چرا شرکت را پلمپ و دست اندرکارانش را بازداشت نمیکنید؟
تقاطع خیابان ولیعصر تهران با خیابان جامی، از صبح امروز بار دیگر شاهد تجمعی اعتراضی است؛ تجمع مال باختگان شرکت «داتیس خوردو» که با شعار «رئیسی، رئیسی؛ حمایت، حمایت»، خواستار جلب توجه رئیس قوه قضائیه به پروندهای هستند که دو سال از شروع آن میگذرد، اما در گام نخست مانده!
اگر تا چند سال پیش پروندههای بزرگی که در دستگاه قضا گشوده میشد اغلب به انبوه سازان مسکن و یا حتی مالکیت زمینها و اراضی واگذار شده به مردم بود و یا مواردی مانند اختلاس یا پروندههای مالی را شامل میشد، حالا با انبوه پروندههایی مواجهیم که مربوط به شرکتهای خودرویی است.
شرکتهایی که در واردات خودرو یا لیزینگ آن فعالیت میکردند و میکنند و حالابسیاری شان به مدد انبوه مال باخته، در اوج شهرت قرار دارند! مجموعههایی مشهور که میشود از حیث شمار مال باخته و مبلغی که دریافت کردهاند تا آرزوهای خودرویی بسیاری را محقق کنند دسته بندی شان کرد، هرچند شیوه کارشان تقریبا تفاوت چندانی با هم ندارد!
از جمله این شرکت ها، «داتیس خودرو» است که امروز شماری از مال باختگانش خود را به مقر ساختمان حوزه ریاست قوه قضائیه رساندند تا با در دست گرفتن بنر و سر دادن شعارهایی، بخت شان را برای رساندن صدای اعتراض شان در خصوص روند رسیدگی به پرونده به گوش رئیس جدید دستگاه قضا بیازمایند.
به گزارش تابناک،معترضانی حدود ۵۰ تن که تاکید دارند ابعاد پرونده شان را با تکیه به این عدد نمیتوان درک کرد چراکه در جمع شان خریداران خودروهای لوکس نیز حضور دارند و تنها یکی از ایشان ۳ میلیارد تومان به حساب شرکت ریخته و حالا دستش از همه جا کوتاه شده است. افرادی که برای خرید خودرو، پول بی زبان شان را به شرکتی داده بودند که در انبوه تبلیغات، شرکتی معتبر و مجاز معرفی میشد و زیر نظر نهادهای نظارتی فعالیت میکرد.
وضعیتی که در مهرماه ۹۶ تغییر کرد تا داتیس در کنار چندین شرکت خودرویی دیگر، وارد کننده غیرمجاز لقب گیرد و خریدارانش به بلایی بزرگ و دامن گیر دچار شوند. بلایی که هنوز ادامه دارد، هرچند این شرکت غیرمجاز هنوز دایر است و حتی تا چندی پیش تبلیغاتش برای جذب مشتریان جدید ادامه داشت.
یکی از مال باختگان داتیس خودرو در این باره میگوید: اصلا یکی از دلایل تجمع امروزمان همین نکته است که از قوه محترم قضائیه بخواهیم به فعالیت این شرکت پایان داده و دفتر و نمایشگاهش را پلمپ کند. البته افزون بر این، سه خواسته دیگر نیز داریم که یکی از آنها، صدور کیفرخواست پرونده است که قرار بوده در اردیبهشت ماه صورت گیرد، اما بارها به تعویق افتاده و معلوم نیست چه زمانی محقق میشود.
وی که شمار تجمعهایی که در آن شرکت داشته از دستش در رفته و نمیداند این هفتمین بار است که در کنار جمع مال باختگان این شرکت برای نشان دادن اعتراض شان قرار میگیرد یا هشتمین بارش، در ادامه میگوید: دو تن از مدیران شرکت مدتی است در بازداشت هستند، اما رئیس هیات مدیره شرکت که همه کاره شرکت است و مدیرعامل بازداشتی فرزند وی است، بازداشت نشده که این هم برایمان محل ابهام و سوال است.
یکی دیگر از مال باخته با اشاره به پرونده «کیمیا خودرو» که به تازگی دادگاهش برگزار شده و به گفته قاضی پرونده، بالغ بر ۱۱۱ جلد است و ۱۵ متهم دارد، میگوید: در پرونده داتیس خودرو شمار شاکیان اولیه ۳۰۰ تن بود که البته بعد با لطایف الحیلی از برخی از شاکیان رضایت گرفتند و وعده بازپس دادن وجوه را به ایشان دادند که به این وعده عمل نکردند. البته همین اقدامات موجب شده تا برخی هنوز امیدوار بمانند و در تجمع هم حاضر نباشند، اما با این وجود، هنوز ابعاد مالی این پرونده بزرگتر از پرونده کیمیا خودرو است که ۱۱.۵ میلیارد تومانی است چراکه در پرونده داتیس حدود ۴۰ میلیارد تومان کلاهبرداری شده است.
وی در ادامه میافزاید: عجیب اینکه در پرونده کیمیا خودرو کارمندان شرکت را هم به دلیل همراهی با مدیران کلاهبردار شرکت دستگیر کردند، اما در این پرونده به رغم مستنداتی که از همکاری کارمندان داتیس در فریب مشتریان داریم، حتی پلمپ شرکت رخ نمیدهد. انگار نه انگار که اتفاقی رخ داده است. مگر نه اینکه اتکا به رویه قضایی هم ایجاب میکند دست اندرکاران این کلاهبرداری را دستگیر و بازداشت کنند؟ وقتی شرکت تیم حفاظتی استخدام کرده و ما شاکیان را به داخل راه نمیدهد، چه نتیجهای میشود گرفت جز اینکه در رسیدگی به پرونده قصور رخ داده است؟
سوالاتی که طرح شان کافی است تا گلایههای مال باختگان شدت بگیرد و تاکید کنند که نگرانی اصلی شان در این روزها، شنیدن خبر تعطیلی شرکت توسط مدیران آن و گم شدن رد و اثرشان است. خبری که ممکن است یک روز صبح که از خواب بیدار شدند با آن مواجه شوند و از این رو ترجیح میدهند که شخصا و به صورت مداوم فعل و انفعالات شرکت را رصد کنند. رصدی طاقت فرسا که راه ندادن شان به شرکت، بر سختیهای آن میافزاید!