۹ شهر خوزستان دستور تخلیه دریافت کردهاند
به دنبال بالا آمدن آب رودخانههای مهم استان به خصوص رودخانه کرخه، تاکنون دستور تخلیه ۹ شهر استان خوزستان صادر شده است.
با وجود پایان بارندگیهای شدید در خوزستان و استانهای همجوار، ولی آب از استانهای بالادست همچنان وارد رودخانهها و سدهای استان میشود و هم اینک آب رودخانههای کرخه و کارون به میزان بسیار زیادی افزایش یافته است و این افزایش به نظر میرسد تا مدتی ادامه یابد.
بر همین اساس روز گذشته، فرماندار و مدیر ستاد بحران شهرستان شادگان تخلیه روستاهای حاشیه رودخانه کارون و شهر دارخوین در این شهرستان را الزامی دانست.
سعید حاجیان اظهار کرد: به دلیل اتصال رودخانه کارون به شهر دارخوین در این شهرستان، بنا بر احتیاط و جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار، حکم تخلیه شهر و روستاهای حاشیه رودخانه کارون صادر شد.
وی بیان کرد: حفظ امنیت جان و مال مردم از وظایف ما است، به همین منظور این روستاها و شهر دارخوین که بیش از ۶۰ خانوار دارند، باید تخلیه شوند.
شهر دیگری که دستور تخلیه دریافت کرد، شهر الهایی در شهرستان اهواز بود. جمال عالمی نیسی فرماندار اهواز جمعه شب با اعلام این خبر، گفت: با توجه به اینکه بخش غربی شهر الهایی در معرض خطر احتمالی طغیان رودخانه قرار دارد، ساکنان باید این منطقه را ترک کنند.
وی با بیان اینکه تلاش برای استحکامسازی سیل بندها در این منطقه در حال انجام است، گفت: ساکنان برای پیشگیری از حوادث در مکانهای امن ساکن شوند و از تردد در این منطقه خودداری کنند.
به گزارش مهر،فرماندار شهرستان اهواز افزود: ساکنان بخش غربی شهر الهایی در مکانهای اسکان اضطراری از قبل پیشبینی شده نقل مکان کنند.
ستاد مدیریت بحران شهرستان حمیدیه نیز با صدور اطلاعیهای خواستار تخلیه شهر شد. در این اطلاعیه آمده است: با توجه به گزارشهای سازمان آب و برق به اطلاع کلیه شهروندان محترم میرساند با توجه به ورود حجم وسیع و بیسابقه آب به رودخانه کرخه و احتمال طغیان آن به کلیه محلات شهری، لذا تاکید میگردد در اسرع وقت نسبت به تخلیه منازل خود اقدام نمایند؛ ضمناً پادگانهای و شهید محلاتی، فرجوانی، ثامنالائمه و جوادالائمه به عنوان محلهای اقامتی در نظر گرفتهشدهاند.
در شهرستان دشت آزادگان هم فرمان تخلیه شهرهای بستان، کوت سید نعیم، ابوحمیظه و رفیع صادر شده است و مردم باید به مکانهای امن پناه ببرند. در شهرستان هویزه نیز دستور تخلیه شهر رفیع صادر شده است و به نظر میرسد شرایط در این شهر بسیار پیچیده است.
شهر گوریه در شوشتر نیز از روز پنجشنبه شاهد ورود آب به درون برخی خیابانهای بوده است و اغلب مردم و روستاهای این شهرستان منازل خود را ترک کردهاند. نیروهای امدادی هم برای رهایی مردم از سیلاب با مردم برای تخلیه شهر همکاری کردهاند.
کیامرث حاجیزاده، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان نیز شب قبل اعلام کرد: از ابتدای وقوع سیل در خوزستان تاکنون ۱۱۰ روستای در معرض سیل در این استان به صورت کلی و جزئی تخلیه شدند.
وی افزود: این روستاها به خاطر افزایش دبی حوضههای آبریز دز، کرخه و کارون به منظور پیشگیری از هر گونه حادثه احتمالی تخلیه شدهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: همچنین ۴۳ اردوگاه در نقاط امن برای روستاهای تخلیهشده در معرض خطر برپا شده است که در این اردوگاه تا کنون حدود ۲۵ هزار نفر ساکن شدهاند.
وزیر کشور هم روز جمعه در اهواز و بعد از نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان خوزستان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: باید سطح وسیعی از آمادگی در منطقه ایجاد شود و برای به حداقل رساندن تهدیدات و خسارتها بالاترین تضمین و پیشبینی را ایجاد کنیم.
وی عنوان کرد: در استان خوزستان ۴۰۰ هزار نفر در معرض سیل قرار دارند و نباید غفلت کنیم، بنا ما این است که اتفاقی پدید نیاید اما باید پیشبینیهای لازم را داشته باشیم.