چگونه کرونا یک رمان قدیمی «رد شده» را زنده کرد؟

    کد خبر :703973

شیوع گسترده کروناویروس در جهان، قوه تخیل بسیاری از افراد را در سراسر دنیا به کار انداخته است. این روز‌ها بسیاری از افراد هستند که به دنبال ردی از پیش بینی اپیدمی کرونا در گذشته هستند. کتاب ها، فیلم ها، اشعار و داستان‌ها و اسطوره‌های تاریخی، همگی به عرصه‌هایی برای یافتن خبری از گذشته درباره اپیدمی کروناویروس تبدیل شده اند. برخی از این آثار به لطف اپیدمی کرونا دوباره بر سر زبان‌ها افتاده اند و بسیاری علاقمند شده اند تا برای مثال کتاب و یا فیلمی مربوط چندین سال قبل را مرور کنند.

با این حال اپیدمی کرونا تأثیر خود را تنها بر چنین آثاری نگذاشته است و اخیراً اتفاق جالبی رخ داده که این ویروس منجر به انتشار رمانی شده است که چندین سال قبل در خصوص بیماری‌های همه گیر نوشته شده، اما به علت «غیر واقعی» بودن داستان، رد شده بود و به چاپ نرسید. خبرگزاری سی ان ان در گفتگو با «پیتر می» نویسنده کتاب «قرنطینه»، از چگونگی زنده شدن یک داستان «رد شده» توسط کروناویروس پرده بر می‌دارد.

چه اتفاقی رخ می‌دهد وقتی داستان یک رمان رد شده از سوی ناشران، تبدیل به واقعیت شود؟ این دقیقاً ماجرایی است که برای «پیتر می»، نوسینده اسکاتلندی رخ داده است. این نویسنده و فیلمنامه نویس در سال ۲۰۰۵ کتابی با عنوان “قرنطینه” (Lockdown)، در مورد یک بیماری همه گیر جهانی نوشت. پانزده سال بعد، داستان این کتاب در حال تحقق است و یک بیماری که ناشی از کروناویروس است، تاکنون بیش از ۱ میلیون نفر را در سطح جهان آلوده کرده است.

این کتاب که در آن زمان به دلیل غیر واقعی بودن توسط ناشران رد شده بود، سرانجام روز پنجشنبه گذشته (۲ آپریل) منتشر شد. وقایع این داستان در لندن که مرکز یک بیماری همه گیر جهانی است رخ می‌دهد و مقامات را وادار به ایجاد یک قرنطینه می‌کند. داستان این کتاب تماماً براساس تخیل می‌نیست و وی برای خارج کردن کتاب از حالت کاملاً تخیلی، از اسناد آمادگی انگلیس و ایالات متحده در برابر بیماری‌های همه گیر در سال ۲۰۰۲ تا حد امکان استفاده کرده است.

پیتر می‌در گفتگو با خبرگزاری سی ان ان، اظهار داشت: «در زمان نوشتن کتاب، دانشمندان پیش بینی می‌کردند که آنفولانزای مرغی به عنوان یک بیماری بزرگ همه گیر، جهان را در برگیرد. این یک مسئله بسیار، بسیار ترسناک بود و یک حقیقت واقعی بود؛ بنابراین من تحقیقات زیادی را در این زمینه انجام دادم و به این ایده رسیدم که اگر این همه گیری در لندن شروع شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر شهری مانند لندن به طور کامل قرنطینه شود چه رخ خواهد داد؟»

اگر چه آنفولانزای مرغی و کروناویروس‌ها بسیار متفاوت هستند، اما به نظر می‌رسد سناریوی قرنطینه برای میلیون‌ها نفر، در حال حاضر تنها راهی است تا از انتشار ویروس و هر دو بیماری جلوگیری کند. ناشر کتاب نیز امیدوار است که شرایط مشابه فعلی در خصوص کروناویروس و داستان کتاب در خصوص قرنطینه کردن شهر‌ها برای مخاطبان جذاب باشد. پیتر می‌به خاطر می‌آورد که سال‌ها پیش وقتی این کتاب را به ناشران داد، آن‌ها این رمان را “بسیار غیرواقعی و غیر منطقی” دانستند و آن را رد کردند. او کتاب را کنار گذاشت و در نهایت فراموش کرد که حتی آن را نوشته است.

اما در روز‌های اخیر که یک هوادار توییتر از وی خواست که کتابی را بنویسید که در پس زمینه آن کروناویروس قرار داشته باشد. پیتر می‌گفت: من چند دقیقه درمورد این پیشنهاد فکر کردم و کتابی که قبلاً نوشته بودم را به یاد آوردم. من به ناشر زنگ زدم و موضوع کتاب قبلی را مطرح کردم و او نزدیک بود که از شدت هیجان از روی صندلی خود بیفتد. او کل کتاب را یک شبه خواند و صبح روز بعد گفت؛ این کتاب فوق العاده است، ما باید همین الان آن را منتشر کنیم».

کتاب «قرنطینه»، که فقط در آمازون انگلستان موجود است، در حال حاضر فقط در قالب Kindle (دستگاه‌های کتاب خوان) فروخته می‌شود و به شکل کاغذی و کتاب صوتی در تاریخ ۳۰ آوریل در دسترس خواهد بود.

پیتر می ۶۸ ساله، می‌گوید که او در گروه سنی آسیب پذیرتر در برابر کروناویروس قرار دارد و از سیاست قرنطینه کردن شهر‌ها کاملاً حمایت می‌کند. با این حال، او در خصوص اینکه چقدر داستان کتابش به وضعیت امروز شباهت دارد، «به شدت ترسیده» است. وی گفت: “وقتی برای بار دوم این کتاب را پس از سال‌ها خواندم، دقیقاً شوکه شدم که چقدر شبیه به وضعیت امروز است. جزئیات روزمره نحوه زندگی افراد، نحوه کار در قرنطینه، ممنوعیت خروج افراد از خانه هایشان، همه و همه دقیقاً شبیه به چیزی است که امروز در حال رخ دادن است».

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید