کاهش ابتلا به بیماری عفونی گوارشی در بین زائران اربعین
نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراقبت از بیماری ها در عراق گفت : میزان ابتلای زائران اربعین به بیماری های عفونی گوارشی در سال جاری نسبت به سال های گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
مهدی فارسی روز جمعه با اشاره به بازگشت زائران اربعین به کشور افزود : اطلاع رسانی، ارائه آموزش های لازم ، رعایت بهداشت فردی و نظارت نمایندگان وزارت بهداشت بر موکب های ایرانی در مسیر راهپیمایی اربعین تاثیر بسزایی در کاهش این بیماری داشته است.
وی با بیان اینکه بیماری های عفونی گوارشی از بیماری های واگیردار شایع در عراق است، تصریح کرد : با توجه به حضور چند میلیون زائر در راهپیمایی بزرگ اربعین و احتمال ابتلای آنان به این بیماری ها و انتقال به کشور، برنامه های بهداشتی بسیاری از سوی وزارت بهداشت برای رصد و کنترل این بیماری اجرا شده و در حال اجراست.
فارسی اسهال شدید را از علائم ابتلا به این بیماری ذکر و تصریح کرد : این بیماری از طریق آب آلوده و سبزی یا سالادی که مواد آن به خوبی شسته نشده باشد قابل انتقال است.
وی اضافه کرد : تیم های مراقبت از بیماری های واگیردار در کربلا و نجف و مرزهای مهران، شلمچه و چذابه مستقر بودند و در صورت مشاهده علائم این بیماری، از فرد مبتلا نمونه گیری کرده و علاوه بر تجویز درمان برای وی، مشخصاتش را به مرکز بهداشت استان یا شهرستان محل سکونت اعلام می کنند.
سرتیم مراقبت از بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در عراق ادامه داد : پس از بازگشت زائران ، پزشکان مراکز بهداشت به درب منزل افرادی که نتیجه آزمایشگاهی نمونه گیری انجام شده از آنها مثبت است مراجعه می کنند تا بیماران تحت درمان و مراقبت قرار گیرند.
فارسی با اشاره به ابتلای برخی زائران اربعین به بیماری های تنفسی توضیح داد : آموزش های لازم درباره تزریق واکسن آنفلوآنزا قبل از سفر به عراق برای افراد واجد شرایط داده شد و زائران در بازگشت به کشور نیز در صورت ابتلا به این بیماری تحت درمان و مراقبت قرار می گیرند.
این پزشک با بیان اینکه بیماری های تنفسی که تعدادی از زائران به آن مبتلا می شوند بیشتر از نوع ویروسی است، اضافه کرد : از زائران می خواهیم تا اصرار به خود درمانی با مصرف آنتی بیوتیک یا تزریق آمپول دگزامتازون نداشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه سال های گذشته هیچ مورد فوتی در بین زائران اربعین اصفهان به دلیل ابتلا به این بیماری ها نداشتیم، گفت : سال گذشته حدود 150 زائر در بازگشت به استان از سوی مرکز بهداشت تحت مراقبت در منزل قرار گرفتند.
فارسی از زائران خواست تا 10 روز پس از بازگشت به کشور اگر علائمی از اسهال و بیماریهای تنفسی شدید داشتند به مرکز بهداشت شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند تا اقدام های لازم برای درمان آنها انجام شود.
امسال دست کم 2 میلیون روادید برای زائران اربعین در کشور صادر شد که حدود 150 هزار روادید مربوط به استان اصفهان است.