

در پی این تحولات، ترامپ وعده داده بودجه‌ای ۱۵ میلیارد دلاری برای پرداخت خسارت به کشاورزان آسیب‌دیده از جنگ تجاری، تخصیص دهد. او سال گذشته هم ۱۱ میلیارد دلار برای این کار هزینه کرد.

به نوشته پایگاه خبری شبکه «سی‌ان‌بی‌سی»، بر اساس نظرسنجی‌ها ترامپ هنوز هم در ایالت‌های جمهوری‌خواه بسیار محبوب است، اما اگر جنگ تجاری ادامه یابد، این روند می‌تواند تغییر کند. شبکه «سی‌ان‌ان» هم گزارش داده است که خسارت‌های ناشی از این جنگ تجاری کشاورزان را کلافه کرده است.

«لین کریسپ» رئیس اتحادیه ملی ذرت‌کاران آمریکا هفته گذشته در مورد این وضعیت گفت: «کشاورزان صبور بوده‌اند و اجازه دادند که مذاکرات پیش رود، اما هر روزی که می‌گذرد، صبر ما کمتر می‌شود. زراعت به اطمینان نیاز دارد، نه تعرفه بیشتر.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید