کد شناسه تا پایان هفته می‌رسد

    کد خبر :11988
‌شمارش معکوس برای ارائه شناسنامه کالاهای مشمول اولویت‌های سه‌گانه طی هفته جاری در حالی آغاز شده که به‌رغم ارائه کد شناسه گوشی تلفن همراه، زمان اجرای طرح رجیستری این کالا برای رهگیری‌های گوشی‌های قاچاق در بازار مشخص نیست.

ارائه کد شناسه و رهگیری برای کالاهای وارداتی و تولید داخل تکلیفی است که براساس آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۳قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ۲۳شهریور‌ماه سال گذشته به دستگاه‌های اجرایی ذیربط ابلاغ شد. در ماده ۳این آیین‌نامه کالاهای مشمول ارائه این کدها در سه گروه «الف»، «ب» و«ج» تقسیم‌بندی و به‌ترتیب مهلت زمانی دو، چهار و شش‌ماهه‌ برای ارائه کد شناسه به این سه اولویت کالایی از زمان ابلاغ آیین‌نامه مذکور تعیین شد.

آخرین مهلت ارائه کد شناسه به گروه‌های سه‌گانه کالایی ۲۳اسفند‌ماه سال ۹۵در حالی به پایان رسید که مسئولان اعلام کردند، کد رهگیری که محور اصلی مبارزه با قاچاق کالاهاست به فاصله یک سال پس از ارائه کد شناسه به کالاهای مشمول، اجرایی خواهد شد. با این روند از ابتدای سال ۹۶نیز مسئولان وزارت صنعت وعده‌های مختلفی برای ارائه کدشناسه کالاهای مذکور اعلام کردند.

از سوی دیگر مسئولان گمرک ایران و اتحادیه‌های صنفی پوشاک از ممنوعیت واردات پوشاک از نیمه اردیبهشت‌ماه جاری بدون ارائه کد شناسه، محدود شدن واردات این کالا به نمایندگی‌های مجاز برندهای خارجی و ممنوعیت واردات آن توسط افراد یا شرکت‌های فاقد نمایندگی مجاز خبر دادند.

این در حالی است که مدیرکل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت اینگونه اظهارنظرهای فعالان صنفی را بر مبنای احتمال ابلاغ و اجرای دستورالعمل‌های کد شناسه کالا تا اردیبهشت‌ماه امسال تلقی کرده و تأکید می‌کند منظور فعالان بخش نساجی و پوشاک از ارائه کد رهگیری پوشاک و منسوجات، همان ارائه کد شناسه این اقلام بوده است و وزارت صنعت یک سال بعد از اجرایی شدن شناسنامه کالا زمان دارد تا کد رهگیری کالاهای مشمول اولویت‌های سه‌گانه را تخصیص دهد.

وی که قبلا نیز از ارائه کد شناسه کالاها طی هفته گذشته یا حداکثر هفته جاری خبر داده بود، تأکید می‌کند: اکنون دستورالعمل‌های مربوطه نهایی و به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارائه شده است اما اجرایی شدن کد شناسه کالاها در انتظار ابلاغ این دستورالعمل‌هاست که احتمالا تا پایان هفته جاری ابلاغ خواهد شد.

  • در انتظار ابلاغ وزیر صنعت

مدیرکل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه توضیحات بیشتر در مورد نحوه اجرایی شدن کد شناسه کالاها را به بعد از ابلاغ و اجرای آن موکول کرد اما در مورد آخرین وضعیت ارائه این کد‌ها برای اولویت‌های سه‌گانه ذکر شده در ماده ۱۳آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به خبرنگار ما گفت:

دستورالعمل‌های ارائه کد شناسه کالا به ۳ اولویت اعلام شده در ماده ۱۳قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نهایی و برای ابلاغ به وزارت صنعت‌ ارائه شده که به محض ابلاغ این دستورالعمل‌ها کد شناسه برای این گروه‌های کالایی اجرایی و در مورد آن اطلاع‌رسانی خواهد شد. عباس تابش ‌ در مورد وضعیت سامانه جامع امور گمرکی افزود:

وظیفه وزارت صنعت ارائه کد‌های شناسه به همه گروهای کالایی مشمول است و در چارچوب ماده ۱۳قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز همه وظایفی را که بر عهده این وزارتخانه است اجرا خواهیم کرد. اما براساس قانون، ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف مجری این طرح در سراسر کشور یا راه‌اندازی سایر سامانه‌های مرتبط مانند سامانه جامع امور گمرکی، طرح کددار کردن(رجیستری) گوشی تلفن همراه و… بر عهده ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

  • کد شناسه گوشی تلفن همراه؛ رجیستری، شاید وقتی دیگر

محمود واعظی، وزیر ارتباطات‌ در حالی از اجرای طرح کددارکردن‌گوشی تلفن همراه از تیر‌ماه امسال خبر داد که مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت‌ ‌ از ارائه همزمان کد شناسه گوشی تلفن همراه به همراه سایر کالاهای مشمول اولویت‌های سه‌گانه تا پایان هفته جاری خبر داد و افزود: این ۲موضوع با یکدیگر متفاوت است.

وقتی بحث شناسه‌دار کردن گوشی تلفن همراه و سایر دستگاه‌های ارتباطی با قابلیت نصب سیم‌کارت مطرح است، این موضوع با رجیستری گوشی تلفن همراه متفاوت است. بر این اساس وزارت صنعت کد شناسه گوشی تلفن همراه را ارائه خواهد کرد‌ اما زمان اجرای طرح رجیستری در حیطه اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید