گوشت یارانه ای بی سر و صدا حذف شد

تا چند ماه پیش، روزانه ۱۰۰ تن گوشت یارانهای در میادین میوه و ترهبار تهران عرضه میشد، اما حالا توزیع آن تقریباً متوقف شده است. مدیرعامل سازمان میادین، مهدی بختیاریزاده، میگوید از بین ۴۰ متقاضی فقط یکی موفق به دریافت گوشت دولتی میشود.
طبق آمار شهرداری تهران، هر میدان میوه و ترهبار در هفته تنها دو تا سه بسته گوشت یارانهای دریافت میکند. بختیاریزاده تأکید کرده که توزیع گوشت دولتی عملاً به حالت تعلیق درآمده است.
تا سال گذشته، دولت گوشت یارانهای را با قیمت ۳۰۰ هزار تومان در میادین شهرداری و برخی فروشگاههای زنجیرهای عرضه میکرد. اما از اسفند سال گذشته، میزان توزیع از ۱۰۰ تن در روز به تنها ۵ تن کاهش یافته است.
او با اشاره به تقاضای بالای مردم برای گوشت یارانهای میگوید: «اگر دولت اجازه بدهد، میتوانیم خودمان گوشت وارد کنیم و با همان نرخ ۳۰۰ هزار تومان عرضه کنیم.»
در همین حال، با افزایش بیسابقه قیمت گوشت قرمز، دولت برای کنترل بازار ارز ترجیحی ۲۸,۵۰۰ تومانی را برای واردات گوشت در نظر گرفت؛ اما نتیجه این سیاست، کمبود شدید گوشت یارانهای در بازار بوده است.
در این میان، کارشناسان نظرات متفاوتی دارند. حمیدرضا پناه، کارشناس فروش، معتقد است تخصیص ارز به واردات گوشت میتواند در بلندمدت به تولید داخلی آسیب بزند و امنیت غذایی را تهدید کند.
در مقابل، صدرا نوری، کارشناس دیگر، بر این باور است که واردات گوشت با قیمت مناسب میتواند مانعی در برابر رشد افسارگسیخته قیمتها باشد و دسترسی خانوارهای کمدرآمد به منابع پروتئینی را حفظ کند، به شرط آنکه در کنار آن به تقویت دامداری داخلی نیز توجه شود.
به گزارش فارس، جمعبندی کارشناسان این است که دولت باید با اعطای تسهیلات به دامداران، تولید داخلی را حمایت کرده و همزمان از سیاستهایی پشتیبانی کند که عرضه گوشت ارزانقیمت را افزایش دهد تا این ماده غذایی از سفره اقشار ضعیف جامعه حذف نشود.