3.2 میلیون تن گندم و 110 هزارتن کلزا خریداری شد

    کد خبر :34950

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: از ابتدای فصل برداشت گندم تاکنون ۳ میلیون و ۲۰۸ هزارتن گندم از ۲۴ استان کشور خریداری شده است.
[۳.۲ میلیون تن گندم و ۱۱۰ هزارتن کلزا خریداری شد]

‘یزدان’ سیف روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت خرید گندم و کلزا افزود: تاکنون ۶۰ درصد مطالبات گندم کاران تامین و پرداخت شده و مابقی مطالبات گندم کاران بزودی به حسابشان واریز می شود.
وی اظهارداشت: خوزستان با خرید یک میلیون و ۳۳۸ هزارتن، گلستان با ۶۵۰ هزارتن، فارس با ۳۷۵ هزارتن، کرمان با ۱۹۵ هزارتن و ایلام با ۱۷۵ هزارتن رتبه های اول تا پنجم خرید گندم را به خود اختصاص داد.
وی از برداشت و خرید چهار استان گیلان، چهارمحال بختیاری، یزد و خراسان شمالی خبرداد و تصریح کرد: اکنون خرید و برداشت گندم در استان خوزستان رو به پایان است.
وی خرید گندم سالجاری را ۱۱ میلیون تن پیش بینی کردو گفت: خودکفایی کشور در گندم استمرار خواهد داشت.
وی اظهارداشت: براساس مصوبه شورای اقتصاد امسال هر کیلوگرم گندم معمولی (نان) با افت مفید چهار درصد و افت غیرمفید ۲ درصد به مبلغ ۱۳ هزار ریال (۱۳۰۰ تومان) و گندم دوروم (ماکارونی) ۱۳ هزار و ۳۰۰ریال (۱۳۳۰ تومان) خریداری می شود.

** ۱۱۰ هزارتن کلزا خریداری شد
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره خرید کلزا افزود: از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۱۱۰ هزارتن کلزا از ۲۱ استان کشور خریداری شده است که نسبت به سال قبل ۴۳ هزارتن معادل ۴۰ درصد افزایش خرید را نشان می دهد.
وی اظهارداشت: طی این مدت خوزستان با ۴۷ هزار و ۵۰۰ تن، مازندران با ۱۸ هزار و ۹۴۲ تن، مازندران با ۱۷ هزارو ۱۰۰ تن، فارس با ۹ هزارتن و ایلام با ۵ هزارو ۹۰۰ تن بیشترین حجم خرید را به خود اختصاص داده اند.
سیف با تاکید براین که ۹۰ درصد مطالبات کلزاکاران کشور پرداخت شده است افزود: مطالبات کلزا کاران هر هفته یکبار به حسابشان واریز می شود.
به گفته وی، طبق مصوبه دولت هرکیلوگرم کلزا با قیمت ۲۸ هزارو ۷۳۰ ریال خریداری می شود.
وی درباره دانه های روغنی افزود: امسال پیش بینی می شود تولید دانه های روغنی به ۵۵۰ هزارتن برسد در حالی که سال گذشته این رقم ۲۱۰ هزارتن بود که بیش از ۲.۵ برابر افزایش تولید را نشان می دهد.
وی یاداورشد: سال گذشته ۶۷ هزارتن کلزا در کشور تولید شده بود.
به گزارش ایرنا، خرید گندم سال زراعی جاری از بیست و یکم اسفندماه پارسال از شهرستان سرباز بخش پیشین سیستان و بلوچستان آغاز شد و تا اواخر مهر ماه امسال ادامه دارد.
پارسال ۱۴ میلیون و ۵۹۰ هزارتن گندم تولید و ۱۱ میلیون و ۵۲۵ هزارتن به ارزش بیش از ۱۴۵ هزار میلیارد ریال خریداری شد.
در سال ۱۳۹۵ قیمت هر کیلوگرم گندم معمولی ۱۲ هزار و ۷۰۵ ریال و گندم دوروم ۱۳ هزار و ۶۸ ریال بود.
شرکت بازرگانی دولتی ایران نرخ خرید تضمینی هرکیلوگرم دانه روغنی را ۲۷ هزار و ۸۳۰ هزار ریال تعیین کرد که ۲ برابر قیمت خرید تضمینی گندم است.
با اقدام های صورت گرفته در دولت یازدهم به نظر می رسد در سال ۱۳۹۶ نسبت به پارسال تولید کلزا دستکم سه برابر و در مجموع تولید دانه های روغنی ۲.۵ برابر شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید