۵ خوراکی خوشمزهای که صورتتان را پیر میکند
محققان میگویند آنچه میخورید به معنای واقعی روی صورت شما نمایان میشود. برخی غذاهای محبوب و خوشمزه با تغییر التهاب و میکروبیوم روده، عامل پیری چهره هستند.
مصرف غذاهای مضر و خوشمزه در ابتدا حس شادی و رضایت در فرد ایجاد میکنند، ولی نتایج این غذاها همیشه دلچسب نیستند و در صورت افراط میتوانند تهدیدی جدی برای سلامت باشند. به ویژه پوست آیینه عادتهای غذایی است. بنابراین برای داشتن پوستی شاد و جوان باید برخی غذاها را از برنامه خود حذف کنید.
این مواد غذایی عبارتاند از:
نان سفید
اکثر نانهای سفید حاوی شکر تصفیهشده هستند. شکر و مواد قندی انعطافپذیری پوست را کاهش میدهند و موجب افتادگی پوست میشوند. برای حفاظت از پوست خون مصرف نان سفید و شیرینی را به حداقل کاهش دهید.
پنیر
مطالعات نشان میدهد مصرف مواد لبنی پرچرب و به ویژه پنیر موجب انسداد منافذ پوستی و حتی آکنه بزرگسالان میشود. مطالعات دیگر نشان میدهد هورمونهایی که در دام استفاده میشود، توسط محصولات لبنی و دامی وارد بدن شده و با اختلال تعادل هورمونی، سلامت پوست را به خطر میاندازند. این بدان معنا نیست که باید پنیر را به طور کامل حذف کنید، بلکه بهتر است از محصولاتی استفاده کنید که کاملا ارگانیک هستند.
بستنی
بستنی حاوی شکر و لبنیات هست که هر دو در التهاب پوست نقش دارند.
شیرینکنندههای مصنوعی
همانطور که گفته شد شیرینکنندههای مصنوعی باعث چروک و افتادگی پوست میشوند. از طرفی با تغییر میکروبیوم روده، التهاب پوست را افزایش میدهند و پیری زودرس به همراه دارند.
سوسیس و کالباس
یکی از مهمترین مواد غذایی که در پیری زودرس نقش دارند، محصولات فرآوریشده هستند. آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) که اصطلاحا دست راست سازمان جهانی بهداشت در زمینه تحقیقات محسوب میشود، گوشت فرآوریشده را به عنوان مادهای در نظر میگیرد که برای طعمدار شدن تحت فرآیندهایی نظیر نمکسودشدن، دودی شدن، تخمیر و سایر روشهای مشابه قرار میگیرد. بیکن، سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت و ماهی و ماهی دودی نمونههایی از این مواد هستند. برخی از تولیدکنندگان مواد غذایی به منظور افزایش رنگ، طعم و ماندگاری از نیتریت سدیم برای فرآوری گوشت استفاده میکنند.
به گزارش ایرنا، غذاهای فرآوری شده معمولا حاوی روغن هیدروژنه، امولسیفایرها (نوعی ماده چرب برای مخلوط شدن مایعات)، طعمدهندههای شیمیایی، مواد نگهدارنده و شیرینیهای با فروکتوز بالا هستند. در ادامه آمده است این مواد مملو از سدیم هستند که کلاژنسازی را مختل میکنند.