چرا اطلاعات سپاه به پرونده فعالان محیط زیست و سیدامامی ورود کرد؟
یک عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس با اشاره به بررسی اساسنامه ۳۰ مادهای اطلاعات سپاه در کمیسیون امنیت ملی، بر لزوم شفافسازی درباره حیطه اختیارات این سازمان و وزارت اطلاعات تاکید کرد و گفت: مسئولان وظیفه دارند با آموزش شهروندان مانع شوند که شهروندان ناخواسته به دام جاسوسها بیفتند.
بهروز بنیادی در واکنش به ابهامات موجود درمورد ورود اطلاعات سپاه به پرونده درگذشت سیدامامی و بازداشت تعدادی از فعالان محیط زیست و انتقاد نایب رییس مجلس نسبت به این مسئله، درحالی که بنابر قانون، وزارت اطلاعات ضابط رسیدگی به جرائم مربوط به جاسوسی است، گفت: فراموش نکنیم که بحث موازیکاری میان وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه مطرح نیست و این ۲ نهاد در هماهنگی با یکدیگر فعالیت میکنند.
به گزارش خبرانلاین سخنگوی فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به هر حال اطلاعات سپاه نیز اساسنامهای به این منظور دارد و قوانین مربوط به فعالیت این سازمان در مجلس به تصویب رسیده است.
نماینده اصلاحطلب مردم کاشمر یادآور شد: درحالی بعضاً مطرح میشود ورود به جرائم و مسائل مربوط به جاسوسی صرفاً در حیطه اختیارات وزارت اطلاعات است که به هر حال بنابر اساسنامه سازمان اطلاعات سپاه، این سازمان شایستگی ورود به چنین مسائلی را دارد.
عضو شورای مرکزی فراکسیون امید مجلس دهم گفت: قرار شده این اساسنامه در کمیسیون امنیت ملی نیز مورد بررسی قرار گیرد. این اساسنامه در ۳۰ بند تنظیم شده و قرار است مسئولان اطلاعات سپاه پاسداران این اساسنامه را جهت شفافسازی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند. بعضاً عنوان میشود در فلان بحث، وزارت اطلاعات چه وظیفهای دارد و سازمان اطلاعات سپاه موظف به انجام چه وظایفی است و در نتیجه قرار شده برای رفع این دوگانگیها، شفافسازی لازم انجام شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین در پاسخ به سوالی درمورد اظهارات اخیر سرلشکر فیروزآبادی مبنی بر جاسوسی برخی فعالان محیط زیست و دیگر حوزهها بدون اطلاع خودشان گفت: این وظیفه مسئولان است که آموزشهای لازم را به شهروندان بدهند که مبادا نادانسته یا ناخواسته به دام این مسائل نیفتند.