کمرنگ شدن نقش جهانگیری در دولت واقعی است یا تاکتیکی؟
عضو شورای مرکزی اتحاد ملت در واکنش به گمانه کاسته شدن از نقش جهانگیری گفت: توانمندی و نقش او در موفقیت دولت مشخص است و روحانی این را خوب می داند لذا کمرنگ شدن نقش او به هیچ وجه منطقی نیست.
شاید اگر اسحاق جهانگیری در جریان مناظرات انتخاباتی آنطور پرفروغ ظاهر نشده بود اکنون این همه حرف و حدیث در مورد کم رنگ و پررنگی نقش او در دولت یا قهر و آشتی اش به گوش نمی رسید. کاندیدای پوششی روحانی که نقش موثری در جلب رای برای او داشت این روزها در مرکز توجه موافقان و مخالفان دولت است. همین است که اگر دو روز حرفی نزده و در مراسمی حاضر نشود شایعه می کنند که قرار است استعفا دهد. نزدیکان و همکاران او نیز مدام سرگرم تکذیب خبرهایی مبنی بر کاسته شدن از نقش او هستند. تازه ترین مثال گفت وگوی رضا ویسه معاون نظارت و هماهنگی معاون اول رئیس جمهور است که به گمانه زنی ها در مورد کاسته شدن ازنقش جهانگیری واکنش نشان داده و گفته است: «بهصورت صد درصد تکذیب میکنم. اینها حرفهایی است که از بیرون شکل میگیرد و همان طور که گفتم یا حرف بدخواهان و مخالفان دولت است یا کسانی که نسبت به موضوع ناآگاه هستند. با توجه به 4-5 سالی که جهانگیری بهعنوان معاون اول در دولت روحانی بودند، روابط نزدیک تری با رئیس جمهوری پیدا کردند. لذا مسأله کاملاً برعکس است و این حرفها بیشتر شایعات این گروههاست».
برخی از اصلاح طلبان نیز باور دارند که کاهش نقش جهانگیری در دولت به فرض صحت، بی دلیل نمی تواند باشد و حتما مصلحتی در کار است. یا همان تاکتیکی که در جریان مناظرات سبب می شود آقای معاون اول یک بار حرف های جنجالی بزند و یک بار بیشتر سکوت کند. همانطور که مصطفی معین در گفت و گو با نامه نیوز گفته بود، جهانگیری یکی از گزینه های اصلی اصلاح طلبان در جریان انتخابات های آتی است. همین گزینه اصلی بودن موجب می شود که گمان کنیم حتی سکوت و کم رنگ شدن جهانگیری تاکتیکی است.
این درحالی است که برخی از کارشناسان و فعالان جریان اصلاح طلب اساسا کاسته شدن از نقش جهانگیری را قبول ندارند. استدلال آن ها این است که حضور و عملکرد جهانگیری برای موفقیت دولت لازم است و روحانی این را خوب می داند. حجت الاسلام مصطفی درایتی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت وگو با نامه نیوز با تاکید بر اینکه « ما داخل دولت نیستیم و اطلاع دقیقی نداریم لذا آنچه می گوییم بر اساس دیده ها و شنیده ها در محافل غیررسیم است» گفت: « من گمانه کمرنگ شدن نقش جهانگیری را مردود می دانم».
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت توضیح داد: « به اعتقاد من این موضوع از دو جنبه قابل بررسی است. نخست شان و جایگاه خود جهانگیری که در جریان مبارزات انتخاباتی بروز و ظهور بیشتری پیدار کرد و دوم، توانمندی و اثرگذاری او در موفقیت دولت. تصور من این است که روحانی به هر دو جنبه آگاه است و از نقش معاون اول خود نخواهد کاست».
وی افزود: « روحانی از نقش جهانگیری در موفقیت دولت آگاه است و در دلسوزی جهانگیری برای موفقیت بیشتر دولت نیز تردیدی نیست لذا هیچ دلیل منطقی برای کاهش نقش او وجود ندارد».
به گزارش نامه نیوز این فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به حرف ها و شایعاتی که از گوشه و کنار شنیده می شود، نیز گفت: «گاهی این احساس به انسان دست می دهد که برخی از دوستانی که به خاطر برآورده نشدن توقعاتشان دلخور هستند در دام گعهدهای رسانه ای رقیب می افتند».
درایتی ادامه داد: « به هر حال مشکلات موجود یا حتی بی توجهی به برخی مطالبات از سوی رئیس جمهور باعث شده است که برخی از مطالبات و توقعات برآورده نشود و برخی دلگیر باشند اما این انتظار وجود دارد که علی رغم دلخوری ها خود در معرض اغراض رقبا قرار ندهند و در اظهارنظرها دقت بیشتری داشته باشند. از رسانه های نیز انتظار می رود که به مسایلی از این قبیل که می تواند موجب ایجاد اختلاف و تشدید دلخوری ها شود، دامن نزنند زیرا این کار هیچ کمکی به حل مشکلات نمی کند».