گزارشی از فعالیت جوانان هلال احمر در نوروز
رییس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با تشریح فعالیتهای مربوط به هجدهمین اجرای طرح “ایمنی و سلامت مسافران نوروزی” گفت: این طرح در پنج محور با هدف کاهش حوادث در طول ایام نوروز اجرا شد.
مسعود حبیبی درگفتوگو با ایسنا، در مورد هجدهمین طرح ملی “ایمنی و سلامت مسافران نوروزی” که از 28 اسفند96 تا 14 فرودین سال جاری برگزار شد، اظهار کرد: سالهاست که کشور ما از وقوع حوادثی رنج می برد که نه حوادث طبیعی بلکه به دست خود انسانها رقم می خورد یکی از این اتفاقات دردناک سوانح جادهای است که روزانه حدود 45 نفر از هموطنانمان را به کام مرگ میکشاند و تعداد بسیاری را معلول میکند و به دنبال این حوادث خانوادههای زیادی عزادار میشوند و تبعات اجتماعی عمیقی هم برای کشور به بار میآید.
رییس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اضافه کرد: این وضعیت دردناک در ایام مسافرتهای نوروزی به اوج خود می رسد؛ به طوری که بار اقتصادی این سوانح برای کشور سالانه 50 هزار میلیارد تومان برآورد میشود و 6 تا 8 درصد تولید ناخالص ملی کشور را از بین می برد. این سوانح اصلی ترین علت مرگ و میر کودکان و نوجوانان است و از 18 هزار معلولیت ضایعات نخاعی نیز حدود 60 درصد به علت تصادفات رانندگی به وجود میآید.
وی با اشاره به اقدامات جمعیت هلال احمر در این زمینه گفت: یکی از مأموریت های هلال احمر ترویج رفتار پیشگیرانه در میان مردم است تا از این طریق به آنها کمک شود تا آسیب نبینند و از میزان حوادث کم شود. از همین رو طرح ملی “ایمنی و سلامت مسافران نوروزی” توسط سازمان جوانان طراحی و اجرا شد.
به گفته حبیبی، در این طرح جوانان هلال احمر به مراجعان خود کمک میکنند تا با ارائه خدمات متنوع و مورد نیاز با رعایت هشدارهای ایمنی و سلامت در سفر به سلامت خود و دیگران که سفرهای نوروزی را انجام میدهند اهمیت دهند.
وی در ادامه گفت: سازمان جوانان هلال احمر این طرح را طی 18 سال طراحی و اجرا کرده و هجدهمین دوره آن در نوروز امسال باحضور 20 هزار جوان داوطلب در 1000 پایگاه ثابت و سیار در سراسر کشور با برپایی چادرهای امینی و سلامت مسافران نوروزی در ورودی و خروجی شهرها و محل تجمع مسافران باهدف آگاهی رسانی و فرهنگ سازی در زمینه کاهش تصادفات و انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به مسافران نوروزی خدمت رسانی کرد.
رییس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر به تشریح فعالیتهای سازمان در 5 محور در پایگاههای ایمنی و سلامت اشاره کرد و گفت: بخشی از این خدمات سلامت محور بود که از جمله مهمترین آن خدماتی از جمله اندازه گیری فشار خون مسافران، آگاه سازی در خصوص رعایت موارد بهداشتی و تغذیهای در هنگام سفر، ارائه مشاوره در خصوص پیشگری از ایدز و اعتیاد به جوانان و ارائه کمکهای اولیه به مسافران بود که در طول طرح حدود 360 هزار مسافر از این خدمات بهرهمند شدند.
وی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی دراین طرح گفت: برپایی خیمههای نماز در 416 پست، برپایی 350 فضای دوستدار کودک و ارائه خدمات سرگرمی و آموزشی به 425 هزار کودک در این پستها از جمله خدمات فرهنگی بود. همچنین بخشهای دیگری از جمله برگزاری پنجمین دوره جشنواره فیلم و عکس بشر دوستی ، برگزاری جشنواره نقاشی صلح و دوستی ویژه کودکان، پاسخگویی به مسائل شرعی با حضور یک روحانی در برخی از پستها، توزیع دعای سفر ، کتاب، لوح فشرده و توزیع برشورهایی در خصوص آداب سفر، در این طرح مد نظر قرار گرفت.
حبیبی با بیان اینکه بخشی از طرح “امینی و سلامت مسافران نوروزی” مربوط به خدمات ایمنی محور بود، اظهار کرد: در این بخش فعالیتهایی همچون اجرای کمپین ملی “نه به تصادفات جادهای” در فضای حقیقی و مجازی ، برگزاری مسابقه پیامکی بهرفت، اطلاعرسانی در خصوص نقاط پرخطر جاده، ایجاد فرصت و فضایی برای استراحت مسافران و رانندگان خسته و همینطور حمایت از طرح های خلاقانه جوانان و توزیع برشورهایی برای رعایت نکات ایمنی ماشین و هنگام رانندگی ارائه شد.
وی در ادامه گفت: ما اطلاع رسانی و راهنمایی را در این طرح مد نظر قرار دادیم و در این زمینه با انتشار اخبار،تصاویر و کلیپهای ویژه در سایتها ،کانالهای تلگرامی، همینطور در سایر فضاهای مجازی و شبکههای رادیویی و تلویزیونی تلاش کردهایم به اطلاعرسانی و آگاهی بخشی به مردم و مخاطبان بپردازیم از طرف دیگر جوانان هلال احمر نیز با توزیع نقشه های راهنمایی بین مسافران و همچنین راهنمایی آنان به سفر مردم کمک کردند.
رییس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر به ارائه خدمات محیط زیستی اشاره کرد و گفت: از آغاز اجرای طرح و به خصوص در روز طبیعت، جوانان هلال احمر با توزیع کیسههای زباله و بروشورهای فرهنگ سازی و ترویجی میان رانندگان ، گشت زنی ، ایمن سازی و مراقبت از فضای سبز، در محل تجمع مسافران نوروزی در قالب تیمهای “سحاب” فعالیتهای محیط زیستی انجام دادند.
وی در مورد کمپین “نه به تصادفات جادهای” و انتخاب مهران مدیری به عنوان سفیر کمپین گفت: در این کمپین با دعوت از مردم و انتقال پیامهای آگاهی بخش یک سری نکات مهم ایمنی در رانندگی به مردم منتقل شد و این کمپین با شعار تلاش همگانی برای بهبود رفتارهای ترافیکی از ظرفیت رسانهها و فضای مجازی استفاده کرد و از دعودت مردم برای کاهش تصادفات جاده ای و پیشگیری از تبعات مختلف این معضل بود.
وی اضافه کرد: این کمپین امسال شامل سه بخش بود که شامل امضای میثاق نامه کمپین توسط مراجعان به چادرهای جوان، پیوست به کمپین از طریق ساخت پوستر در ربات تلگرامی بهرفت، برگزاری مسابقه پیامکی و اهدای جایزه به رانندگان بدون تخلف برگزار شد.
حبیبی در ادامه گفت: برگزار کنندگان کمپین معتقدند کاهش خسارات جانی و مالی سوانح نوروزی میسر نمیشود مگر با ترویج رفتارهای بشردوستانه، نوع دوستانه ، صبر و بردباری در بین مردم و تشریک مساعی دستگاههای مختلف و شخصیتهای فرهنگی و اجتماعی به منظور بهبود رفتارهای ترافیکی در مردم. با توجه به این اعتقاد و علاوه بر همراهی هنرمندان و ورزشکاران با کمپین، به پیشنهاد شورای راهبری کمپین “نه به تصادفات” مهران مدیری توسط رییس جمعیت هلال احمر به عنوان سفیر کمپین انتخاب شد.
وی همچنین به همراهی تعدادی از مسئولان کشوری با کمپین از جمله حسن روحانی رییس جمهور، اسحاق جهانگیری، بیژن زنگنه، محمود واعظی، و تعداد دیگری از شخصیتهای کشوری اشاره کرد و در ادامه در مورد فعالیتتیمهای سحاب، توضیح داد: طرح سامانه حرکتهای امدادی و بشردوستانه (سحاب) با رویکرد ایمنی وسلامت مسافران و پیشگیری از خطرات و کاهش آسیب پذیری در آنها اجرا شد که این طرح در محدوده مسافرپذیرترین و آسیب پذیرترین و شلوغ ترین مکان انجام پذیرفت. تیمهای سحاب با حضور در بوستانها، تفرجگاهها و مکانهایی که امکان تردد خودروهای امدادی وجود نداشت خدماتی ازجمله ارائه کمکهای اولیه، توزیع بروشور و نقشه و ارائه توصیههای ایمنی و سلامتی و محیط زیستی را انجام دادند.