گیلان پربارش ترین و یزد کم بارش ترین استان های کشور در سال آبیِ جاری
گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران حاکی از این است که از ابتدای مهر ماه گذشته تا سوم خرداد ماه جاری استان گیلان با 766 میلیمتر، پر بارش ترین و استان یزد با 76 میلیمتر، کم بارش ترین استانهای کشور بودهاند. بر اساس آخرین آمار ثبت شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران، پس از گیلان، استانهای چهارمحال و بختیاری با 634 میلی متر و لرستان با 593 میلی متر بارش به ترتیب رتبه دوم و سوم بارشهای کشور را به خود اختصاص دادند.
این گزارش میافزاید: از ابتدای مهرماه گذشته تا سوم خرداد ماه جاری، از میان شش حوضه آبریز اصلی کشور، حوضههای آبریز خلیج فارس و دریای عمان با 362 میلیمتر و مرزی شرق با 60 میلیمتر بارش به عنوان پربارش ترین و کم بارش حوضههای آبریز کشور شناخته شدهاند.
بر اساس این گزارش، از میان سایر حوضه های آبریز اصلی کشور، حوضه آبریز دریای خزر با 310 میلیمتر، دریاچه ارومیه با 202 میلیمتر، قره قوم با 179 میلیمتر و فلات مرکزی با 155 میلیمتر بارش رتبههای دوم تا پنجم بارشهای کشور را از آن خود کردند.
این آمار خاطر نشان میکند، حوضه آبریز درجه دو، مند، کاریان و خنج با 544 میلیمتر بارش پر بارش ترین حوضه آبریز اصلی خلیج فارس و دریای عمان و حوضه آبریز درجه دو، پترگان خواف با 84 میلیمتر بارش به عنوان پربارش ترین حوضه آبریز مرزی شرق ثبت شدهاند.
بر همین اساس، حوضه آبریز درجه دو، رودخانههای بلوچستان با 94 میلیمتر بارش کم بارش ترین حوضه آبریز اصلی خلیج فارس و دریای عمان و حوضه آبریز درجه دو، هامون هیرمند با 34 میلیمتر بارش به عنوان کم بارش ترین حوضه آبریز مرزی شرق شناخته شدهاند.
ارتفاع کل ریزش های جوی از اول مهر تا هفتم خرداد سال آبی 96-95 بیش از 222 میلی متر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت( 224 میلیمتر) 1 درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته( 226 میلیمتر) 2 درصد کاهش نشان میدهد. در ضمن حجم بارش اول مهر تا پایان هفت خرداد معادل 365 میلیارد و 862 میلیارد مترمکعب است.