کودتای نظامی در زیمبابوه/ بازداشت همسر موگابه

    کد خبر :148412

زیمبابوه در پی تحرک ارتش بعد از مناقشه بین همسر رئیس‌جمهوری این کشور و معاونش که به برکناری معاون موگابه منجر شد، شب ناآرامی را شاهد بود.

پایگاه خبری «البلاد» الجزایر نوشت: شاهدان عینی می گویند چهار دستگاه تانک در حال حرکت به سمت هراره پایتخت زیمباوه مشاهده کرده اند و به احتمال زیاد ارتش در حال کودتای نظامی است.

به گزارش انتخاب، این پایگاه خبری افزود: این تحرکات یک روز پس از هشدار فرمانده نیروهای مسلح این کشور مبنی بر دخالت برای پایان دادن به پاکسازی طرفداران «امرسون منانگاگوا» معاون برکنار شده رئیس جمهوری صورت می گیرد.

«رابرت موگابه»رئیس جمهوری زیمبابوه چند روز پیش معاون خود را برکنار کرد . ارتش از منانگاگوا حمایت می کند.

از سوی دیگر یک شاهد عینی اعلام کرد دو تانک دیگر را دیده است که در جاده اصلی هراره – چینهویی و در 20 کیلومتری پایتخت متوقف شده اند.

تاکنون هیچ گونه اعلامیه رسمی در این خصوص صادر نشده است و نظامیان نیز از دادن هرگونه توضیح در این خصوص خودداری کرده اند.

بر اساس پیگیری های ایرنا از داخل شهر هراره، پایتخت این کشور تا زمان ارسال این خبر همچنان امن است و خبری از ورود نیروهای نظامی به داخل شهر نیست اما گفته می شود به زودی تحولات محلی در این کشور آفریقایی روی می دهد.

رابرت موگابه در ماه فوریه (بهمن) گذشته وارد 93 سالگی شد و از زمان استقلال این کشور در سال 1980 تا کنون بر این کشور حکومت می کند.

وی چندی پیش اعلام کرد بار دیگر برای ریاست جمهوری کشورش در سال 2018 نیز نامزد می شود.

زیمبابوه، کشوری است در جنوب آفریقا. پایتخت آن هراره است. این کشور 12 میلیون و 521هزار نفر جمعیت دارد .زبان‌های انگلیسی، شونا و سیندبله زبان‌های رسمی آن است.

بازداشت همسر موگابه در آفریقای جنوبی

دیروز اعلام شد گریس موگابه،‌ همسر رابرت موگابه،‌ رئیس‌جمهور زیمبابوه براساس گزارش‌ها بعد از متهم شدن به حمله به زنی در بازار شهر ژوهانسبورگ خود را تسلیم پلیس آفریقای جنوبی کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام پلیس آفریقای جنوبی گفت که انتظار می‌رود پلیس این کشور امروز درباره حادثه رخ داده مبنی بر حمله گریس موگابه به یک زن در بازاری در منطقه سندتن در شهر ژوهانسبورگ طی روز یکشنبه گذشته گزارش دهد و احتمالا همسر رابرت موگابه بازداشت خواهد شد.

یک منبع خبری اطلاعی در زیمبابوه گفت: گریس موگابه با پاسپورت معمولی سفر کرده و برای بیزینس به آفریقای جنوبی رفته است.

تکمیلی/ ارتش قدرت را در دست گرفت

زیمبابوه در پی تحرک ارتش بعد از مناقشه بین همسر رئیس‌جمهوری این کشور و معاونش که به برکناری معاون موگابه منجر شد، شب ناآرامی را شاهد بود.

در پی شنیده شدن صدای تیراندازی شدید و آتش توپخانه در حومه شمالی هراره، پایتخت زیمبابوه، در ساعات نخست صبح چهارشنبه که این گونه تصور می‌شود ارتش دست به تحرک نظامی برای کودتا علیه رابرت موگابه رئیس‌جمهوری این کشور زده باشد، افسران ارتش در بیانیه‌ای که از تلویزیون رسمی قرائت کردند وقوع کودتای نظامی را در پی تسلط بر مقر رادیو و تلویزیون ملی این کشور تکذیب کردند.

ارتش این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد، به دنبال “کودتای نظامی” علیه حکومت رابرت موگابه نیست.

ارتش در بیانیه‌ای که از شبکه زی بی سی پخش شد،‌ تاکید کرد، فقط “مجرمان را هدف گرفته است.”

پیشتر ایزاک مویو فرستاده زیمبابوه در آفریقای جنوبی صحبت‌ها درباره کودتا را رد کرد و گفت: دولت “صحیح و سالم است.”

در بیانیه ارتش آمده است: می‌خواهیم با کسانی مقابله کنیم که “مرتکب جرایمی شده‌اند که باعث رنج اجتماعی و اقتصادی در کشور شده است. به محض دست یافتن به این اهداف، انتظار بازگشت اوضاع به حالت عادی را داریم.”

طبق این بیانیه، موگابه که ۹۳ سال دارد و خانواده‌اش در سلامت هستند و امنیت آنها تضمین شده است.

معلوم نیست که چه کسی هدایت اقدام نظامی را بر عهده دارد.

در این راستا سفارتخانه‌های آمریکا و انگلیس از شهروندان این دو کشور خواسته‌اند مواظب باشند و در خانه‌های خود بمانند.

پیشتر شاهدان عینی به خبرگزاری فرانسه گفته بودند، تیراندازی شدیدی را صبح امروز (چهارشنبه) در نزدیکی مقر اقامت رابرت موگابه مشاهده کرده‌اند.

یک شاهد عینی که در نزدیک مقر اقامت موگابه زندگی می‌کند، گفت: ما صدای ۳۰ تا ۴۰ گلوله را از سمت منزل رئیس‌جمهور طی سه تا چهار دقیقه شنیدیم.

اخیرا رقابت میان گریس موگابه، همسر رئیس جمهور و معاون سابق او در جریان بوده است.

پیشتر حزب حاکم زیمبابوه فرمانده ارتش را به “رفتار خائنانه” متهم کرد که پس از هشدار او در مورد مداخله نظامی بود.

بعد از آنکه موگابه معاونش را اخراج کرد، ژنرال کنستانتینو چیونگا او را به چالش کشید و گفت ارتش آماده است برای پایان پاکسازی‌ها در داخل حزب زانو پی اف وارد عمل شود.

موگابه هفته پیش امرسون منانگاوا، معاون رئیس جمهور را بر سر اختلافی در مورد جانشینی برکنار کرد.

منانگاوا قبلا جانشین ریاست جمهوری تلقی می‌شد اما حالا گریس موگابه همسر رئیس جمهور در این موقعیت قرار دارد.

رقابت میان خانم موگابه و منانگاوا باعث شکاف در حزب زانو پی اف شده است.

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید