2 هدف اصلی اروپا از اقدام جدید آن علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چیست؟

    کد خبر :968704
اروپا و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

اروپایی ها با اقدامات تقابلی جدید خود علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیش از هر چیز به دنبال ضربه زدن به اقتصاد ایران (به خاطر نقش قابل توجه سپاه در فضای کلی اقتصاد ایران و دور زدن تحریم ها) و البته تسویه حساب با تهران به دلیل آنچه ایفای نقش این کشور در جنگ اوکراین، به نفع روسیه و نفوذ به حیات خلوت خود می خوانند، هستند.

بازتابپارلمان اروپا به تازگی در اقدامی جنجالی، در جرای یک رای گیری؛ با 598 رای مثبت، 31 رای ممتنع، و 9 رای منفی، به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست سازمان های تروریستی رای مثبت داد.

البته که برای نهایی شدن این تصمیم، این موضوع باید در نشست شورای وزرای خارجه عضو اتحادیه اروپا نیز تصویب شود. با این حال، به نظر می رسد که اروپا از اقدامات جدید خود علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که پیشتر برخی زمینه چینی ها را نیز برای آن انجام داده بود، دو هدف عمده و اصلی را دنبال می کند.

 

1- تشدید دامنه فشارها علیه اقتصاد ایران

یکی از اصلی ترین اهداف تحرکات اخیر اروپا علیه سپاه و تلاش جهت تروریستی اعلام کردن این نهاد رسمی نظامی کشورمان، تشدید فشارها علیه اقتصاد ایران است. در واقع، دولت های غربی با توجه به نقش و جایگاه سپاه در برخی بخش های مهم اقتصادی کشورمان، سعی دارند با تحمیل برچسب تروریستی به آن، به اقتصاد ایران ضربه ای سخت را وارد کنند و فشارهای اقتصادی علیه تهران را وارد مرحله ای جدید کنند.

در این رابطه، نکته قابل تامل این است که اروپایی ها جهت عملیاتی کردن سناریوی خود علیه سپاه، قدم به قدم پیش رفته اند و در شرایطی این دستورکار را به پیش می برند که طرح آن در مجمعی نظیر پارلمان اروپایی، با مخالفت های بسیار کمی رو به رو می شود. در واقع، آن ها با توجه به تحولات اخیر ایران و تضعیف موضع منطقه‌ای و بین المللی کشورمان(از منظر افکار عمومی غربی)، حداکثرِ استفاده را از موقعیت پیش آمده انجام داده اند و راهِ تنش‌زایی علیه ایران را در پیش گرفته اند.

تردیدی نیست که رسمی شدن اقدام اتحادیه اروپا در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌تواند در ردیف اقداماتی نظیر تحریم بانک مرکزی کشورمان در اوایل دهه 90 و یا وضع تحریم های گسترده علیه بخش نفت و پتروشیمی ایران تلقی شود. اقدامی که برای نخستین بار توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا انجام شد و اکنون توسط اتحادیه اروپا تکمیل می شود. از این رو، تبعات اقتصادی این مساله برای ایران کاملا جدی است.

 

2- تسویه حساب اروپا با ایران با محوریت جنگ اوکراین

دیگر محرک اصلی و عمده اروپا در اقدامات اخیر آن علیه سپاه، نوعی تسویه حساب اروپایی ها با ایران به دلیل آنچه ایفای نقش ایران در قالب جنگ اوکراین به نفع روسیه خوانده می شود، است. در واقع، اروپایی ها از زمانی که گزاره همکاری ایران با روسیه در زمینه پهپادی در میدان های نبرد اوکراین مطرح شد، این حس را پیدا کردند که ایران از یکی از خطوط قرمز اصلی اروپا عبور کرده و عملا سعی دارد دامنه نفوذ خود را ورای خاورمیانه و به داخل خاک اروپا بکشاند.

از این رو، اروپایی ها بلافاصله نه تنها از بی میلی خود جهت بازگشت به میز مذاکرات برجامی سخن گفتند بلکه در چندین نوبت، تحریم هایی را نیز علیه ایران وضع کردند. در این شرایط، اقدام جدید اروپایی ها در قالب پارلمان اروپایی علیه ایران و دادن رای مثبت به تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، واکنش جدی اروپا به آنچه مداخله ایران در قابل جنگ اوکراین می خواند، تلفی می گردد و این مساله در فضایی نیز محقق شده که اساسا دولت های اروپایی تا حد زیادی تحت فشار افکار عمومی خود جهت تحمیل فشار به ایران بوده و هستند.

درواقع می توان گفت که روس ها در  جنگ اوکراین، ایران را وارد بازی کردند که حداقل تاکنون هزینه‌های زیادی را برای کشورمان به همراه داشته است. هزینه هایی که بخش قابل توجهی از آن بایستی از حساب منافع و امنیت ملی ایران پرداخت شود و تا زمانی که تهران در مورد نقش خود در جنگ اوکراین شفاف‌سازی‌های لازم را انجام ندهد، تشدید روند تقابلات و فشارهای اروپا علیه ایران، امری بدیهی و کاملا محتمل است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید