۴۰ میلیون قطعه پرنده با آنفلوآنزای پرندگان از بین رفت
مدیر طرحهای تحقیق و کنترل آنفلوآنزا در شرق آسیا گفت: در سال ۲۰۱۸ عربستان بیشترین آسیب را از ویروس آنفلوآنزای حاد پرندگان دید و در کشور ما(ایران) ۴۰ میلیون قطعه پرنده از بین رفته است.
به گزارش بازتاب به نقل از صدا و سیما، فرهید همت زاده، دانشیار دانشگاه آدلاید استرالیا گفت: قرار بود عربستان تا سال ۲۰۲۰ بتواند ۷۵ درصد مصرف داخلی خود را تولید کند که آنفلوآنزای حاد پرندگان باعث شد تولید این کشور به کمتر از ۵۰ درصد نیازشان برسد.
وی با اشاره به اینکه امسال موج کمتری از آنفلوآنزای حاد پرندگان را شاهد خواهیم بود، تصریح کرد: میزبان های حساس این ویروس ها از بین رفته اندو در کل صنعت مرغداری نسبت به قبل آگاهتر شده و آمادگی بیشتری برای مقابله با آن دارد.
همت زاده گفت: طرح هایی که در زمینه پیشگیری و کنترل آنفلوآنزای حاد پرندگان داریم درکشورهای جنوب شرق آسیا و بیشتر در اندونزی متمرکز است .
وی اضافه کرد: گروهی بر روی طراحی واکسن و روش های مانیتورینگ مطابق واکسیناسیون کار می کنند.
همت زاده افزود: در ۱۵سال اخیر که چنین مسئولیت هایی در منطقه جنوب شرق آسیا داریم، امیدواریم واکسن های موثری برای مقابله با این بیماری در کشور ما بومی سازی شود.
مدیرطرح های تحقیق و کنترل آنفلوآنزا در شرق آسیا گفت: نوع واکسن آنفلوآنزا برای هرکشور متفاوت است، بنابراین با استفاده از ظرفیت های موجود ساخت واکسن های بومی بسیار موثرتر خواهد بود.
وی اضافه کرد: ویژگی آنفلوآنزا این است که از یک موج بزرگ شروع می شود و کم کم به یک موج کوچک می رسد و هر ۱۰ سال یکبار این موج تکرارمی شود، بنابراین دائما باید آن را کنترل کنیم.