کسب درآمد از پرنده‌نگری آسان‌تر و سالم‌تر از شکار پرندگان است

    کد خبر :381036

معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در آستانه فصل مهاجرت پرندگان زمستان‌گذران، دامگاه‌داران و شکارچیان پرنده را تشویق به راه‌اندازی سایت‌های پرنده‌نگری کرد.

حمید ظهرابی گفت: با محاسبه هزینه‌های برپا کردن تور، غذا دهی و ساعات کار نیروی انسانی، راه‌اندازی سایت‌های پرنده‌نگری و کسب درآمد از توریسم پرنده‌نگری از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌تر از شکار پرندگان است.

وی افزود: در راه‌اندازی سایت‌های پرنده‌نگری، منابع درآمدی دیگری مانند اقامت، حمل و نقل، تغذیه، ورودیه مسافران به منطقه و فروش صنایع دستی نیز وجود دارد که هیچ‌یک از این درآمدها در دامگاه‌داری و شکار پرندگان وجود ندارند.

معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: از نظر ما شکار به روش‌های سنتی و گزینشی (مانند روش دوما در استان مازندران) و به‌صورت محدود و کنترل شده به رسمیت شناخته شده و سازمان حفاظت محیط زیست نیز برای این روش‌ها، مجوز صادر می‌کند اما برخی شکارچیان برای کسب منفعت اقتصادی بیشتر روش‌های غیرقانونی مانند شب‌دام یا کرس را به کار می‌برند که از نظر قانونی تخلف است.

وی ادامه داد: از دامگاه‌داران دعوت می‌کنیم به جای توسل به روش‌های غیرقانونی و انجام تخلف، منافع اقتصادی خود را از طریق گردشگری و پرنده‌نگری به دست آورند که هم درآمدی بیشتر دارد، هم کاری قانونی است علاوه آن پایداری جمعیت گونه‌های مختلف پرندگان را در پی دارد.

ظهرابی با بیان اینکه درآمد توریسم پرنده‌نگری تنها مختص به فصل مهاجرت پرندگان نیست،گفت: زمانی که زیرساخت‌ها برای اقامت و پذیرایی از گردشگران فراهم شود، در تمام طول سال می‌توان از آن کسب درآمد کرد، در صورتی که با شکار تنها در چندماه از سال می‌توان درآمد داشت.

وی افزود: توریسم کشاورزی، توریسم اقوام و توریسم روستایی دیگر شاخه‌هایی از توریسم هستند که می‌توان در حاشیه زیستگاه‌های پرندگان یا دامگاه‌های شکار پرندگان در تمامی سال از آن‌ها کسب درآمد کرد. کمیته ملی اکوتوریسم و سازمان میراث فرهنگی همکاری‌های لازم را برای راه‌اندازی چنین کسب‌ کارهایی با جامعه محلی انجام می‌دهند.

به گفته ظهرابی، تاکنون اقداماتی توسط برخی از اهالی منطقه فریدونکنار برای جایگزینی درآمد شکار پرندگان با پرنده‌نگری انجام شده است و سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر استقبال از این رویکرد، انجام حمایت‌های لازم برای راه‌اندازی سایت‌های پرنده‌نگری را در دستورکار خود دارد.

به گزارش ایسنا، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست درباره صدور پروانه شکار پرندگان در سال جاری گفت: با توجه به احتمال شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در برخی مناطق کشور، سیاست سازمان حفاظت محیط زیست صدور پروانه شکار پرندگان برای استان‌هایی است که اعلام آمادگی کنند اما در صورتی که سازمان دامپزشکی شیوع بیماری در منطقه‌ای را اعلام کند، برای آن منطقه پروانه صادر نخواهد شد و پروانه‌هایی که صادر شده باشند نیز لغو خواهند شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، ظهرابی در پایان خاطرنشان کرد: اگرچه سازمان حفاظت محیط زیست پروانه‌های لازم برای شکار پرندگان را برای شکارچیان قانونمند صادر می‌کند اما آنچه مطلوب ماست، کسب درآمد افراد از راه پرنده‌نگری و اکوتوریسم است چرا که هم موجب حفاظت بهتر و پایداری جمعیت حیات‌وحش است و هم درآمدی پایدار برای افراد در پی دارد. علاوه بر این به جای ارایه چهره‌ای خشونت طلب از مردم کشورایران، تصویرگر چهره مهربان و مهمان‌نواز از مردمی است که میراث‌دار تمدنی بزرگ هستند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید