یادآوری سفر ناتمام «گنجینه» به برلین و رم
فرانسوا سنمو سفیر و جمال اوبشو رایزن فرهنگی فرانسه در ایران، ضمن دیدار با مجید ملانوروزی مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی و علی محمد زارع سرپرست موزه از آثار به نمایش در موزه بازدید کردند.
در این دیدار که سفیر و رایزن فرهنگی فرانسه برای دیدن آثار به نمایش در آمده از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به این مکان آمده بودند، مجید ملانوروزی مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی در خصوص برگزاری برنامه های مشترک بین ایران و فرانسه گفت: ما به جز سینماتک در کانون هایی چون معماری و شهر، دیزاین، نیو مدیا و موسیقی هم امکانات و هم شرایطی داریم که می تواند مسیر همکاری مشترک با بخش فرهنگی سفارت فرانسه را هموارتر کند. همین طور با توجه به حضور ژان میشل فرودون، می توان به برنامه های مشترک در خصوص فلسفه سینما نیز فکر کرد.
فرانسوا سنموسفیر فرانسه در ایران ضمن استقبال از همکاری های فرهنگی گفت: من معتقدم که روابط فرهنگی بسیار استراتژیک هستند. من بر این استراتژیک بودن تأکید می کنم. با وجود آقای اوبشو رایزن فرهنگی که انرژی بسیاری در این زمینه صرف می کنند بیشتر به چنین همکاری هایی خوش بین می شوم.
سفیر فرانسه در بازدید از نمایشگاه آثار ایرانی و خارجی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران گفت: من تحت تأثیر نمایشگاه در حال حاضر موزه، که مهم ترین آثار گنجینه این موزه به شمار می رود، قرار گرفتم. این نمایشگاه در خارج از ایران و کشورهای اروپایی پوشش بسیار خوبی داشته است و خیلی ها را می شناسم که به طور ویژه برای دیدن همین نمایشگاه به ایران آمده اند.
فرانسوا سنمو درباره برپایی این نمایشگاه در فرانسه گفت: آیا امکانش هست این نمایشگاه که قرار بوده در برلین و رم برگزار شودـ در فرانسه هم برگزار شود؟
مجید ملانوروزی در پاسخ به این سوال گفت: ما هنر را محصور و در مالکیت منطقه و محدوده ویژه ای نمی دانیم. هنر بی مرز است و ما ناراحتیم که این آثار سال ها در گنجینه موزه محبوس مانده و امیدواریم این نمایشگاه در برلین، رُم و بعد پاریس برگزار شود. ما متقابلا امیدواریم بتوانیم نمایشگاهی با حضور یک هنرمند بزرگ فرانسوی داشته باشیم. با پیر سولاژ صحبت هایی داشته ایم که به دلیل کهولت سن ــ نزدیک به صد سال ــ چندان امکان پذیر نشد. ما در برنامه های گذشته و طی سال های قبل با هنرمندان آلمانی و بلژیکی برنامه هایی برپا کردیم. هنرمندانی نظیر اتو پینه یا ویم دلووی از این جمله هستند. جای آثار هنرمندی شاخص از فرانسه در موزه هنرهای معاصر تهران خالی است.
جمال اوبشو رایزن فرهنگی فرانسه در این دیدار گفت: پاریس هم بسیار علاقمند به چنین همکاری هایی است و قرار است در سال ۲۰۱۸ برنامه ای با عنوان «هنر قاجار» در پاریس برگزار شود. همچنین می توان نمایشگاهی از آثار هنرمندان ایرانی که به سیته رفته اند نیز برگزار کرد، چرا که بسیاری از هنرمندان بزرگ و مطرح معاصر ایران مانند سهراب سپهری یا حسین قندریز حضور در سیته را تجربه کرده اند.
در این دیدار علی محمد زارع سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران گفت: روابط فرهنگی بین ایران و فرانسه با برگزاری هفته های فیلم مطلوبتر می شود و امیدوارم با برگزاری برنامه های فرهنگی هنری دو جانبه این روابط به حد بالاتری برسد و حضور هنرمندان ایرانی در کشور فرانسه و برگزاری نمایشگاهی از آثار هنرمندان فرانسوی در موزه هنرهای معاصر تهران نیز می تواند به سطح روابط دو کشور بیافزاید و موزه هنرهای معاصر تهران می تواند پذیرای یکی از هنرمندان برجسته فرانسوی باشد