چه کسی بر صندلی ریاست مجمع مینشیند؟

در بین اسامی گزینههای احتمالی جانشینی آیتالله هاشمیرفسنجانی که از همان روزهای نخست فوت او بر سر زبانها افتاد، چهرههای شاخصی دیده میشوند که البته همگی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت هستند.
جایگاهی که صاحب آن باید شخصیتی مرضیالطرفین و شبیهترین فرد از نظر رفتار سیاسی به آیتالله هاشمی باشد، میتواند در نخستین احتمال نام حسن روحانی را به خود ببیند. این گزینه نه از آن جهت که شانس بالایی برای انتخاب شدن به این سمت را داراست مطرح میشود، بلکه به این دلیل عنوان میشود که طبق تاریخچه تاسیس و فعالیت این مجمع رییسجمهوری نیز میتواند گزینه خوبی برای ریاست آن باشد.
شانسی که البته به شرط بازگشت به روند اولیه تعیین ریاست مجمع تشخیص مصلحت نصیب روحانی میشود و آن ریاست همزمان قوه مجریه و مجمع است.
این یعنی حسن روحانی به عنوان رییس قوه مجریه تنها در صورتیکه تعیین رییس مجمع طبق آنچه طی سالهای ۶۶ تا ۷۶ صورت گرفت، انجام شود میتواند ریاست آن را برعهده بگیرد.
اما گزینه احتمالی دیگر برای این جایگاه، علی اکبر ناطقنوری است. اما او که از نزدیکان و معتمدین رهبری انقلاب است و ریاست دفتر بازرسی رهبری را هم برعهده داشته و به دلیل سابقه ریاستش بر قوه مقننه آشنایی خوبی با مجمع دارد، تنها در همان روزهای نخست پس از فوت آیتالله از نامش به عنوان یکی از گزینهها یاد میشده است.
موحدیکرمانی نیز از دیگر گزینههایی بود که نامش مطرح میشد اما در نهایت به ریاست موقت مجمع رسید و شاید این احتمال برای او همچنان وجود داشته باشد که حکم ریاست ۵ ساله را از رهبری انقلاب دریافت کند.
اما در این میان هرچند از چهرههای دیگری همچون علیاکبر ولایتی و غلامعلی حدادعادل نیز نام برده شده است اما، انتخاب یک نفر دیگر از اعضای مجمع به عنوان ریاست آن قوت پیدا میکند و آن آیتالله هاشمیشاهرودی است؛ گزینهای که از همان ابتدای فوت آیتالله از او نام برده شد و تا به امروز که به زمان انتخاب ریاست مجمع نزدیک میشویم همچنان مطرح میشود، از شانس بالایی برای برگزیده شدن به این سمت برخوردار است.
هاشمی شاهرودی را شاید بتوان تنها گزینهای در میان سایر گزینهها دانست که حکم مهمترین سمتهای این کشور را از رهبری انقلاب دریافت کرده است. ریاست قوه قضاییه، عضویت در شورای نگهبان و ریاست هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه از مهمترین احکامی است که تاکنون برای آیتالله هاشمی شاهرودی صادر شده است، پس بعید نیست که او بتواند بار دیگر حکم مهمی را از رهبری انقلاب دریافت کند و آن ریاست بر مجمع تشخیص مصلحت نظام و جانشینی آیتالله هاشمیرفسنجانی باشد. هرچند طی روزهای گذشته خبرهایی از انتصاب وی به ریاست این مجمع مخابره شده است اما باید چند روزی را صبر کرد تا رهبری انقلاب برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و برای مدت ۵ ساله هفتم، تعیین تکلیف کنند.