یک ماده خطرناک در ظروف پلاستیکی که ممکن است قلب شما را از کار بیندازد

    کد خبر :1140997
یک ماده خطرناک در ظروف پلاستیکی

بازتاب–  شاید باورش سخت باشد، اما یکی از چیزهایی که هر روز با آن سر و کار داریم پلاستیک است که می‌تواند جان ما را به خطر بیندازد. بر اساس یک تحقیق جدید، ماده‌ای شیمیایی به نام DEHP که در بسیاری از محصولات پلاستیکی استفاده می‌شود، ممکن است باعث مرگ قلبی در افراد شود.

DEHP چیست؟

DEHP (دی-۲-اتیل‌هگزیل‌فتالات) یک ماده شیمیایی است که برای نرم و قابل انعطاف کردن پلاستیک‌ها استفاده می‌شود. این ماده در وسایلی مثل:

ظروف نگهداری غذا

بطری‌های پلاستیکی

بسته‌بندی مواد غذایی

شلنگ‌های پزشکی و کیسه‌های تزریقی بیمارستانی
یافت می‌شود.

مشکل اصلی این است که DEHP به راحتی از پلاستیک جدا می‌شود و وارد غذا، نوشیدنی، یا حتی هوای محیط می‌شود. وقتی وارد بدن شود، می‌تواند هورمون‌ها را به هم بزند، سوخت‌وساز بدن را مختل کند، و به قلب آسیب برساند.

یک ماده خطرناک در ظروف پلاستیکی

این تحقیق چه چیزی را نشان می‌دهد؟

دانشمندان دانشگاه نیویورک با بررسی داده‌های جهانی متوجه شدند که:

فقط در سال ۲۰۱۸، بیش از ۳۵۶ هزار نفر به دلیل بیماری‌های قلبی ناشی از تماس با DEHP جان خود را از دست دادند.

این ماده باعث شد مردم جهان در مجموع ۱۰ میلیون سال از عمر مفید خود را از دست بدهند.

بیشترین آسیب در کشورهای آسیای جنوبی، خاورمیانه و شرق آسیا دیده شده است، جایی که میزان DEHP در بدن مردم تا شش برابر بیشتر از اروپا بوده است.

افرادی که بیشترین تماس با DEHP را دارند، تا ۳۰٪ بیشتر از دیگران در معرض خطر مرگ قلبی قرار می‌گیرند.

چه ضرری برای اقتصاد دارد؟

علاوه بر آسیب به سلامت، این ماده در سال فقط یک‌بار ممکن است بین ۱۰ میلیارد تا ۳.۷ تریلیون دلار هزینه روی دست کشورها بگذارد. این شامل هزینه‌های بیمارستانی، از دست رفتن درآمد شغلی، و ارزش عمر انسان‌هاست.

چرا باید نگران باشیم؟

چون این ماده به‌آرامی و بدون اینکه متوجه شویم وارد بدنمان می‌شود و اثرات خطرناکی بر سلامت دارد به‌ویژه برای قلب.

وقتی DEHP وارد بدن می‌شود:

هورمون‌ها را به‌هم می‌ریزد

باعث التهاب در رگ‌ها می‌شود

سوخت‌وساز چربی و قند را به‌هم می‌ریزد
و اینها همه می‌تواند باعث سکته قلبی یا مغزی شود.

چگونه از خودمان محافظت کنیم؟

راه‌هایی ساده وجود دارد که می‌تواند تماس شما با DEHP را کم کند:

به‌جای ظروف پلاستیکی، از ظروف شیشه‌ای یا فلزی برای نگهداری غذا استفاده کنید.

غذا را داخل ظرف پلاستیکی در مایکروویو گرم نکنید.

بطری‌های آب شیشه‌ای یا استیل بخرید.

محصولاتی بخرید که روی آن نوشته شده بدون فتالات یا BPA-Free.

تا حد امکان از غذاهای بسته‌بندی‌شده و آماده کمتر استفاده کنید.

این تحقیق نشان می‌دهد که چیزهایی که در ظاهر بی‌خطر هستند مثل یک ظرف غذا یا کیسه سرم بیمارستانی می‌توانند در درازمدت آسیب‌های جدی به سلامتی ما وارد کنند.

محققان امیدوارند با کاهش استفاده از این مواد شیمیایی خطرناک، بتوانیم از بسیاری از مرگ‌های زودرس جلوگیری کنیم.

منبع nyulangone

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید