کالاهایی که از سفره افطار مردم باز نماندند

    کد خبر :33851

 

مردم ماه رمضان امسال را با آرامش در حال سپری کردن هستند و قیمت‌ها با کمترین نوسان روبه‌رو است

خبرهای ضد و نقیضی از بازار کالاهای اساسی شنیده می‌شود که برخی حکایت از گرانی دارد و برخی دیگر از کمبود کالا. اما وقتی به بازارهای مختلف سر می‌زنیم افزایش قیمت آنچنان که گفته می‌شود محسوس نیست و حتی کالایی نایاب نشده است.البته افزایش قیمت برخی از کالاها را نمی‌توان منکر شد ولی قیمت‌ها جهش گونه بالا نرفته است.هر چند سازمان حمایت همین افزایش‌ها را هم تخلف می‌داند و می‌گوید پرونده متخلفان برای بررسی باز شده است ولی همچنان گرانفروشی از سوی بخش‌های مختلف دیده می‌شود.حال که چندین روز از ماه مبارک رمضان گذشته است بازار شرایط باثباتی را تجربه کرده است.در این مدت نخستین کالایی که دستخوش تغییر قیمت شد، برنج بود.قیمت برنج ایرانی در اکثر مناطق حدود 12 الی 13 هزار تومان در هر کیلو بود ولی به مرور قیمت 14 هزار تومان عرف بازار شد و فروشندگان اظهار می‌کردند که قیمت‌ها در تمام مناطق به علت کمبود عرضه، افزایش داشته است.البته وزارت جهادکشاورزی این موضوع را قبول ندارد و می‌گوید تنها واسطه‌ها و دلالان هستند که از افزایش قیمت برنج سود می‌برند.چرا که کشاورزان برنج را سر زمین کیلویی 6 هزار تومان می‌فروشند.با‌وجود تمام این صحبت‌ها برنج با قیمت بالاتری به دست مردم می‌رسد.ناگفته نماند در برخی از مناطق قیمت‌ها در حدود 10 الی 12 هزار تومان است.اما تعداد این گروه بسیار کم است.

به گزارش  بازتاب به نقل از ایران ، کالایی که طی 10 روز اول ماه مبارک رمضان تغییراتی را نشان داد گوشت قرمز و سپس مرغ بود.البته طی چند روز اخیر قیمت‌ها تا حدودی پایدار شده است ولی سیر افزایشی آن حفظ شده است و بعضاً روزانه بین 200 تا 700 تومان گران می‌شود.به‌عنوان مثال در یکی از خیابان‌های مرکز شهر در پایتخت قیمت گوشت ماهیچه گوسفندی کیلویی 53 هزار تومان(قبل از ماه مبارک رمضان 49 هزار تومان) بود.راسته گوسفند 40 هزار تومان(قبل از ماه مبارک رمضان 41هزار تومان)، سردست گوسفند 40 (قبل از ماه مبارک رمضان 36 هزار تومان)، ران گوسفند 51 هزار تومان(قبل از ماه مبارک رمضان 46 هزار و 800 تومان) و ران گوساله 38 هزار تومان(قبل از ماه مبارک رمضان 36 هزار و 900 تومان) بود.

قیمت مرغ هم در گزارش میدانی ما قبل از ماه مبارک رمضان حدود 7 هزار و 350 تومان بود اکنون بین 7 هزار و 500 الی 800 تومان در نوسان است.فیله مرغ 13 روز پیش 15 هزار و 500 تومان بود اکنون به 16 هزار تومان رسیده است.سایر اجزای مرغ مانندگردن، سینه، ران، بال، کتف و… نسبت به قبل از ماه مبارک رمضان حدود 500 تومان گران شده است. به نظر می‌رسد این افزایش نسبی قیمت از ماه رمضان و به دنبال افزایش تقاضا در بازار اتفاق افتاده باشد؛ موضوعی که برخی از فروشندگان هم آن را تأیید می‌کنند.به گفته آنها قیمت گوشت مرغ و گوشت قرمز با افزایش تقاضا در ماه رمضان تا حدودی افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود که در اواخر ماه روند قیمت‌ها نزولی شود.در حقیقت انتظار می‌رود با رسیدن به نیمه ماه رمضان و متعادل شدن تقاضا در بازار وضعیت قیمت‌ها مجدداً به وضعیت سابق برگردد و تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان گوشت مرغ به بهانه افزایش تقاضا مجدداً قیمت‌های خود را بالا نبرند.

در طبقه‌بندی افزایش قیمت‌ها به خرما هم باید اشاره کنیم که در این ماه حدود هزار تومان گران شده است و این رشد قیمت در شرایطی رخ داده که کشورمان به لحاظ تولید خرما هیچ کمبود و مشکلی ندارد.به عنوان مثال خرمای بسته‌بندی که 9 هزار و 500 تومان بود به 10 هزار و 500 تومان رسید.

در بازار حبوبات وضعیت با ثبات بوده است و قیمت‌ها هیچ تغییری نکرده است.تنها دو روز اول ماه رمضان قیمت عدس به خاطر افزایش تقاضا 300 تومان در فروش باز آن گران شد اما بسرعت به قیمت قبلی خود بازگشت.در حبوبات بسته‌بندی،مردم هیچ افزایش قیمتی را دراین بخش ندیدند.

در بازار لبنیات هم گرانی خاصی دامنگیر بازار مصرف نشد.هر چند قیمت برخی از شیرهای پاکتی مدت دار در برندهای مختلف 200 تومان گران شد ولی گفته شده که این مجموعه‌ها از قبل مجوز افزایش قیمت را داشتند و تخلفی از سوی آنها صورت نگرفته است.

در کالاهایی نظیر شکر، قند و روغن هم قیمت‌ها نسبت به 13 روز پیش هیچ گرانی ای را تجربه نکرد و خوشبختانه تمام بخش‌ها متعهد به ثبات قیمت‌ها شدند.از سویی در جهت تنظیم بازار قیمت برخی از خوراکی‌ها قبل از شروع ماه مبارک رمضان اعلام شده بود که به اعلام سازمان حمایت در قیمت‌های تعیین شده تخلفی صورت نگرفته است و حتی برخی از فروشندگان از قیمت نهایی خود کاستند. قیمت حلیم، انواع آش‌، زولبیا و بامیه ثابت بوده است.

در جمع‌بندی باید گفت که مردم ماه رمضان امسال را با آرامش در حال سپری کردن هستند و قیمت‌ها با کمترین نوسان روبه‌رو است.این در حالی است که سال‌های گذشته قیمت کالاهای اساسی افزایش قابل توجهی پیدا می‌کرد و حتی برخی از کالاها چون شکر نایاب می‌شد.

گزارش بانک مرکزی نشان از تثبیت قیمت‌هادارد

تغییر قیمت هفتگی تخم مرغ

3.5 درصد بوده است.همچنین در این بررسی قیمت گروه حبوب 0.1 درصد، گوشت قرمز 0.3 درصد، گوشت مرغ 7.7 درصد و قند و شکر 0.4 درصد افزایش یافته اما قیمت میوه‌های تازه 3 درصد و سبزی‌های تازه 3.8 درصد افت کرده است.در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت تمام اقلام این گروه نسبت به هفته قبل ثابت بود. در این هفته در گروه برنج، بهای تمام اقلام ثابت بود. در گروه حبوب بهای نخود ثابت بود، قیمت عدس و لوبیا چشم بلبلی هر یک معادل 0.1 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین 0.1 درصد تا 0.5 درصد افزایش داشت. در هفته مورد بررسی در میادین زیر نظر شهرداری لیموشیرین و خربزه عرضه نمی‌شد و پرتقال درجه یک و گیلاس عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی‌ها متفاوت بودند به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می‌شد.میوه فروشی‌های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه بهای سیب قرمز معادل 1.7 درصد، سیب زرد 4.4 درصد و کیوی 0.8 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.7 درصد تا 21.1 درصد کاهش یافت. در گروه سبزی‌های تازه بهای قیمت پیاز 13.4 درصد، لوبیاسبز 4.1 درصد و سبزی‌های برگی 0.2 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.4 درصد تا 11.8 درصد کاهش داشت.در هفته مورد گزارش قیمت گوشت تازه گاو و گوساله بدون تغییر بود. قیمت گوشت گوسفند معادل 0.6 درصد و بهای گوشت مرغ 7.7 درصد افزایش یافت. در این هفته بهای قند 0.3 درصد و شکر 0.6 درصد افزایش داشت؛ قیمت چای خارجی و انواع روغن نباتی ثابت بود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید