کشف 900 لاشه کوسه ازیک خودرو در بوشهر
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت:لاشه های 900 قطعه کوسه ماهی از یک خودرو حامل محصولات شیلاتی در ایستگاه بازرسی ‘بندو’ در شهرستان عسلویه این استان کشف شد.
حسین دلشب روز پنجشنبه افزود: این محموله از شهرستان دیر بوشهر بارگیری شده بود که با کشف آن پرونده قضایی تشکیل و برای رسیدگی به دادگستری تحویل شد.
وی اضافه کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در مصوبه شماره 380/381 سال 1393، صید کوسه های در خلیج فارس و دریای عمان که بتازگی بدلیل کاهش چشمگیر جمعیت و صید بی رویه در خطر انقراض قرار گرفته اند را ممنوع اعلام کرده است.
دلشب اظهارکرد: مفاد این مصوبه شامل جریمه ٣٠٠ میلیون ریالی برای هر قطعه از انواع کوسه ماهی ها تعیین شده است که به سازمان شیلات و بهره برداران اعلام شده است.
وی گفت: برابر قانون صید، حمل، خرید و فروش انواع کوسه ماهیان چه با هدف صید اصلی و ضمنی ممنوع است و متخلفان به مراجع قضایی معرفی می شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: صیادان باید توجه داشته باشند که صید ضمنی کوسه را به اسکله منتقل نکنند.
وی یادآور شد: صید کوسه ها به خاطر استفاده از گوشت و باله آن انجام می شود به همین دلیل جمعیت این نوع آبزی به شدت کاهش یافته است.
دلشب اظهار کرد: صید کوسه ها به دلیل تقاضای بالای گوشت و بویژه باله این نوع آبزی برای تهیه سوپ در کشور چین باعث به خطر افتادن جمعیت این گونه های مهم شده است.
وی گفت: رایج ترین گونه کوسه هایی که ماهیگیران صید می کنند کوسه های دم تیره و شیری است.
دلشب اظهار کرد: کوسه شیری از نمونه هایی است که بیشتر در بازار ماهی فروشان دیده می شود و بسیاری از فیله ماهی ها مربوط به این گونه است.
وی بیان کرد: کوسه ها از جمله انواع ماهیان اقیانوس ها و دریا ها به شمار می روند که در بالای هرم غذایی قرار دارند.
وی اظهار کرد: این ماهیان به دلیل جایگاه ویژه در زنجیره غذایی، یکی از عوامل تعادل اکوسیستم های دریایی هستند.
دلشب گفت: صید و صیادی بی رویه و خارج از ظرفیت، افزایش تلاش صیادی، استفاده از روش های مخرب صید مانند تور ترال، گوشگیر کفی(رکسی) و تورهای مونوفلامنت، رعایت نکردن ممنوعیت در مناطق تحت مدیریت و مناطق حساس از جمله مهمترین تهدید زیست بوم های دریایی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: آلودگی های دریایی، وجود پسماندهای شناور در دریا و حرکت آن ها با امواج و به ساحل رسیدن آن ها از جمله دیگر تهدیدهای زیست بومهای دریایی است.
وی اضافه کرد: این پسماند ها که اغلب به وسیله شناورهای کوچک و بزرگ تولید می شود باعث آلودگی محیط زیست دریایی می شود.
دلشب یادآور شد: تردد شناورهای بزرگ و برخورد با پستانداران دریایی و تورهای صیادی سرگردان و اسقاطی باعث تولید پسماند، گیرافتادن و تلف شدن انواع جانوران و نوزادان آنها می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: در مواردی نیز به دلیل حادثه و تعقیب صید تا ساحل و یا گرفتاری در جزر بزرگ و یا عوارض طبیعی ممکن است این پستانداران بزرگ در خشکی گرفتار شوند.
دلشب اظهارکرد: زیستگاه بسیاری از گونه ها به دلیل استفاده از روش های مخرب صید از جمله ترال در معرض تهدید قرار دارند.
دلشب گفت: انواع کوسه ها از گونه سرچکشی به دلیل باله های سیاه و بزرگ بیشتر مورد توجه قرار می گیرند.
دلشب گفت: اندازه کوسه ها نیز متفاوت است طول آنها از 70 سانتی متر تا چهار متر نیز می رسد.
وی افزود: وال کوسه ها با نام ‘کولی کر’ یکی از بزرگترین گونه هاست که طول آن تا 14 متر است.
دلشب در گفت وگو با ایرانا بیان کرد: در اقیانوس ها حدود 20 هزار گونه ماهی شناسایی شده که حدود 385گونه آن جزو کوسه ها هستند.
وی ادامه داد: کوسه ها بیش از 400 میلیون سال پیش در اقیانوس ها برای شکارچی گری تکامل پیدا کرده اند ولی برخلاف تصور عمومی به انسان حمله نمی کنند.
دلشب اظهار کرد: 46 گونه کوسه در خلیج فارس و دریای عمان شناسایی شده که بیشترین میزان صید کوسه ها از بنادر دریای عمان گزارش شده است.
وی افزود: کوسه نهنگ به عنوان بزرگترین ماهی جهان و از آرام ترین آبزیان دریایی است که از پلانکتونها و ماهیان ریز تغذیه می کند.
دلشب یادآور شد: کوسه نهنگ در سطح آب شنا کرده و به تغذیه می پردازد این گونه از نظر ای یو سی ان جزو گونه های در معرض خطر انقراض قرار دارد.
وی گفت: همچنین گونه ای از اره ماهی نیز در خلیج فارس بسیار نایاب شده و احتمال دارد ب زودی در معرض خطر انقراض قرارگیرد.
دلشب یادآور شد: مطالعه زیادی روی کوسه ها در سواحل ایرانی خلیج فارس انجام نشده است.