مطالعه مهم جهانی نشان میدهد با کاهش تنها ۲۵ درصد از مصرف کالری میتوان روند پیری را کند کرد.
چگونه روند پیری را کند کنیم؟
مطالعه انجام شده توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی میلمن دانشگاه کلمبیای نیویورک تاکید دارد رژیم کاهش کالری دو ساله میتواند همان تأثیر ترک سیگار را علیه مرگ زودهنگام داشته باشد.
محققان مذکور ۲۲۰ نفر اهل نیوزیلند را مورد بررسی قرار دادند که یک سوم آنها در طی دو سال کالری دریافتی خود را ۲۵ درصد کاهش دادند، در حالی که بقیه به طور معمول غذا خوردند.
نتیجه این شد افرادی که کالری کمتری مصرف کردند تا ۳ درصد کندتر از همسالان خود پیر شدند.
بدیهی است کاهش کالری، افراد چاق را از طریق کاهش وزن سالم تر می کند اما این اولین مطالعه طولانی مدت در مورد کاهش کالری در افراد سالم و غیر چاق است که صورت گرفته است.
این امر از مطالعات قبلی روی موشها حمایت میکند که نشان داد کاهش کالری یکی از بهترین راهها برای دستیابی به زندگی طولانیتر و سالمتر است.
با استفاده از یک آزمایش خون پیشرفته که تنها در دهه گذشته ایجاد شده بود، میتوان دید افرادی که رژیم میگرفتند، کندتر پیر میشدند.
این آزمایش با استفاده از علائم پیری مانند فشار خون و کلسترول بالا که در صدها نفر از سنین ۲۶ تا ۴۵ سال ردیابی شد، ایجاد شد.
این علائم پیری با فعالیت ژنتیکی در بدن مطابقت داشت. سپس این فعالیت ژنتیکی به تنهایی برای قضاوت در مورد سرعت پیری فرد در آزمایش خون نهایی مورد استفاده قرار گرفت.
دکتر دانیل بلسکی، که این تحقیق را از دانشکده بهداشت عمومی میلمن دانشگاه کلمبیا در نیویورک رهبری کرد، گفت: این مطالعه بسیار هیجان انگیز است زیرا ما دریافتیم که محدود کردن مصرف کالری میتواند سرعت پیری افراد را از نظر بیولوژیکی کاهش دهد.
کند کردن پیری بیولوژیکی به معنای طولانیتر شدن زندگی و دیرتر بیمار شدن است.
بنابراین محدودیت کالری ممکن است نه تنها برای افراد چاق مفید باشد، بلکه می تواند به افراد سالم زندگی طولانی تر و سالم تری بدهد.
این تحقیق که در ژورنال Nature Aging منتشر شد، به افرادی از نیوزلند پرداخت که در مطالعه قبلی به کاهش کالری با جلسات کاهش وزن هفتگی کمک کردند.
داوطلبان با وعده های غذایی ۲۷ روزه در وعده های کوچکتر شروع کردند و سپس به رژیم غذایی خود ادامه دادند و معمولاً ۱۵ درصد وزن خود را در سال اول کاهش دادند.
البته همه به هدف کاهش ۲۵ درصدی کالری نرسیدند اما تجزیه و تحلیل کل گروه رژیم غذایی نشان داد که سن آنها دو تا سه درصد کندتر از افرادی است که به طور معمول غذا میخورند.
به نظر می رسد کسانی که بیش از ۱۰ درصد کالری را کاهش می دهند بیشترین سود را خواهند برد، و حدود یک درصد کندتر از کسانی که کالری دریافتی خود را کاهش داده اند، پیر می شوند.